milosz72 Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 A ma ktos Moze mapy z okolic skwierzyny jak tak to prosze o linka !!!Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktc Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 witam wszystkich,posiada może ktoś mapy frontu ze stycznia 1945 roku z rejonu Kielc - Skarżyska - Stąporkowa?? ewentualnie jakieś linki... z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliff29 Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Witam Wszystkich.Koledzy poszukuje map okolic Gdyni okresu wojny.Najlepiej Rumia,Łżyce, Wejherowo.....Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Witajcie. Może ktoś posiada jakieś stare mapy lub linki do nich. Chodzi mi o południową część woj. Łódzkiego (okolice Radomska lub Bełchatowa). Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boas43 Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 Poszukuję jakiś map z okolic - Godziesze Wielkie oraz Brzeziny woj.wielkopolskie koło Kalisza.Mam ochotę na wypad z wykrywaczem na militaria :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 Panowie, ma może ktoś dostęp do jakiś map z bitwy nad Rawką, okolice Bolimowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelczeryba Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 Witam. Nazywam się Paweł Czeryba. Poszukuję przodków. Nazwisko panieńskie mojej prababci to Łukaszewicz. Miała ona siostrę Dominikę, braci Stanisława, Jana i Ludwika. Mieszkali na Wileńszczyźnie około 1890 roku w Niedźwiedziszkach. Inne nazwisko mojej rodziny z tego regionu to Lachowicz lub Maszkiewicz. Jeśli chodzi o drugie korzenie to Ukraina. Rodzinne nazwiska to Ziemba, Suchodolska i Czeryba. Miasta Horodnica,Skałat i okolice to ich rodzinne strony. Poszukuję rodziny i map z tego okresu. Proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordian 2222 Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Poszukuje map z okresu 1939-1945r. Dokładnie ciekawią mnie tereny z okolic Dzisiejszego Borówca, Kamionek oraz Szczytniki ( woj. Wlkp )Przeszukałem większość linków tutaj zaproponowanych ale jedynie co odszukałem to mapa okolic Gądek gdzie kończy się na Szczytnikach. Ciekawią mnie tamtejsze lasy. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Witam poszukuje map województwa podkarpackiego z okresu I wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhostMG Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 A ja poszukuję mapy z okresu II wojny JANIKOWA w dzisiejszym Kujawsko-Pomorskim (niedaleko wsi BRONIEWICE). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 GhostMG http://amzpbig.com/maps/3274_Broniewice_1940.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Trochę offtop, no ale może przejdzie bo temat mój wiąże się ściśle z mapami. Do rzeczy:Znalazłem miejsce, gdzie podczas pierwszej wojny światowej była jakaś potyczka, jest sporo odłamków więc i artyleria była w nią zaangażowana.Niestety w literaturze nawet lokalnej żądnych informacji o tej bitwie nie ma, udało mi się namierzyć kilka stanowisk strzeleckich obu walczących stron, ślady po okopie, znalazłem wzgórze które jak wywnioskowałem było celem ataku itd. Fanty które znalazłem zabrałem do domu(bez tych niebezpiecznych, sąsiad policjant), na razie pamiętam gdzie co było skąd padały strzały co było celem, ale pewnie niedługo wyleci mi to z głowy a szkoda by było. Więc...chcę sporządzić PLAN bitwy i potrzebuję do tego jakiegoś programu lub porady jak mam się zabrać do dzieła. Na razie ważniejsze miejsca zaznaczyłem w terenie, no ale wolałbym mieć to na papierze, a pisanie że rosjanin był za piątym drzewem od dęba raczej nie ma sensu...Pomocy, porady koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 najbardziej elastyczny jest Corel Drawimportujesz wycinki maptworzysz symbole kształtujesz linie do terenu wiążesz warstwy obiektówi może to być wersja Lite, demo, esential(ze skanerem), od numeru 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Darmowy:1. inkscape, do tego działa na linuxie, macu i windowsie. Jest po polsku. Importujesz bitmapę (skan) jako podkład i tam na warstwach możesz działać jak podał kolega wyżej. 2. Qgis (quantumgis) jak wyżej, bardziej mapowy" niż graficzny" jak wyżej, ale można dograć mapy z geoportalu.powodzeniaK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam11q Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 szukam fragmentu mapy Christiana Friedricha von Wrede - mapa Sląska ...chodzi mi o fragment Orzesze, Palowice, Bełk...prosze o pomoc..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skoti121 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Szukam map dzisiejszego woj.podkarpackiego wiek poczawszy od XVI wieku a skonczywszy na 1949 r prosilbym o pomoc posiadam juz mapy WIG 1;25000 moze ktos posiada dostep do innych ? szukam takze informacji na temat lokalizacji karczm na tym terenie dziekuje za wszelkie informacje.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk7k5 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Witam poszukuję mapy Karte des westlichen Russlands arkusz J 35 Kozienice. Wie ktoś skąd mogę ją ściągnąć?. Gdyby ktoś ją miał i zechciałby mi przesłać to bardzo proszę. Zgóry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaRaDo Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Witam wszystkich,A spotkał się ktoś z was z jakimiś starszymi mapami Polski. tak przed 1793 ? Jakieś trakty królewskie, królewskie drogi, takie opcje ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 ftp://mapy.ziomal.org/mapy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
debnianin Napisano 24 Maj 2010 Share Napisano 24 Maj 2010 witam poszukuje map Dębno Kostrzyn i okolice pozdrawiam kolegow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 WitamSzukam mapy reymanna z Sandomierza. Udało mi się odszukać w jednym miejscu ale pod nazwą Sandomierz umieszczono Częstochowę ;) Jeżeli ktoś posiada to będę wdzięczny za pomoc :)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek950 Napisano 29 Maj 2010 Share Napisano 29 Maj 2010 a ma ktos moze mapy z jastrzebia zdroju z lat 1939-1945?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywizjon_202 Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 czy może przez przypadek komuś trafił się plan Ząbkowic Śląskich sprzed 1945 roku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcmarz Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 witam poszukuję mam z okresu II wojny światowej z lubelszczyzny.będę wdzięczny za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
granatnik87 Napisano 27 Czerwiec 2010 Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Szukam mapy Bolimowa i okolic z okresu I WW, interesują mnie pozycje wojsk pruski. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi