DTH Posted January 2, 2006 Author Share Posted January 2, 2006 Ukazala sie monografia polskiego granatnika wz. 36, pod takim wlasnie tytulem, autorstwa: Wieslaw i Piotr Slupczynscy/Jacek Mazuro.Kredowy papier, sporo dobrych zdjec zarowno samych wzorow polskich granatnikow, jak i oporzadzenia i wreszcie wszelkie, skape przeciez informacje na temat tej broni zebrane w jednym miejscu.Do tego relacje wrzesniowych uzytkownikow" i cytaty z dokumentow, zwiazanych z jarzabkiem". Link to comment Share on other sites More sharing options...
linz Posted January 2, 2006 Share Posted January 2, 2006 Mam pytanie do DTH.Jaki jest tytuł tej ksiazki o granatniku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTH Posted January 2, 2006 Author Share Posted January 2, 2006 Jak obok. Naprawde sympatyczna pozycja. Ciekaw jestem, ilu z Was widzialo pokrowiec na granatnik, torbe amunicyjna z pelnym wyposazeniem,przybornik, szczotki itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linz Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Dzieki DTH.A może wiesz gdzie tą ksiazkę można kupić. Napisz na maila,podanie adresu na forum może być odebrane jako reklama. Mój adres to jprzybylo@neostrada.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekSz Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 DTH , ja również proszę o informację gdzie można ją kupić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilniuk Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 DTH też poproszę o informację gdzie książkę można kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolas Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 DTH walnij na forum - nie popadajmy w paranoje z tymi reklamami - to forum ksiązka i film" wiec chyba nie powinno dziwic wymienianie sie informacjami co, gdzie i za ile mozna kupić ... Ile kosztuje ta pozycja i gdzie można zakupić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTH Posted January 8, 2006 Author Share Posted January 8, 2006 Panowie, ceny nie znam, dostalem egzemplarz od jednego z autorow. Poniewaz naklad jest niewielki, bo i czytelnik niszowy, wiec z tego co wiem, bedzie jedynie rozprowadzana poprzez net. Zapytajcie i zamowcie u zrodla ----> slonim@op.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazlowiak Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Już mam te ksiązkę - przeczytałem od deski do deski. Myślę, że to pierwsza tego typu książka na naszym rynku - pokazująca tak dogłębnie przedmiot uzbrojenia wojskowego. To dobrze, że zaczynaja wychodzić pozycje tak przydatne dla wszystkich fascynatów hostorii - co warto tu tez dodać. Książka została wydana na papierze kredowym, stron 64. Ja kupiłem za 25 złotych. Żałowaz tylko należy, że do zdjęc rekonstrukcyjnych nie skorzystano z pomocy piechociarzy - rekonstruktorów, ale sa to uwagi natury organizacyjnej a nie merytorycznej:-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekcj Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Szkoda, że nie ma więcej tekstu, ale i tak zebrany materiał jest spory. Książeczka bardzo bogato ilustrowana. Napewno warta polecenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cieciwa Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Czy sa jakies rysunki, pozwalajace na wykonanie modelu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazlowiak Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Szczególowe rysunki pozwalające na wykoannie modelu granatnika bbęda w Do Broni nr 1/2006. Ich autorem jest A. Jońca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malpa Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Wlasnie kupilem 1/2006 Do broni. to co zobaczylem w dodatku o granatniku 46mm jest wprost zniewalajace.Piekne rysunki wraz z wymiarami ktore pozwalaja na zbudowanie repliki lub modelu tej broni.Chyle GŁOWĘ przed Panem Adamem. Tak powinny wygladac opracowania na temat uzbrojenia IIRP.Prosze o jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.