kopijnik2 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 link do owego" zdjęciahttp://www.chars-francais.net/images/archives/automitrailleuses/hotchkiss_18cv.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Bylo podpisane jako Renault, ale chyba jednak Peugeot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 pragnę poinformowac ze juz są (pozyskane ze złomu) 3 koła o odpowiedniej srednicy wiec jak donrze pójdzie to w czerwcu za fortach czerniakowskich pokaze sie kompletny :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Peugeot - nr. 11035 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Czy kółka będą podobne do tych?Jeżeli tak, to super.balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Można by go jeszcze przyozdobić" taką linką, numerami [chyba 1114] i czymś takim, co jest chyba jakimś światłem [po lewej stronie przy błotniku].balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Co by mnie ktoś nie opiepszył, że zaśmiecam wątek to jeszcze tylko to zdjęcie [Peugeot prawie przeciwlotniczy], ale i trochę ebechów" na tym zdjęciu widać [przewozili rezerwe w środku?].Pozdrawiam balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Sorry, ale jako ciekawostkę chciałem jeszcze dodać zdjęcie tej armatki", czyli Puteaux SA 1918.balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 O wartości rekonstrukcji takiego pojazdu w dużym stopniu będzie decydowało charakterystyczne [szprychowe] podwozie. Tak sobie myślałem, myślałem i wymyśliłem! Może motocyklowe np. z trzech Junaków", po ewentualnych przeróbkach [wzmocnieniu] było by bardziej a miejscu" niż jakieś tam typowo samochodowe??? Jeżeli głupio wymyśliłem, to sorry...P.S.Czy Kol. Okejos się nie pogniewa, jak wrzucę jeszcze parę zdjęć?Pozdrawiam balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 okejos a jakiej średnicy kół szprychowych poszukujecie?balans wrzucaj to co do wątku pasuje, wiedzy nigdy za dużo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Pozwolę sobie dorzucić jeszcze trzy zdjęcia wozu 1120 w trzech różnych ujęciach. Jest na nich widocznych sporo szczegółów, być może się przydadzą do ewentualnej kosmetyki" pojazdu.Pozdrawiam balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 To zdjęcie jest powszechnie znane, ale tu w wersji niewyretuszowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 A na podstawie tego zdjęcia można porównać proporcje orginalnego wozu z tym zrekonstruowanym pojazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 A tu widać mnóstwo szczegółów z ciekawą figurką [Ikara?] na masce samochodu włącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2007 jak napisał muslim.... wszystkie foty b. mile widziane, takze informacjedzi, eki takim fotom i informacjom mozna go bedzie upiekszać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leśny Władek Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Witam.Dziekuję za zdjęcia i wszelkie uwagi. Dzieki tym zdieciom będzie mozliwe dokonanie poprawek w rekonstrukcji pojazdu.Koła zostaną wymienione , zmieni to zupełnie slwetkę pojazduKoła motocyklowe odpadają.Peugeot obecnie waży 1800 kg ,dodajmy do tego 4 ludzi załogi,z bronia i oporządzeniem ,skrzynki na amunicję, bańki na paliwo i inne rupiecie które upiększą pojazd.Takiego ciężaru koła motocyklowe nie wytrzymają ,dlatego postanowiłem zaadoptować koła szprchowe samochodowe felga 19 cali Ford ATak jak napisał Okejos 3 sztuki są pozostałe w trakcie pozyskiwaniaPozdrawiamMirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 balans skąd pochodzą fotki które zamieszczasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Pochodzenie zamieszczanych zdjęć nie jest tajemnicą, źródło podałem w wątku o Fordzie: Leonard Żyrkiewicz SAMOCHODY PANCERNE" wyd. przez WIN-W w 1928 roku.balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 no to tylko pogratulować perełki w biblioteczce ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Ciekawe co to za godło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 29 Marzec 2015 Share Napisano 29 Marzec 2015 To pewnie ten mityczny" Peugeot, na którym odkryto w Polsce odznaczenie Croix de Guerre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian440 Napisano 30 Marzec 2015 Share Napisano 30 Marzec 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.