Fall Napisano 22 Listopad 2005 Autor Share Napisano 22 Listopad 2005 http://www.berlin.de/polizei/service/waffen_verboten.html zabronionehttp://www.berlin.de/polizei/service/waffen_srs.html przepisy dotyczace posiadania i noszenia (zauwarzcie ze zabronione jest ZAWSZE urzywanie gazowek w miejscach publicznych - nawet w sylwestra - wyjatkiem jest dawanie sygnalu startowego w czasie turniejow sportowych i w urzytek w czasie przedstawien teatralnofilmowych)wiec nic sie nie zmieniliopoz FallPS swego czasu glosno bylo w Niemczech o replikach typu Marushim MP40 na Firekaps - wiem ze jest jakis wniosek w parlamencie EU zeby automaty" zabronic - daja wizualny i akustyczny efekt strzelania seria - co jest w wiekszosci krajow UE zabronione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkMorski Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 Kolega ze stanow opowiadal mi kiedys jak to paru kolezkow w Bostonie jezdzilo po miescie i strzelali z pistoletow na farbe w przechodniow. Srodowisko kolesi ktorzy bawia sie w to sportowo i rekreacyjnie juz nastepnego dnia wydalo oficjalne oswiadczenie w mediach ze potepiaja takie zachowanie i doloza wszystkich staran aby pomoc policji w ujeciu lebkow.Co to ma wspolnego z rekonstrukcja, niby nic ale silne stowarzyszenie GRH jako instytucja mogalaby monitorowac wiadomosci, wyjasniac o co chodzi w calej zabawie, promowac historie, itp, itd. Niestety trzeba byc o krok przed ew. cwaniakami ktorzy na roznych nieodpowiedzialnych zachowaniach moga zbijac swoj kapital polityczny, robic afery i programy o eofaszystach", militarystach itp.No i oczywiscie patronat Muzeum PW ktore cieszy sie wielkim zaufaniem spolecznym nad takim stowarzyszeniem rowniez bylby wskazany.:)Najwazniejsze jednak zawsze byc krok przed ludzmi ktorzy nie rozumieja calej ideii.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 Było o nich kiedys w jakimś programie na RealTV. Dostali 3 lata i to bez zawieszenia wyroku. Ale oprócz strzelania z paintballa do ludzi, demolowali mijane samochody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gigant Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czytam te Wasze posty i zastanawiam się,czy świat kończy się na rekonstrukcji wojennej? Po co, do licha, ciąglebawić się w wojnę,nosić mundury i biegać z replikami karabinów ? Czy nie możecie bawić się w rekonstrukcję,np.wyprawy naukowej do wnetrza ziemi,Julesa Verne,czy nie możecie odtwarzać,np.życia codziennego z epoki lodowcowej,czy dajmy na to lot balonem bohaterów książkiW 80 Dni Dookoła Świata"?A Wy tylko wojna i wojna.Moja babcia to umarłaby na zawał serca gdyby zobaczyła taką rekonstrukcję,np.Bitwy nad BzurąGdybyście przeżyli wojnę,to myślę,że każdy z was,miałbydosyć rekonstrukcji takiego koszmaru.Gigant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Racja!!! Muszę zacząć rekonstruować popijawy średniowieczne i orgie rzymskie :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Ja natomiast będę rekonstruował kołchoz. Dla każdego uczestnika naszych imprez własnoręcznie uprawione wyżywienie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megakura Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 heh chcialem tylko dorzucic gwoli wyjasnienia odnosnie galerii na odkrywcy, gdyz duzo w tym mojej winy".a sprawa wygladala tak:oczywiscie nikt nie bawil sie w pluton egzekucyjny! po prostu powiedzialem chlopakom ze nigdy nie strzelalem z niczego procz mizernej wiatrowki. nikt mi nie chcial wierzyc :), tam stracilem dziewictwo. nikomu nie przeszlo przez glowe o jakimkolwiek plutonie, mi bylo po prostu troche razniej, nic poza tym. druga sprawa ze gdyby to bylo zdjecie rosjan, amerykonow prawdopodobnie przeszloby bez echa.umberto masz duzo racji, stosunkowo latwo jest z wygodnego fotela krytykowac organizatorow i podsuwac sto swietnych" pomyslow po to by wszystkich uszczesliwic. oczywiscie darlowko i borne zazwyczaj najbardziej dostaja, ja bywam na tych imprezach co roku i wydaja mi sie swietne. oczywiscie jest tam sporo smaczkow" ale przy takich masowkach jest to nieuniknione. pomysly fall`a spowodowalyby ze w dosc krotkim czasie z duzych zlotow zostaloby kameralne spotkanie towarzystwa wzajemnej adoracji. trzeba sobie tez zdac sprawe ze na te zloty przyjezdzaja nie tylko rekonstruktorzy zapatrzeni w swoje mundur itp ale normlni wyjadacze ze swoimi gazami, uazami i innym sprzetem, a przyjechali tam by sie dobrze bawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.