olin Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Od czego moze byc ten zapalnik i jakiej jest produkcji niemiec czy rusek? Wydaje mi sie ze od miny ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam. Wykonany z ebonitu z wkrecanym elementem z aluminium. Prosze o identyfikacje olin
krzycho Napisano 2 Grudzień 2005 Napisano 2 Grudzień 2005 lepiej zostaw tego śmiecia jaznam sie bo nieruszam ale zapalniki ebonitowe podobno sa niebezpieczne:)
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2005 Napisano 2 Grudzień 2005 100% bezpieczny - brak spłonki detonującej.pzdrbjar_1
076 Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 Powiadzasz: akładamy że cały powojenny złom jest niebezpieczny". Ooooo Jezu a ja mam pare monetek, bagnet i hełmik z tego okresu, musze chyba uważać co?? Bo jak jak mi to wszystko pier...!!! To może byc źle..
olin Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Od czego moze byc ten zapalnik i jakiej jest produkcji niemiec czy rusek? Wydaje mi sie ze od miny ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam. Wykonany z ebonitu z wkrecanym elementem z aluminium. Prosze o identyfikacje olin
olin Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Napisano 8 Grudzień 2005 OK Sorry, caly wojenny sprzet jest bardzo niebezpieczny. Jeszcze raz przepraszam
Boruta Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 Ja powojennego nie zbieram, bo niebezpieczny ;-)).Pozdrawiam
olin Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Dzieki to juz cos wiem, teraz drugie pytanie czy jest to fant bezpieczny czy raczej nie? na razie lezy tam gdzie lezal i lepiej by bylo zeby tak pozostalo....
maniek4 Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 witamprzedstawiam jedno z wielu zastosowańpozdro
olin Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Napisano 7 Grudzień 2005 jestes pewny ze nie ma splonki i ze jest bezpieczny....????
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 No przecież widzę ,że nie ma spłonki detonującej :)
Bocian Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 Żarty sobie robicie?Pytania czy to bezpieczne czy nie są tabu na tym forum. Zakładamy że cały powojenny złom jest niebezpieczny.
Pytanie
olin
Od czego moze byc ten zapalnik i jakiej jest produkcji niemiec czy rusek? Wydaje mi sie ze od miny ale moge sie mylic bo sie na tym nie znam. Wykonany z ebonitu z wkrecanym elementem z aluminium. Prosze o identyfikacje olin
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.