imperorr Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 moze cos co niebedzie zzarte przez czas i nie rozsypie sie w czasie dotkniecia palcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gvb Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Mausera zakopanego przez mojego wujka (ponoć był w smarze i szmatach), obszar ok. 1,5 hektara, 17 km ode mnie, od czterech lat nie mogę trafić (młody las).pzdr - gvb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 W zasadze to wygląda jak lista gwiazdkowych prezentów pod choinkę, zresztą już po Wszystkich Świętych nam o tym sklepy przypomną, ja bym chciał znaleźć jakąś fajną odznakę lub monetę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlo777 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 a ja bym chciał znaleźć wrześniowy hełm pancerny z długim nakarczkiem... a jak nie, to oficerską odznakę 57 pp... no dobra, chociaż małego orzełka ;)))p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CWSM111 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 To co szukam:-wszelkie części do Sokoła 1000(posiadam komplet kluczyków do stacyjki wykopane nad Bzurą oraz kpl. cylindrów miejsce wykopania nieznane, za to stan z zapasów tzw. nominały)- pistolet VIS (znam przyblizone miejsce gdzie go mój stryj zakopał-rkm wz. 28 (ew. CKM Browning z trójnogiem)-elementy tankietki (już mam kilka drobiazgów)-kilkanaście mauserów, bagnetów i kilka pistoletów (wrzucone do stawu przez mojego dziadka - staw juz prawie zarósł całkowicie trzciną). Przy okazji jak ktoś już grzebał w takiej sadzawce niech opisze wrażenia i doswiadczenia.Zakopywane były całe motocykle, ale znaleźć takie cudo to już tylko moje marzenia. Realne może być znalezienie wrak Sokoła gdzieś w starej szopiePozdrawiamP.S. (wiara czyni cuda dlatego jeszcze chodzę po lasach z wykrywką i kopię). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Ja mam namierzone dwa motocykle jeden zakopany wraz z właścicielem, a drugi wrzucony do bagna, zobaczymy co z tego wyniknie, ostatnio dobiegły mnie słuchy, że ktoś wyciągną z szopy Sokoła 600 i dwie Victorie wszystko poszło za 1200zł. Pozdrawiam Enes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milbas Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 JAko że jestem fanatykiem września 39, moim największym marzeniem jest piękny kompletny cały orzełek wrzesniowy ...(krótko kopię, więc wszysko przede mną). Póki co znalazłem tylko dwa połamane :-(.PozdrawiamMILBAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa.gggg Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Głowe łosia...Godło 291 JD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 jakieś fajne bajery osobiste żołnierzy z września '39... albo ew. niemieckie z tego samego okresu ;)No i jakiś fajny mauserek by się przydał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 UR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Mam kilka punktów na liście życzeń - kb ppanc wz.35 albo rkm wz.28 :) ewentualnie jakiś polski lub rosyjski nieśmiertelnik albo polska/rosyjska odznaka pułkowa. Nie pogardziłbym dołkiem z kilkoma setkami różnych łusek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 A ja chciałbym wykopać łuskę do mausera hehe... albo gwóźdź tudzież kapsel od wódki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Zgrzewę Browara,,,,,,,,,,, styknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parti78 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 kapsel od wódki he he.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 PM MORS po kapitulacji Wawy podobno zakopano kilka sztuk na terenie cegielni przy ulicy Radzymińskiej w latach 80 szukali je, ale bez skutku.wyprodukowano 50 szt i tylko jeden egzęplarz z nr 37 wytargali z Moskwy.PozdroD419. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Ja to bym chciał znaleźć jakieś graty od CWS T-1. Ba! nawet bym kupił jakby istniały. CWSM111: mam takie miejsce gdzie podobno zakopano Sokoła 1000 w częściach. Szukaliśmy tam dawno temu z kumplem ale wtedy mieliśmy tylko Rambo. Wyszły jakieś płyty kuchenne i inne śmieci (na jakichś 30 cm głębokości). Jak mróz nie ściśnie to w listopadzie sprawdzę co jest głębiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Mojego kierownika ze stanowiska. Załazi mi za skórę , śmieje się z hobby.....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 A ja podobnie jak yack...wykopać do..... tą Ustawę którajest jedną z najgorszych jakie zostały ustanowione po 1989 roku.A która jak widać dotychczas, robi więcej szkody niż pożytku.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flora Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Hmmmmm.. Ja bym chciała wykopać motocykl i jakieś archiwalne dokumenty oraz ... znaleźdź bursztynową komnate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Jeszcze wczoraj o 16:50 pisałem że chciałbym wykopać rosyjski licznyj znak". Dziś o godzinie ósmej rano już go miałem :)należał do żołnierza 8 roty 5 Pułku Strzelców stacjonującego w Radomiu. Fotka prosto z lasu. Był od dawna na liście życzeń i JEST!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Biar_1 a świstak siedzi i zawija je w sreberka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Nie rozumiem kontekstu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 To nic ,wazne ze szanowni eksploratorzy rozumią . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 No nie wiem czy ozumią"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Rozumia czy tez rozumieja kazdy,nawet dziecko powie, ze takie cuda sie nie zdarzają.Zwyczajnie chce ci powiedziec, ze nie wierzę w taki cudowny przypadek,osobiscie znam parę osób ktore podobne wkretki robilo,wiec sorki ze jestem sceptyczny do tego...pzdr Tommek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.