revolt Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 kolego tt" gadasz jak Rydzyk wymieszany z calym rodem Girtychów, po twoich wypowiedziach stwierdzam ze wrosł ci w głowe moherowy beret. Wg. ciebie ci którzy nie trafili do Andersa,tylko załapali się do WP przy Armii Czerwonej są zdrajcami, tylko postaw się w roli wrześniowego żołnierza który po 17 wrzesnia został wywieziony na syberie wycinać tajge i po dwóch latach charówki ma szanse bić się z niemcami ale przy boku tych którzy go więzili czyli RUSKICH!!! wyobraź sobie że twoim sojusznikiem" i owarzyszem walki" jest sołdat który cię bił i poniżał...wyobraź sobie ze chcesz trafić do domu a gdy już przychodzisz to przedwojenni sąsiedzi patrzą na ciebie jak na komuch, nie podają ci ręki tylko traktują cię jak ruska.Berling mój drogi jako jeden z niewielu polskich oficerów pokazał że ma w dupie Stalina i próbował ratować Warszawe w 1944!!! nie pisz że Berling to zdrajca, a Anders to bohater, bo robisz to samo co czerwoni w polsce przez 45 lat,dzieli żołnierzy na lepszych i gorszych tylko ze względów politycznych.Lepiej też poczytaj sobie książki o Andersie to dowiesz się ile było dla niego warte życie polskich żołnierzy pod Monte Cassino:( smutne ale prawdziwe:( jeśli interesujesz się historia to wiedz że historyk powinien być zawsze bezstronny.
ttt Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Wielce szanowny Kolego Revolt, dziękuję Ci bardzo za miłe słowa oraz revolucyjne sprowadzenie mnie na ziemię. Już sobie myślałem, że jestem jakimś ateistycznym socjal-libertyno-liberałem a tu proszę dziewiarstwo i grzybobranie. Jak ci, którzy są nieświadomi, że rosną im rogi i jam nieświadom jakie mi cudo urosło na mej głupiej łepetynie. Głupiej tym bardziej, bo myślałem iż piszę o generale Berlingu a tu proszę, dowaliłem też berlingowcom. Dzięki Revolt jeszcze raz, dobry człowieku, wprowadziłeś miłe i kulturalne ożywienie w tej nudnej wymianie poglądów. Ty co prawda, z godną podziwu przenikliwoscią, domyśliłeś się mojego zdania o Kościuszkowcach,ale dla innych, pozbawionych Twojej błyskotliwości, napiszę iż wielce szanuję wszystkich naszych wyzwolicieli ze wschodu, oczywiscie poza tymi, którym dane było wytrwać do końca w Willi Rozkoszy". A tak nawiasem pisząc, ja też nie miałem nic do samego Berlinga, dopóki nie przeczytałem jego własnych wspomnień, późniejsze lektury utwierdziły jedynie wizerunek kanalii. Nasz generał nie głodował, nie wycinał lasów i nie rąbał węgla, a jak trafił do Andersa to zdezerterował. Chylę czoła przed bohaterami Czerniakowa, ale co powiedzieć o dowódcy, który wysyła, dla własnej sławy, swoich żołnierzy na pewną śmierć i potem odsunięty od dowodzenia pisze na współpracowników donosy.Jeszcze raz wielkie dzięki, bezstronny Revolcie za serdeczne słowa celnej i życzliwej krytyki. Pamiętaj zawsze jak zobaczysz moje durnowate wypociny, jeżeli to pomoże Ci dowartościować się czy po prostu poprawi Twój humor, dowalaj mi bez żenady.Serdecznie pozdrawiam Twój wdzięczny ttt
yorik Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Tak, i jeszcze (niby po cichu puszczana w obieg) legenda, że poszedł siedzieć za karę za pomoc w Powstaniu.Za komuny oglądałem wywiad z Panem generałem. Pięknie opowiadał o bitwie pod Lenino. I to: a chłopcy szli..." ze łzami w oczach. Dopiero potem jak troszke poczytałem o przebiegu bitwy to włos mi sie zjeżył na głowie.
Gunship! Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Czy na tym forum zagości kiedyś obiektywna analiza poczynań wojennych omawianych tutaj postaci, czy będzie to zawsze typowo Polska przekrzykiwanka i pokazywanie swoich racji i poglądów politycznych :) Zajmijmy się meritum.
grzeb Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=658452#911163
acer Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Wypowiedzi radnego, zwłaszcza o normalizacji są po prostu skandaliczneTemat nadawałby się na sprawę cywilną
sowiejskij Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Nie na sprawę cywilną, panie Acer, tylko dla prokuratury, gdyż doszło tu do naruszenia konstytucyjnego zakazu propagowania zbrodniczego totalitaryzmu. Pierwsza oczywiście powinna odpowiedzieć za to Bufetowa, gdyż nie wyobrażam sobie by ten sowiecki cyrk odbywał się bez jej wiedzy. Nie należy tej sprawy bagatelizować, bo jeśli dziś przedstawiciele Państwa i samorządu składają hołd Berlingowi (nie berlingowcom, jak egzeguje rozpaczliwie pani rzecznik, bo wszak pomnik jest Berlinga, nie żołnierzy) to jutro może będą pielgrzymować z kwiatami pod pomnik Dzierżyńskiego (zachowało się ich jeszcze kilka na Białorusi) a pojutrze Stalina.
acer Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Bardzo dobrze że złożyli mu kwiaty- hasełka o normalizacji od zamachu też nadają się do prokuraturyPodobnie jak twoje wpisy :)
sowiejskij Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 hasełka o normalizacji od zamachu też nadają się do prokuratury"Nie, Panie Acer, jeśli już to do sprawy cywilnej, bowiem kłamiesz- radny ani słowem nie wspomniał o zamachu":Gdybyśmy byli złośliwi, moglibyśmy uznać, że składanie kwiatów, to dalszy ciąg normalizacji stosunków z Moskwą. Zaczętej tak owocnie 10 kwietnia 2010 r. i kontynuowanej przez wystawienie sowieckiej hordzie pomnika pod Ossowem..."
acer Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 to dalszy ciąg normalizacji stosunków z Moskwą. Zaczętej tak owocnie 10 kwietnia 2010 r."Czekam na działania organów ścigania
sowiejskij Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Cierpisz na amnezję? Przypominam zatem Twoje słowa:- hasełka o normalizacji od zamachu też nadają się do prokuratury"Ponieważ radny nie wspomniał nic o zamachu, zatem kłamiesz, łżesz, breszysz.
Boer Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Jakis pociotek likwidadora sluzb czy co? takie same odchyly.
sowiejskij Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 Wolę swoje odchyły" niż wasze ormy" ustanowione przez Kiszczaka w Magdalence.
sowiejskij Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 Przy okazji, Panie Acer- nie wytłumaczyłeś się ze swego kłamstwa! Ja wiem, że taka wasza orma", ale ponieważ zostałeś zdemaskowany, więc powinieneś się wytłumaczyć i przeprosić.
acer Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 Teraz tupanie nóżką :)))W końcu rodzice wyłączą internet i zagonią do odrabiania lekcji
Czlowieksniegu Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 Panie i Panowie- a nie lepiej na majówkę?Na łono?
sowiejskij Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 Gdybyś był Panem, to wiedziałbyś co to honor i takt. Hańba Ci, gdyż łżesz i nie potrafisz z tego wyjść z twarzą!
szczurek_1979 Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 piaskownica :(( zlitujcie się panowie, to jest forum Odkrywcy a nie piaskownica. Macie jakieś żale do siebie to na priv... nie róbcie obory na ODK!!!
szczurek_1979 Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 nic tylko nie napiszę co ogolić i do przedszkola odesłać... na karnego jeżyka... obu... acer Tyś bardziej doświadczony na forum (9439/178) odpuść... młody jest nie wie co czyni, pokaż żeś dorosły i światły użyszkodnik ;) a nie smarkacz z gilem po brodę :)weźta se sprzęty szukające i kopiące i idźcie rozładować stres w terenie...
Czlowieksniegu Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 Hmmmm...Ściurek- nie osądzaj- klonom nie sumuje się liczba wszystkich wpisów :-)
szczurek_1979 Napisano 1 Maj 2012 Napisano 1 Maj 2012 nie osądzam... podobny tekst miałem dedykować panu Sowiejskij... ale przycięło mi neta ;( więcej powagi obu życzę :Ppozdrawiam i już nie pouczam bo nikt nie jest bez winy :)pozdroszczurek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.