PATRON Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 jak na razie ....tyle ...wszystie wyminione fanty pochodzą z darowizny.PZDR PATRONPS. a tak nawiasem mówiąc to Projekt 7TP" został wybany na oficjalną nazwę tego pzedsięwzięcia.
kopijnik2 Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 wszelkie sugestie mile widziane ....JsJ, ChrisFly,kopijnik2, i wszyscy inni ...mam nadzieję, że nie z przekąsem - Tam wylądowałem...średnica otworu ok 35 mm - jedna z wielu możliwości - osłona gniazda elektrycznegoczy brzegi trójkąta są liniami prostymi?jak wyglądają ogi" trójkąta?
PATRON Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 kopijnik2 \\:-))) nie z pzekąsem ... po porstu wypisałem najbardziej aktywnych w dyskusji na temat poprzedniej płyty:-)brzegi linie prosterogi ostreraczej nie gniazdko ....za ciężki dostęp przez klapke ...ja obstawialem jakiś dostęp za pomocą klucza...korby wajchy ....nie wiem ...PZDR
kopijnik2 Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 np w systemach łączności złączki ok 30 mm śr. przy zastosowaniu opcjonalnym (sporadycznym) mogłoby by być pożyteczne takie schowanko" na gniazdo, gdyż dostęp by polegał jedynie na : odsunięciu skobelka i uchyleniu klapki. W ormalnych" rozwiązaniach jest nakrętka kryjąca " gniazdo. Dostęp wymaga pokonania gwintu (czas).Druga wersja - kranik paliwowy"...
JSJ Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Witam wszystkich po przerwie. Na razie tylko tyle. No, jeszcze gratuluje nowych wykopków. Karawana idzie dalej i to jest najwazniejsze. Zaczalem juz myslec o trójkatnej blasze, ale na razie nic mi do glowy nie przychodzi. Natomiast mam pytanka:1. Czy ona jest pogieta, czy mi sie zdaje?2. Czy te faldy, które widze, robia wrazenie uszkodzen, czy tez raczej celowego wykonania? Fotografia nie jest najlepsza i stad watpliwosci.3. Co daje pewnosc, ze to na 100% jest od 7TP?4. Dlaczego od razu wykluczac wieze jako jej umiejscowienie?
PATRON Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Napisano 20 Wrzesień 2006 Witam kopijnik - ślady po mocowaniu ...hmm nie wiem bo nie przyjżałem się ...jak będę miał pod ręką tą blachę to sprawdze...JSJ ...uff dobrze że sie odezwałeś :-)1/ była pogięta ale w wtórnie ...zdecydowanie pierwotnie była prosta2/lepszą fotę zrobię po łykendzie ..3/ wszystkie elementy pochodza z jednego dolka gdzie wszystko było od 7tp po rozbiórce przez niemców.4/ ja nie wykluczam wierzy ...mnie się tylko tak na gorąco wydawało.PZDR PATRON
kopijnik2 Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 tak w ogóle to gratuluję...Próba analizy funkcjonalnej (@!@$!%^*)1 - cienka2 - trójkątna3 - zasłaniany otwór z blokadą ok 30 mmad 1 - wnętrze pojazdu, element osłaniający przed małymi siłami (przed człowiekiem albo człowieka)ad 2 - ten kształt może wynikać ze skosów skorupy lub z faktu, że ławo go wpasować w kont (złączenie trzech blach) pojazduad 3 - okresowy, opcjonalny dostęp do przestrzeni za klapką, wymagający owych 30 mm, - tu można poszaleć:optyczna kontrolabagnet od oleju - no właśnie gdzie byłwlew akumulatorowydodatkowe gniazdo elektryczne - łącznościdostęp do odpowietrzacza (?)do tzw zęzy
andronicus Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Nie wiem na ile wiadomośc się przyda, ale w Londynie w Inst. Sikorskiego zaraz przy wejściu stoi rozbity, wysadzony koniec lufy, bofors z 7TP razem z mocowanie do wieży, w tym z miejscem na km. Chyba jest to zarazem płyta pancerna z tej częsci wieży. Jak trzeba mogę wysłac zdjęcie. Podobno pochodzi ona z 7TP zdobytego przez francuski ruch oporu. Unieszkodliwili go nisząc mu lufe i przekazali czołg WP na Zachodzie. Co sie stało z resztą czołgu nie wiem.
jotes Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Zdjęcie jest, jeśli dobrze pamiętam, w monografii 7TP i chyba też przewinęło się na forum. Historia jest ogólnie znana, przynajmniej w takim zarysie jak podał Andronicus.
jotes Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Co do ablicy rozdzielczej", to różni się ona mocno kstałtem i układem od trzech typów przedstawionych w monografii 7TP.
PATRON Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 jotes...NO WŁAŚNIE.....wyszło nam po tygodniu debatowania że to jest jedna z ostatnich siódemek" .....koniec 38 i początek 39 roku ....już na gąskach pzinż lewo/prawych...PZDR PATRON
jotes Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Czekamy zatem na zdjęcie deski" po renowacji :)
PATRON Napisano 4 Październik 2006 Autor Napisano 4 Październik 2006 Witam,pragnę złożyć podziękowania w imieniu wszystkich osób zaangażowanych w odbudowę 7TP Redakcji miesięcznika odkrywca" za zaangażowanie i SFINANSOWANIE zakupu części blach niezbędnych do odbudowy. Niewątpliwie inicjatywa ta pozwoli na przyspieszenie prac i doprowadzenie do pojawienia się wreszcie upragnionej siódemki" w Polsce.Specjalne podziękowania należą się niewątpliwie Pani red. kwiecińskiej oraz napewno Szanownemu Proteusowi.....DziękujemyPZDR PATRONPs: ten niewątpliwie miły akcent zakończy pierwszy wątek o odbudowie 7TP i niech będzie jednocześnie początkiem kolejnej odsłony . na dobry początek powtarzam ten post w nowym wątku i wkrótce zapowiadam dalsze zdjęcia ...ps2Mamy prawie 20.000 odslon :-))))Proszę admina o zablokowanie tego wątku jako że przenosimy sie do nowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.