Skocz do zawartości

utopiony i nie wyciągnięty.

zipo44

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Z ostatnich rozmów z panami z Latebry wiem , że załatwiają ostatnie pozwolenia i sprzęt będą wyciągać, jaki to może być sprzęt to jeszcze nie wiem. Może oni już coś wiedzą ponieważ robili pomiary budy by na tej podstawie i kształtu pancerza określić rodzaj pojazdu. Jak mówiłem pojazd jest pod piachem w odległości 5 metrów od plaży i najwyższa jego część zalega 30 cm pod powieżchnią piachu. jak tylko Latebra wszystko dogra to będę poinformowany i będę przy wydobyciu, wydaje mi się, że latebra sama zapoda foty z wydobycia ponieważ spręt był jak na wrak w bdb stanie i leżąc pod wodą uchował się od złomoarzy. Sam czekam niecierpliwie by zobaczyć co to jest dokładnie.

Witam!
Zaraz, zaraz... Z tego co dociera do mych uszu to Latebra jest jeszcze w szczerym polu jeśli chodzi o pozwolenia (czytaj: robotę papierkową). Chcieć to oni mogą, nie przeczę, ale do wydobycia to chyba jeszcze im daleko. A i coś zacicho jest w kwestii muzeum, gdzie miałoby to trafić. A że placówek ze sprzętem pancernym u nas mało to coś bym tam wiedział. :]
Może się i mylę, ale chyba Latebra coś sobie za bardzo nie radzi. Jakby co to chętni do pomocy się znajdą! ;)

Zipo44 mój ojciec który na półwysep helski jeździ od końca lat siedemdziesiątych również wielokrotnie opowiadał mi o pojeździe w pobliżu którego pływał na ółwyspie helskim a po którym dziś śladu nie ma. Jest jednak pewien swojej relacji i nie raz próbował ze mną odszukać z plaży to miejsce.

• 5 months later...
  • 5 months later...
takie małe Resume...

RE: utopiony i nie wyciągnięty. zipo44 (18) 2006-07-10 19:11:00
Odnośnie zatopiony i nie wyciągnięty. Sprzęt został zlokalizowany przez gości z LATEBRY z Sopotu i częściowo odmulony pod wodą w celu sprawdzenia i zrobienia pomiarów. Panowie z Latebry robili zdjęcia i przymierzają się do wyciągania sprzętu. Jak widać czasami potwierdzają się niby głupie plotki. Mam nadzieję być przy wyciąganiu grata, jeżeli Latebra nie zamieści fotek to ja to zrobię. pozdrawiam - zipo44.
RE: utopiony i nie wyciągnięty. jacenty2004 (3328) 2006-07-10 19:40:00
To czekamy niecierpliwie na wiadomości.
RE: utopiony i nie wyciągnięty. Cronos (1001) 2006-07-10 19:48:00
Zipo a dowiedziałes sie jaki to model??
RE: utopiony i nie wyciągnięty. jaca2003 (2922) 2006-07-10 20:05:00
Latebra będzie targała Hetzera z morza.Tyle wiem.
Pozdrawiam
RE: utopiony i nie wyciągnięty. wars98 (1482) 2006-07-10 23:20:00
Będzie albo nie będzie... :] Pożyjemy- zobaczymy.
RE: utopiony i nie wyciągnięty. kuczman (23) 2006-07-11 07:17:00
Wars, czy to grozba, czy obietnica?

RE: utopiony i nie wyciągnięty. wars98 (1482) 2006-07-11 08:06:00
Ani jedno ani drugie. Stwierdzenie faktu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie