elektrit1 Napisano 24 Grudzień 2005 Autor Napisano 24 Grudzień 2005 Przeczytałem w nowo zakupionej książce Tajemnice historii europy" że Stalin od czasów dziciństwa,lub od czasow rewolucji (prawda o tym zagmatwana przez samego Stalina)nie mial ręki-ktorej nie piszą.Prawda to czy fałsz?
Towarzysz Iwan Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 O ile wiem to miał, ale jakąś schorowaną, uschnięta" jak ktoś rzekł :D
Domino(*) Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Z tego co wiem to miał palce, drugi i trzeci u lewej stopy zrośnięte, do tego sztywny lewy łokieć oraz krótsze ramię, dlatego zwykle chował prawą rękę za siebie.
acer Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 Rzeczywiście, by zbudować i stworzyć to co stworzył, musiał być wyjątkowo sprawny na umyśle ale też wyjątkowo inaczej. Streszczając - chory umysł.
elektrit1 Napisano 25 Grudzień 2005 Autor Napisano 25 Grudzień 2005 Chyba troszkę odchodzimy od tematu.
rob Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 A Hitler to co? Impotent przecież. A kaiser Wilhelm? To samo co stalin tyle że on bodaj przeszedł Polio. Hube, dowódca 14 korpusu panc. też z tego co pamietam bez ręki. Jeremienko pod briańskiem mało nóg nie stracił.A Stalin że nieprzytomny na umyśle to nie ulega wątpliwości. Żukow mu skórę uratował- właściwie milionom rosjan których ten dureń posłałby na śmierć. A tak skończyło się na kilkunastu milionach
acer Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 Himmler też miał podobno kłopoty z kobietami, a pierwszą swoją dziewczynę obrócił" jak miał 28 lat. Niektórzy badacze angielscy uważają to za jedną z przyczyn tak strasznego zboczenia psychiki, chociaż Himmler miał az kilkoro nieślubnych dzieci. Hitler impotent bo dzieci nie miał, aczkolwiek też miał swoje kobiety.Stalin notabene miał być wyuczony na Popa. A w umyśle żle się zrobiło jak umarła jedna chyba pierwsza jego żona. Potem juz miał odjechac totalnie. Napoleon też do końca nie był sprawny fizycznie i psychicznie.Król Anglii Henryk VIII miał aż 8 żon i też miał totalnie odjechane. Sumując wywód trudno określić co tak faktycznie i na pewno do konca ma wpływ na osobowość. Urazy, Inwalidztw, ułomności psychiczne, kompleksy ? Pewnie też, ale tak to jest z umysłem, nigdy nie wiadomo co komu i kiedy odbije. Jednemu odmówiła dziewczyna przed bitwą a ten rozgoryczony posłał na bezsensowny atak tysiące. Inny się upił jak bela i to samo (to akurat pewien nasz bohater narodowy).
berdan Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 acer, z tą pierwszą żoną Stalina, to coś chyba nie tak. W.g.książki Radzińskiego - Stalin - pierwsza zona była gruzinką, miał z nią syna Jasze (wzięty do niewoli chyba w 41)- owszem zmarła, ale Stalin spokojnie ożenił się ponownie...Rekę miał kontuzjowaną na skutek młodzieńczej skłonności do rzucania bombami...
pik78 Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Może i był kaleką ale napewno bardzo przebiegłym kaleką.
Lukas P Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 Witam!Co do kalectwa Stalina to Wikipedia podaje, że to na skutek metod wychowawczych" ojca, doznał on urazu ręki (w łokciu), która pozostała już do końca życia krótsza. Stalin starał się to ukrywać - na zdjęciach pozował z jedną ręką (krótszą) schowaną za pazuchę". Polecam cały artykuł, może nie wyczerpuje tematu, ale wydaje się napisany dosyć dobrze. Oto link http://pl.wikipedia.org/wiki/Józef_Stalin .Pozdrawiam.
Mauser Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 miał sucha rękę od walenia nią w stół :) a tak na poważne to było z nim tak jak napisał Lukas P
revolt Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 róbta dla mnie miejsce w plejadzie:D mam kompleksy i swoje zboczenia:) komleks-któś ma UR-a a ja nie, zboczenie-chce mieć UR-a bo ktoś ma:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.