wm71 Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Przepraszam za błąd!Powinno być miałby" a nie mniałby"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 A jeszcze lepiej, zeby zainteresował jakiegoś polskiego kolekcjonera i pozostał w kraju. Weźmy pod uwagę, że z produktów przedwojennej polskiej motoryzacji zachowały sie jednostkowe pojazdy. Powojennych Warszaw M20 w oryginalnym stanie zachowania jest zaledwie kilkadziesiąt (niektórzy twierdzą, że dwadziescia parę). O motocyklach Junak B20 nie wsominając. Szanujmy zabytki polskiej motoryzacji. Nie mamy ich za wiele, a obecnie w Polsce samochody o rodzimym rodowodzie klepie się na zamówienie i bajońskie sumy w warsztatach konstruktorów pasjonatów. Do niedawna pogardzano stojącymi na cegłach Syrenkami, czy Fiatami 125p. Warto wejść na strony z ogłoszeniami motoryzacyjnymi, by zobaczyć jak teraz pną się w góre ceny takich fiatów oraz z jakim pietyzmem owe auta są restaurowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 s_boj niestety , ale ta straznica fabrycznie nowego Stara to na pewno nie dostanie. To wynik tego co stało się z polską motoryzacją. Co do uartowania Stara 25 to egzemplarz w sumie dość popularny, no ale ten będzie zapewne kompletny. Tym wieksza gratka dla kolekcjonera. Zależy jeszcze ile sobie za niego zawołają.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Niedaleko mnie niszczeje taki oto Star... tez niedługo byłby rarytasem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 I pewnie będzie niszczał ten Star 660 , aż trafi do huty. Obecnie kompletnego Stara 660 na chodzie można kupić już za około 6 - 7 tys. zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Do huty to pewnie nie trafi - rozsypie się tam, gdzie stoi. A stoi już odkąd sięgam pamięcią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Panowie to zajrzyjcie w Bieszczady a konkretnie w okolice Cisnej - tam takie leciwe dla nas Stary na codzień używa się w pracach leśnych.Naprawdę byłem pod wrażeniem jak zobaczyłem to w akcji - okazało się że takie samochody są ponoć najtańsze a zarazem najlepsze jak na warunki górskie. To tam non-stop walczy ze stromymi podejściami i lepką glebą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 czy - gdybym wiedział, o sprzedaży 25 strażackiej - to ktoś byłby zainteresowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Ten jeszcze w tym roku był w czynnej służbie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 20 z 1955 r. w czynnej służbiehttp://moto.onet.pl/7992754,29,4,filmy.html?node=29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 Akurat to nie moja domena lecz taki star w/w stoi przy kwidzyńskiej państwowej straży pożarnej, akurat oglądałem go dość dokładnie, jest odnowiony. Jak ktoś chcę to wrzucę zdjęcia. Ponadto taki Star stoi na złowmowisku w Kwidzynie na ulicy Łąkowej, jest to sam koniec miasta, od zamku kierując się w lewo za gdaniskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.