Kiler Napisano 13 Czerwiec 2003 Autor Napisano 13 Czerwiec 2003 Witam!Znalazlem dziwne lotki od jakiegos pocisku. Kojarzy mi sie to z koncowka od pocisku z wyrzutni rakiet. Ale czy wspolczesnej czy II wojennej. Dziekuje z gory za pomoc.
simon07 Napisano 4 Czerwiec 2005 Napisano 4 Czerwiec 2005 Lotka pocisku do działa bezodrzutowego b-10 kal. 80 mm
beny Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 Mój kolega znalazł taki cały i mimo moich perswazji wziął go do domu ,może wie ktoś jaki rodzaj zapalnika w tym siedzi kontaktowy czy bezwładnościowy.
Grzesio Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 No to dobra - jednak ruskie działo bezodrzutowe. Ten granatnik miał rozkładane stateczniki.
Kiler Napisano 16 Czerwiec 2003 Autor Napisano 16 Czerwiec 2003 Moze znacie nazwe dziala lub adres strony w necie gdzie mozna zobaczyc foty tego dziala. Dzieki!
Kiler Napisano 13 Czerwiec 2003 Autor Napisano 13 Czerwiec 2003 Witam!Znalazlem dziwne lotki od jakiegos pocisku. Kojarzy mi sie to z koncowka od pocisku z wyrzutni rakiet. Ale czy wspolczesnej czy II wojennej. Dziekuje z gory za pomoc.
Kiler Napisano 13 Czerwiec 2003 Autor Napisano 13 Czerwiec 2003 Niestety nie mialem zadnej miary, tylko pudelko po zapalkach. I jeszcze jedna fota.
maxikasek Napisano 13 Czerwiec 2003 Napisano 13 Czerwiec 2003 Podobna do lotki od panzerschrecka. tylko ten stabilizator wygląda trochę za potężnie. Zawsze jak znajdowałem taką lotkę to stabilizator był już zgnity.
Grzesio Napisano 13 Czerwiec 2003 Napisano 13 Czerwiec 2003 Ruscy mieli po wojnie taką ciężką pancerzownicę na trójnogu, cholera, nie pamiętam nazwy, podobna trochę do działa bazodrzutowego... Albo i działo bezodrzutowe, na pewno nie Panzerschreck ;-)
Kiler Napisano 14 Czerwiec 2003 Autor Napisano 14 Czerwiec 2003 Dziekuje za szybkie odpowiedzi i prosze o nastepne wskazowki.
Pytanie
Kiler
Znalazlem dziwne lotki od jakiegos pocisku. Kojarzy mi sie to z koncowka od pocisku z wyrzutni rakiet. Ale czy wspolczesnej czy II wojennej. Dziekuje z gory za pomoc.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.