Skocz do zawartości

co w zamian?

Verte

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Są takie chwile w życiu poszukiwacza gdy nic się nie udaje. Chodzisz sobie po zaoranym polu i nic. Cisza w słuchawkach zaczyna doskwierać gdy obok koleś co jakiś czas grzebie saperką w ziemi i z uśmiechem pokazuje kolejny fant. Wkurzasz się i postanawiasz zmienić to raz na zawsze! Na jaki sprzęt wymieniliście swój pechowy penetrator?

Pozdrawiam Verte
Napisano
Pechowy zmieniamy na inny :))))))

Nie wiem czy są wykrywacze pechowe.Może tylko lepsze i gorsze wykrywki,lepsze lub gorsze dni,lub poszukiwacze z wiedzą dobrą lub marną.
Ale faktem jest,że na przykład z GTP na pewnym,sprawdzonym polu nie mogłem znaleźć czegokolwiek.Wykrywacz super-efekty do bani.Pech???? Z Tejonem zawsze miałem pełną kieszeń monet.Wywnioskowałem z tego,że pole jest puste.Sprzedałem" temat kumplowi z Suwerenkiem.Efekt-50 monet w 4 godziny :(
Nie wiem czy wykrywka była pechowa,ale faktem jest,że wszystko było z nią super za wyjatkiem efektów.

Pozdrawiam,
wicja1.
Napisano
a ja znam Panow ktorzy sprzetem typu gtp wyciagaja w miejscach po takich ejonikach" super fanty. kolego Raned po co pisac takie bzdety ?? lepiej sie zabrac za normalna reklame i sprzedaz.
Napisano
Witam.
Za bardzo po polach nie latam ale ostatnio kilka razy byłem z kumplami bo mnie namówili.
Zauważyłem, że monetki są z reguły bardzo płytko więc chyba akurat rodzaj sprzętu nie gra takiej roli bo chyba tylko chińskie MD sobie mogą nie radzić z wykryciem. Jeżeli chodzi o jakość dyskryminacji to się zgadzam. Zależy to od farta i od niczego więcej. Jeden farta ma a rdugi nie. Ten co ma kupi sobie najbadziewniejszy sprzęt i będzie trzepał te monetki guziki i inne pierdoły a pechowiec nawet jak się uzbroi w super sprzęt za 12000 to nic nie znajdzie.
Nie ma jak sprawdzenie wykrywek w lesie na militarce. tu wychodzi dopiero co jest warta (zasięgi i dyskryminacja).
Oczywiście to moje zdanie.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
no wlasnie i taka dyskusja ma sens :D - ja powiem wam w tajemnicy ze po tych wszystkich wykrywaczach jakie przeszly przez pola chodze z moim psem, ktory ma taki wech ze wszystkie moneciaki nawet z metra lapie :D. A jak ma katar wowczas uzywam szpili, ktora namierzy mi kazda monetke :D:D:D.

pozdrawiam :D

kruku
Napisano
świetnie się ubawiłem!!!
Wracając do kwestii zasadniczej: otóż jeżeli zbyt długo chodzi się z tym samym wykrywaczem to wkrada się rutyna (nie ten, o którym myślicie)nuda i obojętność, dlatego należy wykrywacz zmienić. Miałem jeden wykrywacz, który im dłużej go używałem to bardziej mnie wciągał i odkrywałem coraz więcej. Po 3 latach, chwila moment pod wpływem impulsu zmieniłem, żałuję, ale nie wracam już do tego co było.
Moja rada: zmienić firmę, rodzaj pracy, częstotliwość, analogowy na cyfrowy i odwrotnie, może także rodzaj miejscówek a radość z poszukiwania i odkrywania (może także szczęście) wróci.
Napisano
Witam!
Przyszły dystrybutor Rutusów" to ktoś kogo nie znam i raczej nie mam zamiaru poznać.W każdym razie jest to jawna prowokacja mająca na celu zdyskredytowanie wszelkich pozytywnych opinii na temat mojego sprzetu pochodzących od użytkowników. Widze,że pewna firma ima się wszelkich sposobów aby nie ośmieszyć, i uniewiarygodnić.
pozdrawiam .
RUTUS.
ps' Co na to moderator ?
Napisano
Jeżeli podejrzenie jest pod moim adresem to zapewniam, że nie mam z tym nic wspólnego. Od dawna nie wypowiadam się na temat Rutusów, ani jak zauważyłem Pan na mój temat. żart ze słowa utyna" pojawił się na okoliczność postu Przyszłego dystrybutora rutusó" oraz postów kruku, który chyba jest lub był Pańskim przedstawicielem a ja nie miałem nic złego na myśli
Pozdrawiam.
Napisano
Nie chodzi o Pana Andrzeju. Uważam ,że od jakiegoś czasu nasze kontakty są wręcz wzorcowe".
Pozdrawiam Serdecznie.
Napisano
Bardzo proszę aby Pan przyszły dystrybutor rutusó" , jak oczywiście chce uczestniczyć na tym Forum , zmienił sobie nick'a.

Pozdrawiam
Napisano
Witam!

Też nie wierzę w pecha.. A swoją drogą to żeby po Tejonie ktoś znalazł monety Garretem byłoby tylko dowodem na nieumiejętność obsługi Tejona.. To po prostu niewykonalne:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Przyszły dystrybutor Rutusó – używasz wykrywacza w charakterze saperki czy zgarniasz fanty po innych wykrywkach? Sprecyzuj tą wypowiedź!
Kruku, psiak z miłości do natury czy z desperacji po nieudolnym sprzęcie? ;-))))))

A tak poważnie to zawsze jest coś co przemawia na korzyść innych wykrywek. Np. dynamiczny lepszy od statyka, firma lepsza od innej firmy, podatność na zakłócenia i warunki atmosferyczne i wreszcie (pomijając współczynnik szczęścia i doświadczenia) po prostu widać, że jest jakaś wykrywka skuteczniejsza! Łazisz z penetratorem i kumpel z głupim uśmiechem stwierdza, że lazł po twoim śladzie i wykopał moniaka, którego centralnie przed chwilą zdeptałeś!
Rok temu na plaży znalazłem moniaka przydeptanego ale leżącego na wierzchu, którego nie znalazł koleś bardzo nerwowo przemiatający teren. To może technika szukania?

Pozdrawiam Verte
Napisano
Przyszly dystrybutor to tylko smetna prowokacja jednego z uzytkownikow forum. Niestety sprytne resety modemu nie pomogly, przy kolejnej takiej akcji dostanie bana.
Napisano
Koledzy! Chyba nie zrozumieliście dowcipu! Moją intencją było zwrócenie uwagi na dystrybutorów, stosujących perfidną kryptoreklamę na forum... To była taka mała satyra ;) Chyba tylko Kruku się zorientował...

Wykrywacze Pana Rutusa bardzo sobie cenię i uważam że ich parametry w prawie niczym nie odbiegają od często dwa razy droższych, zachodnich odpowiedników.

Pozdro
Napisano
hej Przyszly... no wlasnie chyba tylko ja odebralem MOC Twojego przekazu :).

Moi mili z uwagi na to ze wspolpracuje z dystrybutorem marki Garrett z Krakowa, chodze z tymi wykrywaczami w terenie. Uzywam GTP, ktorego sobie bardzo cenie i chwale. Oczywiscie nie jest to najlepszy sprzet na swiecie, jednak w porownaniu z innymi markowymi czasami za wieksza kase spisuje sie b.dobrze. Moi przyjaciele i koledzy chodza z roznym sprzetem, i drogim i bardzo drogim :) o ktorym nawet nie moge pomyslec bo zona zaraz zrobilaby mi przedzialek saperka. I musze przyznac, ze po zakonczonym dniu, po zejsciu z pola czy wyjsciu z lasu ilosc fantow u nich czy u mnie w kieszeni jest porownywalna. Nigdy nie czulem potrzeby wejscia w drozsze modele patrzac na to jak koncza sie poszukiwania u mnie i u innych.

I w tym miejscu moge powiedziec tylko jedno. Z moich skromnych obserwacji na dzien dzisiejszy gdybym musial i mial mozliwosc przesiadlbym sie na GTI2500 lub na XLT.

Dlatego jezeli ktos chce kupic dobry, drogi sprzet chetnie zapraszam go na wyjazdy aby zobaczyl w dzialaniu w terenie to co chce kupic, a takze konkurencje".

pozdrawiam

kruku
Napisano
Kruku!
Ja nigdzie i nigdy nie twierdziłem,że GTP to sprzęt marny.Wręcz przeciwnie.Jest to moim zdaniem wykrywacz bardzo dobrze przemyślany i w zasadzie bez wad.A to,że nie miałem z nim efektów.....może faktycznie było pechem.
Faktem jest,że był to chyba jedyny wykrywacz którego sprzedałem z powodu nie mania fantów ".
Pozdrawiam,
wicja1.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie