grhszwadron Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 trzeba zrobić pospolite ruszenie albo coś gnębią miłośników militarii jak tylko się da czekamy na kolejną debilną ustawę (pewnie zakazu poruszania się pojazdami wojskowymi np honker ułaz itp). Do tych którzy wprowadzili tą i podobne ustawy bądź przyczynili się do tego. Skoro myślenie nie jest waszą mocną stoną nie rubcie tego i albo oddajcie swoje funkcje ludziom którzy mają pojęcie w tych sprawach albo przed każdym pomysłe pi.... się w łeb tak ze 30 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Panowie, zdrowy rozsądek. Czy myślicie, że np. Policja ma za mało roboty. Soooko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 werning W części twojego postu, którą usunąłem żądałeś, aby moderator natychmiast wycinał wypowiedzi na tematy polityczne. Twojemu życzeniu stało się zadość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Te przepisy stale funkcjonowały tylko teraz je zmodyfikowali - dotyczą konkretnych wzorów. Np. musieli w nich uwzglednić mundury pustynne.Jazłowiak - jak widać z pozporządzenia mundur Szwadronu Kawalerii WP nie jest mundurem wojskowym :-))Jeager - oni piszą o rogatywce, ale mam wrażenie, ze chodzi tylko o garnizonową bo w najnowszym wzorze umundurowania nie ma już rogatywek polowych.Co do ścigania za wojskowy osprzęt to w 1986 WOP (Wojska Ochrony Pogranicza) chciał mnie pozbawić manierki wojskowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barnaba Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 w ..... ich mam, ich ustawy i rozprządzenia! grunt to sie nie łamać lekko stąpać i ...... często kąpać! trzeba robić swoją krecią robote i się nimi nie przejmować.pzdrBar_NabaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 22:08 09-11-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werning Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 polsmol nie żądałem a sugerowałem skoro starasz się byc taki rzetelny to rzuć okiem na kilka postów wyżej. Dajesz dowód na to ze wszelka krytyka moderatorów forum Odkrywcy spotyka się ze złośliwością. Nie tylko ja to zauważam. Dziwne że nie zniknęły inne posty jak i całe wątki traktujące typowo o polityce więc gdzie jest Twoja logika? Poza tym nie opowiedziałem się stronniczo na temat jakiejkolwiek partii politycznej która wymieniłem więc gdzie sens usunięcia części mojej wypowiedzi? Przypuszczam że zakłuło Cię jedno zdanie: moderatorzy powinni". Oby tak dalej... Nie zapominajcie o jednym tylko że i gazeta i to forum istnieje dzięki nam. Nie mam żadnej urazy możesz wyciąc całą moją wypowiedź skoro tak Ci wygodniej i taką masz władzę".Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 werning Ja tu nie pracuję na etacie, więc proszę zmień ton. Nie zamierzam cenzurować czyichś postów tylko, dlatego, że wspominają o aktualnej sytuacji politycznej, która nas rekonstruktorów jak najbardziej dotyczy. Nawet, jeśli wyrażony przez kogoś pogląd nie jest zgodny z moim. To dopiero była by afera i każdy skarżący się na coś takiego miał zupełną rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Królik Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 Ooops, przepraszam, tu nie działa BBCode:Temat dyskutowany już na kilku forach:http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2005/1827.htmhttp://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=17241http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=17702W razie wątpliwości co jest, a co nie jest wojskowe - wyjątek z rozporządzeniaCzęści munduru wojskowego to elementy składowe ubiorów, o których mowa w ust. 1, określone w § 4-11 i § 13-15 rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 2 grudnia 2004 r. w sprawie wzorów (...)To powinno rozwiać Wasze wątpliwości.Przepraszam raz jeszcze i proszę Moderatora o usunięcie poprzedniego, nieczytelnego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grhszwadron Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Najnowsze doniesienie za nie przestrzeganie tej ustawy grozi UPOMNIENIE. Wiadomość ta została podana 22,11,2005 w teleexpresie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Hehehehe jak się dowiedziałem jaka to straszna kara" grozi za noszenie mudnuru to spadłem z krzesła i tarzałem się ze śmiechu przez pół minuty :PNooooo tak, niech żyje inteligencja! (bo w ustawach jej brak :P).Czyli jeśli po raz 100 na ulicy spotka Cię w mundurze patrol żandarmeri, to choćbyś im zakażdym razem mówił że zaraz zdejmiesz - i tak dostaniesz tylko upomnienie - brawo ;] No i na obchodach 11 listopada siedziałem chyba z godzine w kurtce mundurowej, spodniach (mundurowych oczywiście), desantach koło samochodu ŻW... (dodam że byłem tam z ZHP, ale mundur ZHP miałem po mundurem WP tak że nie było widać). Kilka razy na mnie popatrzyli, żaden się nie fatygował żeby podejść czy coś...No i chętnie zrobie próbe - w sobote wybieram się ze znajomymi na poligon. Oczywiście wszyscy idziemy w mundurach (nie żebyśmy jakimiś wojakami byli, po prostu kumpel załatwił dostęp do poligonu). Jestem Ciekawy ilu żołnierzy zareaguje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 No tak, ale mogą Cię jeszcze na ulicy rozebrać.A wtedy dostaniesz sprawę w sądzie za gorszenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Nie mogą Cię rozebrać na ulicy. To zahacza o ustawe o nienaruszalności osobistej (międzynarodową zresztą), która jest ponad przepisy krajowe. Tak że ja nie widze problemu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 z dzisiejszego lokalnego wydania GW- najlepsze jest ostatnie zdanie O co w tym wszystkim chodzi? MON zamilkł i do środowego popołudnia nie był w stanie wydać ani zdania komentarza. Poza potwierdzeniem, że są telefony z różnych części Polski z pytaniami o sens rozporządzenia. Po godzinie 14 resort opublikował w serwisie PAP komunikat: "minister obrony narodowej powołał zespół, który dokona przeglądu zapisów rozporządzenia w celu stworzenia optymalnych regulacji łączących potrzebę prawnej ochrony munduru z promowaniem postaw proobronnych w społeczeństwie.- To znaczy, że rozporządzenie jest głupio sformułowane i trzeba je przeredagować - mówi jeden z urzędników MON." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Noooo czyli nic dodać, nic ująć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Jednego nie jestem w stanie zrozumieć,AMW za grosze sprzedaje części umundurowania i oporządzenia i po co?Żeby powiesić sobie w szafie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Może nie będą upominać,jak pokażesz Żandarmerii fakturę???Po prostu KOŃ W KINIE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 czyli skoro grozi upomnieinem to czy chodzenie w mundurze czasem nie jest tak samo przestępcze (albo i mniej) jak picie piwa na ulicy ? Za to drugie można dostać mandacik przynajmniej :))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 a nie wiece jak jest z mundurami POLICJI????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 31 Grudzień 2005 Share Napisano 31 Grudzień 2005 Też są zabronione - to chyba oczywiste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 31 Grudzień 2005 Share Napisano 31 Grudzień 2005 witam chodzi mi o t0o czy mozna kolekcjonowac bo nosic wiadomo ze nie mozna. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 cóż... kolekcjonować można wszystko. Ale jak długo? Dopóki sąsiad na policje nie zadzwoni :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Co do policyjnych mozna nosic tylko bez insygniow policji czyli bez obszyc...;)) wiem co do czarnuchow i bluz policji rozmawialm z policja na ten temat, to samo dotyczy Panstwowej Strazy Pozarnej napewno co do ubran tzw. Bojowych albo jak kto woli USP byle by bylo oczywiscie bez obszyc z napisem STRAZ i plaketek PSP lub OSP nio chyba ze ktos nalezy wiec wtedy ma prawo noszeniaA co do kolekcjiwania chiba zabrnione nie jest ani w jednym wypadku ani w drugimPozdrawiam goral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.