beero Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Witam niestety nie mam fotki tego czolgu,a i nie za szybko moge miec, bo jezdze ta trasa tylko raz w roku na piknik do Goraszki. Moze ktos z forumowiczow jest z Sokolowa , to by wrzucil.ZDROW
Pit_100 Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Ja właśnie też tylko przejazdem i narazie się nie wybieram w tamte strony. Jak ostatnio tam przejeżdżałem to go nie widziałem, oby nie poszedł na żyletki:/
Catadero Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Cronos-nazwy czołgów umiesz napisać z dużej litery? To może nad czymś jeszcze byś pomyślał,Polaku?
polar123 Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Witam,Rejestr został zaktualizowany. Jest dostępny pod tą samą lokalizacją co wersje wcześniejsze http://the.shadock.free.fr/Poland_AFVs.pdf
miłosz39 Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 W Krakowie w nowej hucie znajduje się IS 2, ale teraz jest w remoncie w MLP.
lufcik Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 aveW Lublinie są dwa T-34 (jednostka na Majdanku i przy Al. Kraśnickiej i kilka armatek ZiS-2) oraz w Hrubieszowie są albo były T-34, BRDM i aramta ZiS-3.Pozdrawiam
skolcio Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 NA westerplatte jest t-34 i na helu tez i koło gdańska w sumie trzy
polar123 Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 lufcik a masz może zdjęcia tego sprzętu z Lublina i Hrubieszowa?
41pp Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 kokodyn w latach 70-tych w Baligrodzie stał na rynku T-70 pozostawiony tam przez A.Cz w 1944r. Dowidziałem się w latach chyba 80-tych, że wywędrował" podobno do WOSWPanc. w Poznaniu.W Dukli widziąłewm na przełomie 70/80 na pewno ISU152 chyba su100???? i napewno IS2Pozdrawiam
wielebny Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Ten T-70 z Baligrodu nadal stoi w Muzeum w CSWL u kpt. Ogrodniczuka i ma się dobrze.http://www.wsowp.poznan.pl/muzeum/pages/eksponat30.htm
polar123 Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Jest już nowa wersja rejestru. Adres z którego można go ściągnąć pozostał bez zmian. Czyli http://the.shadock.free.fr/Poland_AFVs.pdf
Cronos Napisano 6 Październik 2007 Autor Napisano 6 Październik 2007 A moze stworzyć na stronce odnośnik typu News" żeby było wiadomo co zostało zaaktualizowane? Po drugie mam takie pytanie. W twoim spisie nie ma legendarnego" podwozia od czołgu KV 1/2 które znajduje się niby w MWP. Jedni mówią że tam jest inni ze ne ma... nie wiesz przypadkiem co z tym jest?? Masz chyba większą możliwość sprawdzenia tego.Pozdrawiam
wars98 Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Cronos. Podwozia od KW i od Pantery są w Forcie Czerniakowskim, ale poza ekspozycją.
Cronos Napisano 6 Październik 2007 Autor Napisano 6 Październik 2007 I to jest bezsens... jakiegoś zrzyna pantery ustawili przed muzeum a podwozie czołgu którego jest mniej w muzeach niż Panther to trzymają na zapleczu.
polar123 Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Powiem szczerze że pierwsze słyszę o podwoziu KW w MWP. Na pewno go nie ma na ekspozycji a co do części magazynowej to raczej jej nie umieszczam w rejestrze z dwóch powodów. Bardzo ciężko zobaczyć co tam jest a po drugie ciężko stwierdzić kiedy coś z niej ubyło ponieważ MWP obdarowywuje eksponatami z niej inne placówki. Na przykład praktycznie cała kolekcja w Dębicy oprócz IS-2, to sprzęt podarowany przez MWP.Co do możliwości sprawdzenia tego to mam je takie same jak każdy inny. Nie mieszkam w Warszawie a w Forcie Czerniakowskim byłem kilka lat temu. Niestety MWP nie odpisuje na maile (sprawdzone kilka razy). Ale jak ma ktoś możliwość zweryfikowania rejestru i dorzucenia jakiś fotek z magazynów MWP to chętnie je wrzucę do rejestru.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.