olin Posted December 1, 2005 Author Posted December 1, 2005 Od czego moze byc ten zapalnik i jakiej jest produkcji niemiec czy rusek? Wydaje mi sie ze od miny ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam. Wykonany z ebonitu z wkrecanym elementem z aluminium. Prosze o identyfikacje olin
krzycho Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 lepiej zostaw tego śmiecia jaznam sie bo nieruszam ale zapalniki ebonitowe podobno sa niebezpieczne:)
bjar_1 Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 100% bezpieczny - brak spłonki detonującej.pzdrbjar_1
076 Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Powiadzasz: akładamy że cały powojenny złom jest niebezpieczny". Ooooo Jezu a ja mam pare monetek, bagnet i hełmik z tego okresu, musze chyba uważać co?? Bo jak jak mi to wszystko pier...!!! To może byc źle..
olin Posted December 1, 2005 Author Posted December 1, 2005 Od czego moze byc ten zapalnik i jakiej jest produkcji niemiec czy rusek? Wydaje mi sie ze od miny ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam. Wykonany z ebonitu z wkrecanym elementem z aluminium. Prosze o identyfikacje olin
olin Posted December 8, 2005 Author Posted December 8, 2005 OK Sorry, caly wojenny sprzet jest bardzo niebezpieczny. Jeszcze raz przepraszam
Boruta Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Ja powojennego nie zbieram, bo niebezpieczny ;-)).Pozdrawiam
olin Posted December 1, 2005 Author Posted December 1, 2005 Dzieki to juz cos wiem, teraz drugie pytanie czy jest to fant bezpieczny czy raczej nie? na razie lezy tam gdzie lezal i lepiej by bylo zeby tak pozostalo....
maniek4 Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 witamprzedstawiam jedno z wielu zastosowańpozdro
olin Posted December 7, 2005 Author Posted December 7, 2005 jestes pewny ze nie ma splonki i ze jest bezpieczny....????
bjar_1 Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 No przecież widzę ,że nie ma spłonki detonującej :)
Bocian Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Żarty sobie robicie?Pytania czy to bezpieczne czy nie są tabu na tym forum. Zakładamy że cały powojenny złom jest niebezpieczny.
Question
olin
Od czego moze byc ten zapalnik i jakiej jest produkcji niemiec czy rusek? Wydaje mi sie ze od miny ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam. Wykonany z ebonitu z wkrecanym elementem z aluminium. Prosze o identyfikacje olin
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.