Skocz do zawartości

hu hu ha nasza zima zła ...

bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A jaki musiał byc mróz w XVI w. kiedy zamarzał Bałtyk i ddo Szwecji mozna było jechać saniami? tak mała epoka lodowcowa w dziejach Europy i ludzie jakoś żyli. pozdrowienia
  • Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Co prawda to prawda. Wszyscy moi koledzy z lasu też narzekają na chirucci. Gumofilce mało eleganckie ale skuteczne. Podobno karczmy na lodzie bałtyku stały.
Napisano
do pik78
Odmieniając w ten sposób mój nick, sprawiasz, że Twoja wypowiedź staje się jawnie obraźliwa.
Dlaczego uważasz, że gore, to ściema? Uzasadnij prosze swoją opinię.
pzdr Janusz
Napisano
Szkoda że nie ma takiej cewki do wykrywkacza która jednocześnie szukając rozmrażała by śnieg i ziemię..........
to byłby by sprzęt uniwersalny.......
:) :) :)
pozdr
Napisano
primo po pierwsze - goretx służy przedewszystkim do odparowania wody (pary wodnej) z buta a nie do grzania, od grzania w bucie jest odpowienia skarpeta. Skóra na zewnątrz musi być impregnowana bo wcześniej czy późnie nasiąkie (są specjalne preparaty do butów z goretexem pozwalające im oddychać). Goretex to nie ściema to błogosławieństwo.
Napisano
A'propos skory-mi szewc poradzil, zeby skorzane buty potraktowac olejem parafinowym- nie powinny za szybko przemakac. Jeszcze nie zdazylem sprawdzic,czy to dziala :)
Napisano
My bunkrowi bandyci zrobiliśmy w niedziele wieczorem 25 km pieszo przez las w temperaturze - 22 stopnie. Wszyscy mieliśmy założone na nogach polskie desanty" i grube skarpety i nikt z nas niczego sobie nie odmroził a powiem Wam , że bardziej sie spociliśmy niż zmarzliśmy.

Pozdrawiam
d007
Napisano
Pewnie mnie potępicie, ale się trochę wkurzyłem - w Warszawie Policja i Straż Miejska rozwoziła wczoraj żywność bezdomnym, którzy nie chcieli iść do noclegowni (bo tam nie można spożywac alkoholu). A ulice k...wa nieodśnieżone, ze się przejść nie da. Zebrać ich na ciężarówkę, rozdać łopaty i potem dopiero karmic! Sorki, ale w stolicy są całe armie zdrowych byków którzy potrafią tylko wyciągać od ludzi kasę na wino na Centralnym...
Napisano
a jak maja sypać skoro nasz piasek nie spełnia norm unii za grube ziarna ma ten żwir hehe ;)a sniegu jeszcze ma nieźle dowalić .pozdrowienia
Napisano
Danieloff ,bezdomnych a co oni sa winni ,lepiej tych nierobow z wiezien ,skazanych prawomocnymi wyrokami oraz nierobow z tzw Wojska Polskiego czyli legaty z poboru ,niech sie to pospolite ruszenie na cos w koncu przyda.Skoro by nas nie obronili to niech chociaz ze sniegiem walczą :D
Napisano
Wszystko się zgadza, ale wkurzyłem się, jak zdrowe byczysko wyciąga do mnie rekę i prosi, niezbyt nawet grzecznie, o pieniądze. Powiedziałem, ze moge mu chleb lub konserwę kupić, a on na to, że jadł bo Straż Miejska posiłki rozwoziła. Jak go zapytałem, dlaczego do roboty się nie zgłosi, to mówi, ze jest chory. A dyktę walić na mrozie to ma zdrowie. Panowi i Panie, jak będziecie kiedykolwiek na Dworcu Centralnym, to nigdy nie dawajcie kasy tym nierobom. W Warszawie jest kilkanascie noclegowni i domów opieki społecznej, kazdy, kto nie jest pijany cały dzień dostanie tam jeść, ubranie i kąpiel. I nie dawajcie się nabrać na gadki typu zbieram na bilet" - jest tu np. dziewczyna, która już chyba rok zbiera na bilet do Pułtuska, codziennie:-) Pracuję w PKP, dlatego tematyka dworcowa" nie jest mi obca. Naprawdę, Warszawa to raj dla bezdomnych nierobów i alkoholików. Moim zdaniem państwo nie powinno im pomagać. Ale to tylko moje zdanie.
Napisano
Ale jest tak zimno że regulamin żuloski pozwala na spotkania na klatorze zamiast siedzenia na ławkoskiej. Tak robią menele z rakowieckiej, którzy są tam już o 7:30 rano czyli o godzinie, o której nie dałbym się wygonić z wyra jakbym był bezrobotnym menelem.
Napisano
pik78: ty też jesteś NIEROBEM !!! Napisałem ci dużymi literami żeby dotarło do twojego pustego łba.

I jak się teraz czujesz ? Co ? Ktoś ci odpłacił pięknym za nodobne :D

Jak widzisz, obrażać wszystkich w koło jest łatwo. Lepiej 10 razy pomyśl zanim coś durnego znowu napiszesz.
Napisano
Normalnie sie czuję ,nie biorę tego do siebie ,mam pracę ,wogole biorę na miekko to co piszesz do mnie.Co bybylo zebym z kazdym szczeniakiem wdawał sie w pyskowki...

pzdr i nie zapomnij wyłączyc kompa !papa!
:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie