Skocz do zawartości

Prośba o opinię

HUBERTUS 1656

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie kolega zastanawia się nad zakupem sprzętu PI - MIDAS MODEL 1230",czy użytkownicy tego modelu mogliby wymienić jego wady i zalety.
Ps sa jeszcze inne oferty zakupu sprzętu na raty,lub adresy sklepów z piszczałkami w Warszawie?

Pozdrawiam Hubert
Napisano
Mozna by polemizowac czy warszawski Viking jest taki drogi... porownalam wlasnie ceny Vikinga i Denara. I w Denarze jest jeszcze drozej, np. DFX w vikingu to 4190zl, a w Denarze.. 4500zl! Na innych, tanszych wykrywkach - tez drozej :-(
A propos cen, zna ktos jakies tansze sklepy w Polsce? Pzdr!
Napisano
Witam!

Muszkieterko - nie wiem na ile to jest aktualne, ale np. V2 działa prężnie.. Czy tanio? Hmmm, sprawa względna:)
Trochę adresów tu:

http://republika.pl/jba1/wykryw.htm

Pozdrawiam

VW
Napisano
Muszkieterka to co piszesz nie jest prawdą, ponieważ różnica cen wynika stąd, że Viking sprzedaje DFX-a ogołoconego: bez akumulatorków, ładowarki i osłony cewki - sprzedają też cały zestaw za zbliżoną cenę. Ja też mogę sprzedać wykrywacz goły i oczywiście będzie dużo taniej, jednak uważam, że to wyposażenie jest niezbędne.
To samo dotyczy innych wykrywaczy.
Poza tym warto sprawdzać oferty bezp. u mnie, ponieważ mam ograniczoną możliwość dokonywania zmian na stronie www.
Napisano
Kontynuując: nie stosuję cen typu 3990 zł ponieważ uważam to za naiwne oszustwo z zachodu rodem, zamiast tego podaję cenę 4000 zł i inteligentny klient zawsze potrafi uzyskać jeszcze rabat np. 50 zł, czyli będzie to 3950zł a 40 zł można zaoszczędzić na koszt przesyłki.
Napisano
Ceny wykrywaczy u dystrybutorów są wyśrubowane na granicy opłacalności, szczególnie kiedy kilku dystrybutorów sprzedaje ten sam produkt, zwróć uwagę na ceny Garrettów ACE 150 i 250 - ceny w Polsce są niższe niż gdziekolwiek na świecie. Sądzę, że niektórzy dopłacają do tego, żeby zjeść samemu a innemu nie dać, stać ich na to, bo żyją z zupełnie czegoś innego.
Napisano
Muszkieterko - sprawdziłem cenę DFX-a na stronie Vikinga i z wyposażeniem jest to 4590 zł a więc o 90 zł więcej niż u mnie. Bardzo proszę o nie rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji.
Napisano
Raned - masz racje - diabel tkwi w szczegolach. Viking DFX z akcesoriami nazywa DFX PRO. To troche bez sensu, bo zmiana na DFX PRO sugeruje jakby to byl inny model, a nie tylko dodatki. Stad sugerowalam sie cena DFX. W denarze z kolei cennik nie ujmuje informacji o wyposazeniu.
Jak wspomnialam wyzej - diabel tkwi w szczegolach i porownywanie cen z internetu bez poznania szczegolow oferty bezposrednio u sprzedawcy nie ma rzetelnego odzwierciedlenia stanu rzeczywistego. Tak wiec przepraszam Raneda, jesli zasugerowalam nieprawde, a tak chyba sie stalo. Pozdrawiam!
Napisano
Nie jest to prawda co pisze Raned, ze ceny Garretow (Ace 150 i 250) w Polsce sa najnizsze na swiecie. Ceny nowych ww. modeli sa nizsze np. w USA, gdzie ACE 250 kosztuje 175 dolarow,czyli ok. 570 zl. U nas ponizej 800 zl sie raczej nie kupi. Ale handlarzowi sprzetem wszystko tu - niestety -wolno pisac .... takie zycie.
Napisano
Dziękuję Muszkieterce za sprostowanie.
Miałem na myśli ceny Garretta poza USA.
Cena Garretta Ace 250 w USA to 249,95 dolarów = 849,83 zł przy kursie 3,4 zł za dolara. Zgoda cena nieco niższa niż w Polsce.
Garrett Ace 150 - 179,95 dolarów =611,83 zł. w Polsce cena jest niższa.
Podałem ceny rekomendowane przez Garretta, prawdopodobnie ceny u dystrybutorów będą różne w zależności od wielkości dystrybutora (duży dystrybutor, duże zamówienia, duży upust - niższa cena i mały dystrybutor, małe zamówienia, mniejszy upust i wyższa cena).
Wielokrotnie to podkreślałem, nie jestem handlarzem, jestem raczej hobbystą, entuzjastą poszukiwań z użyciem wykrywacza, a dystrybucja pozwala mi na przetrwanie, aby wyżyć muszę robić jeszcze inne rzeczy.
Napisano
Moim skromnym (amatorskim) zdaniem porównywanie cen w USA i Polsce nie ma sensu.Temat był wielokrotnie wałkowany.Są zwolennicy jednej i drugiej szkoły zakupu".Ja jestem zdecydowanie za kupowaniem wykrywaczy w Posce.U Raneda również.
Ale niektórzy mają inne zdanie na ten temat....ich sprawa.
A co do cen Whiesa w Polsce,to kiedyś było tak,że w Warszawie było drożej,ale bardziej do negocjacji.
Nie wiem jak jest w tej chwili.
Pozdrawiam,
wicja1.
Napisano
Tak na marginesie, dla Raneda gdziekolwiek na swiecie" to znaczy ze wszedzie poza USA. Ale jak podam, ze w panstwie X tez sa tansze, to Raned doda ze tez mial na mysli ceny poza panstwem X. To bez sensu!

Ceny rekomendowane" to najwieksza bujda swiata, i bardzo sie dziwie ze PAn Andrzej (Raned) sie nimi podpiera. Nawet autoryzowani dillerzy maja znacznie taniej od tych sugerowanych producenta", ktore tak naprawde maja na celu chwyt reklamowy - popatrz konsumencie - cena sugerowana to 249,95$, a u mnie masz za jedyne 175$! I tak to wlasnie dziala. Cena ktora podalem (ACE 250 za 175$ w USA) jest juz cena u dystrybutora. Dlatego to pisze bo osobiscie pytalem.

Pan Panie Andrzeju na swojej stronie www pisze, ze jest autoryzowanym dystrybutorem, a tu na forum juz nim Pan nie chce byc, tylko woli byc Pan postrzegany jako hobbysta, entuzjasta poszukiwan, a jesli juz ma ktos Pana widziec jako dystrybutora sprzetu, to jako tego walczacego o przetrwanie, aby wyżyć". Ale dlaczego wlasnie tak?
Ja widze Pana jako jak najbardziej autoryzowanego dystrybutora i jednoczesnie jako hobbyste i entuzjaste. Jedno nie wyklucza drugiego.

I dobrze ze ma Pan swoja oferte, az strach pomyslec (mam na mysli ceny) co by bylo gdyby w Polsce byl tylko jeden dystrybutor wykrywaczy.
Szkoda tylko ze nie ma u nas tradycji posezonowych obnizek ceny. Sztywne trzymanie sie cen sugerowanych" powoduje, ze zamiast kupic dobry sprzet z gwarancja ludzie kupuja byle co i byle jak. I to wlasnie dystrybutorzy na tym tracą.

Pozwole sobie jeszcze na malą uwage - brakuje mi wlasnie u Pana tej kooperacji pomiedzy entuzjasta a dystrybutorem. Wyjasnie - na forum czesto padaja prosby o opinie na temat wykrywaczy serii Prizm. Pan ma go w swojej ofercie. Na Pewno wie Pan co sprzedaje - i cos moglby na jego temat powiedziec. Ale niestety. Za to przy jakiejkolwiek krytyce ma Pan czas na dlugie wypowiedzi. A szkoda ze nie odwrotnie.
Ale i tak sie ciesze ze Pan jest i tu pisuje. I ze daje Pan mozliwosc zakupu u siebie dobrego sprzetu. I wczesniej czy pozniej moze cos u Pana kupie. Pozdrawiam. fuks

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie