kriss Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2006 Stoję właśnie przed wyborem mojej pierwszej cyfrówki,niestety kompletnie nie wiem na jaką markę i model się zdecydować.Pierwszym kryterium jest cena :na max mam do wydania 800 pln,aparat ma służyć do amatorskiego pstrykania (u cioci na imieninach) ,wyjazdach w teren(wykopki ,wczasy itp),dobre makro(znaleziska) ,nie być zbyt skomplikowany w obsłudze (menu po polsku).Trwały i solidny,posiadać dosyć duży wyświetlacz,robić ładne zdjęcia (naturalne kolory),wyposażony w akcesoria(aku,ładowarka,ew dodatkowa karta pamięci),wymiary -nie koniecznie kieszonkowe(łatwość zagubienia-pozostawienia) MA być nowy i posiadać polską gwarancję.Im więcej szukam w necie opini tym bardziej wiem -że nic nie wiem.Jaka marka jest najbardziej niezawodna (nie leży w serwisie najczęściej)?To chyba dość ściśle sprecyzowane wymagania?Moje dotychczasowe typy to:Kodak z700Kodak c330Praktica Luxmedia 5203Pomóżcie w wyborze sprzętu by nie wywalić kasy w błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Moj typ to Canon - np a510 lub 520 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodai Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Wybieraj jedynie posrod firm zajmujacych sie aparatami fotograficznymi jak Canon,Nikon,Olympus itp.Wspomniny powyzej Canon 510 lub 520 jest sesownym rozwiazaniem za wspomniane pieniadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Witam,siedze w tej branzy kilka lat i jesli moge doradzic to odpusc sobie aparat Praktica gdyz jest to typowa chinszczyzna majaca z Praktica tyle wspolnego co ja z baletem.Dect dobrze mowi, pomysl nad Canonem 520 jako uniwersalnym aparatem (ladowarke i akku bedziesz musial sobie dokupic) lub ktoryms z Nikonow (w Nikonach jest super macro oraz funkcja BBS ktora pomaga przy fotografowaniu detali)PozdrowieniaPiorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Tak zgadzam sie z przedmówcami. CANON A510 - A520. Sam posiadam Canona A-85, czyli wcześniejsze wydanie tych modeli i jestem bardzo zadowolony. Spełnia wszystkie wymienione przez Ciebie kryteria.Pozdrawiam d007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 a też się zgodzę że canon jest ok i robi fajne fotki, makro też dobre, jeszcze można pomyśleć nad nikonem lub sony ja chyba też zmienię sobie w lecie aparat myśle że będzie to Nikon CoolPix L1/101 lub Sony Cyber-Shot DSC-W12 , Canon PowerShot A610??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Witam.Drugi rok chodzę z Canonem power shot A 400,nie jednokrotnie w bardzo trudnych warunkach [deszcz,śnieg,mróz].Jestem bardzo zadowolony - polecam tą firmę. Pozdr. Miro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 K-szela, jesli myslisz o macro odpusc Sony, zaufaj w porownaniu z Nikonem lub Fuji macro w Sony nie istnieje! Jesli chodzi o odwzorowanie kolorow, jakosc, latwosc obslugi Sony jest ok ale do fotografowania detali odpada na calej lini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 Dzięki ,właśnie o takie porady mi chodziło,będę szukał Canona lub nikona, tylko jeszcze spytam gdzie lepiej kupic na Allegro czy np w MM czy szukać po sklepach internetowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal7 Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Niedawno kupiłem Canona a410, cena 529zł, ładowarka do tego za grosze, a do 100zł wybierzesz przyzwoitą karte.Praktycznie nie mam co do niego żadnych zastrzeżeń, więc mogę śmiało polecić.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 To zależy od modelu jest model Canona który nie ma wcale makro:)))S1 IS, sonego miał mój brat i nie był taki zły co do nowych modeli tez są OK, ja myślę jednak nad Nikonem L1 obecnie mam już starą Minoltę makro porażka ( działa tylko ze statywu i to z 25-30 cm ) ale sprzęt mam już ponad trzy latka:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 A co myślicie o takich za 70 zł - 1 megapixel?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 dobry amatorski aparat Canon A520 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Boruta - mysle, ze nie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Dzięki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebek Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Też polecam Canona - sam używam A60 i jest jak najbardziej OK, baterie starczają na bardzo długo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Cześć. Kilka dni temu kupiłem Canon A520. POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkofjr Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Cze,Ja kupilem sony dsc-t33,troche drogi ale a to naprawde wart pieniexzy,nowy z 1200 a znajdziesz na allego i za 990.Pozdrawiam bo aparat naprawde super,wielki wyswietlacz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 A może wraz z opisami byście wstawili fotki np. monety 1 złoty?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Przykładowe zdjątka z Nikona Coolpix 6300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Jak dla mnie jakość zadowalająca jak dla amatora, niewielki rozmiar umożliwia zabieranie go na wykopki.Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 To max ktory potrafi Nikon C3100:http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/download.php?id=2187 http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/download.php?id=2188 Szukalem macro ktore zrobilem Sony F717 ale musialem wywalic ta fotke za szczegolna szpetote ;)Tak na marginesie dodam ze dzis branza foto wstrzasnela informacja o wycofaniu sie Konica Minolta z produkcji aparatow fotograficznych:http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3820Wszystkich ktorzy liczyli na zakup nowego modelu tej firmy zmartwi ta wiadomosc.Piorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosh Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 witam makro z Canona A 70 (troche moglo stracic na jakosci przez wymagania forum...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosh Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 a to z wiekszego brata", Canona G3...wrzucilem dla porownania, co moga starsze modele, nie jest to moze rewelacja, ale jak na potrzeby eksploratorskie w sam raz...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.