Łukasz Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 Witam! Robiłem porządki. Znalazłem co kiedyś kupiłem. KBW?
Towarzysz Iwan Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 A, jedno: sądzę że ten mundur mógł być dla jakiegoś oddziału harcerskiego o kawaleryjskich zapędach - węże naśladują oficerskie, w połączeniu z cyframi daje to obraz munduru kawalerzysty (w powszechnym mniemaniu ;P)
jazlowiak Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 To jest mundur prawdopodobnie 4 Malopolskiej Druzyny Kawalerii harcsrkiej imienia Pułku 4 Ułanów Zaniemeńskich z Blachowni k. Częstochowy. Działała od 1981 roku i nosiła te mundury w zcasach kieduy o reko0nstrukcji w Polsce jeszzce nikt nawet nie marzył:-)
bolas Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 na moje oko zwykła kurtka kbw" tyle że patki są powycinane ... no + te 4" na naramiennikach
Łukasz Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 Witam! Robiłem porządki. Znalazłem co kiedyś kupiłem. KBW?
Łukasz Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 Kołnierz i patki, wyglądają na przyszyte indywidualnie, wyszywane nicią alu:
Łukasz Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 Wnętrze, dwie kieszonki, jedna na piersi, druga nisko, na rogu poły:
Łukasz Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 W/w kieszonka z poły:Proszę o identyfikację. Nigdy munudru KBW z późnych lat LWP nie miałem (nie interesuje mnie :) ) i nie znam szczegółów. Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Napisano 4 Styczeń 2006 Witam! Okej, dzięki za informacje! Bolas, dostałeś fotki furażerki? Co myślisz o niej?Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 Witam ponownie!Widocznie ktoś przerobił tę bluzę na mundurek, na pagonach wyszyty zapewne nr drużyny, nad lewą kieszenią ślad po Krzyży Harcerskim. Więc, KBW? Patki też?Pozdrawiam, Łukasz
Pytanie
Łukasz
Witam! Robiłem porządki. Znalazłem co kiedyś kupiłem. KBW?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.