Skocz do zawartości

czołgi w polsce

Cronos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam niestety nie mam fotki tego czolgu,a i nie za szybko moge miec, bo jezdze ta trasa tylko raz w roku na piknik do Goraszki. Moze ktos z forumowiczow jest z Sokolowa , to by wrzucil.ZDROW
Napisano
Ja właśnie też tylko przejazdem i narazie się nie wybieram w tamte strony. Jak ostatnio tam przejeżdżałem to go nie widziałem, oby nie poszedł na żyletki:/
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam,
Rejestr został zaktualizowany. Jest dostępny pod tą samą lokalizacją co wersje wcześniejsze http://the.shadock.free.fr/Poland_AFVs.pdf
  • 2 weeks later...
Napisano
ave
W Lublinie są dwa T-34 (jednostka na Majdanku i przy Al. Kraśnickiej i kilka armatek ZiS-2) oraz w Hrubieszowie są albo były T-34, BRDM i aramta ZiS-3.
Pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano
kokodyn w latach 70-tych w Baligrodzie stał na rynku T-70 pozostawiony tam przez A.Cz w 1944r. Dowidziałem się w latach chyba 80-tych, że wywędrował" podobno do WOSWPanc. w Poznaniu.
W Dukli widziąłewm na przełomie 70/80 na pewno ISU152 chyba su100???? i napewno IS2
Pozdrawiam
  • 4 weeks later...
Napisano
A moze stworzyć na stronce odnośnik typu News" żeby było wiadomo co zostało zaaktualizowane? Po drugie mam takie pytanie. W twoim spisie nie ma legendarnego" podwozia od czołgu KV 1/2 które znajduje się niby w MWP. Jedni mówią że tam jest inni ze ne ma... nie wiesz przypadkiem co z tym jest?? Masz chyba większą możliwość sprawdzenia tego.
Pozdrawiam
Napisano
I to jest bezsens... jakiegoś zrzyna pantery ustawili przed muzeum a podwozie czołgu którego jest mniej w muzeach niż Panther to trzymają na zapleczu.
Napisano
Powiem szczerze że pierwsze słyszę o podwoziu KW w MWP. Na pewno go nie ma na ekspozycji a co do części magazynowej to raczej jej nie umieszczam w rejestrze z dwóch powodów. Bardzo ciężko zobaczyć co tam jest a po drugie ciężko stwierdzić kiedy coś z niej ubyło ponieważ MWP obdarowywuje eksponatami z niej inne placówki. Na przykład praktycznie cała kolekcja w Dębicy oprócz IS-2, to sprzęt podarowany przez MWP.

Co do możliwości sprawdzenia tego to mam je takie same jak każdy inny. Nie mieszkam w Warszawie a w Forcie Czerniakowskim byłem kilka lat temu. Niestety MWP nie odpisuje na maile (sprawdzone kilka razy). Ale jak ma ktoś możliwość zweryfikowania rejestru i dorzucenia jakiś fotek z magazynów MWP to chętnie je wrzucę do rejestru.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie