Łukasz Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 Witam! Robiłem porządki. Znalazłem co kiedyś kupiłem. KBW? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Towarzysz Iwan Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 A, jedno: sądzę że ten mundur mógł być dla jakiegoś oddziału harcerskiego o kawaleryjskich zapędach - węże naśladują oficerskie, w połączeniu z cyframi daje to obraz munduru kawalerzysty (w powszechnym mniemaniu ;P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazlowiak Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 To jest mundur prawdopodobnie 4 Malopolskiej Druzyny Kawalerii harcsrkiej imienia Pułku 4 Ułanów Zaniemeńskich z Blachowni k. Częstochowy. Działała od 1981 roku i nosiła te mundury w zcasach kieduy o reko0nstrukcji w Polsce jeszzce nikt nawet nie marzył:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolas Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 na moje oko zwykła kurtka kbw" tyle że patki są powycinane ... no + te 4" na naramiennikach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokomotywa Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 czyli bolas jesteś za" a nawet przeciw" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 Witam! Robiłem porządki. Znalazłem co kiedyś kupiłem. KBW? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 Plecki: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 Kołnierz i patki, wyglądają na przyszyte indywidualnie, wyszywane nicią alu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 Wnętrze, dwie kieszonki, jedna na piersi, druga nisko, na rogu poły: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 W/w kieszonka z poły:Proszę o identyfikację. Nigdy munudru KBW z późnych lat LWP nie miałem (nie interesuje mnie :) ) i nie znam szczegółów. Pozdrawiam, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted January 4, 2006 Author Share Posted January 4, 2006 Witam! Okej, dzięki za informacje! Bolas, dostałeś fotki furażerki? Co myślisz o niej?Pozdrawiam, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokomotywa Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 a czemu on ma harcerskie gusiki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 Witam ponownie!Widocznie ktoś przerobił tę bluzę na mundurek, na pagonach wyszyty zapewne nr drużyny, nad lewą kieszenią ślad po Krzyży Harcerskim. Więc, KBW? Patki też?Pozdrawiam, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Łukasz
Witam! Robiłem porządki. Znalazłem co kiedyś kupiłem. KBW?
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.