Jump to content

Iłża 19-20 sierpnia 2006

Recommended Posts

witajcie GRH 51 pp planuje zorganizować inscenizacje bitwy pod Iłżą, 19-20 sierpnia to jedyna chyba data wolno co do Inscenizacji. Liczymy na współprace z wami. potrzebujemy zarówno wojsk polskich jak i niemieckich. Prosze by osoby zainteresowane udziałem zadawały pytania oraz wstępnie wpisywały się na liste uczestników. Bzura to moze nie będzie ale napewno fajna impreza sie szykuje:) Pozdrawiam revolt

witajcie GRH 51 pp planuje zorganizować inscenizacje bitwy pod Iłżą" - planuje! problemem nie jest zgoda burmistrza tylko to czy bedą chętni na rekonstukcje. w każdym takim przedsięwziećiu musisz przedstawić swoje środki czyli: 1)ludzi.2)uzbrojenie,3)zakwaterowanie,4) miejsce, 5) wyżywienie. punkt 4,3 jest spełniony, 5 w 35%, a 1 i 2 zaleza tylko od chęci rekonstuktorów. Zaden burmistrz,prezydent czy wójt nie zezwoli na org. takiej imprezy bez realizacji tych 5 punktów!!!! Peter dlaczego jesteś awet przeciw" rozumiem że za" ale przeciw" to nie kumam

Jestem ZA bo idea mi się podoba a przeciw dlatego, że jak mnie rodzina by zobaczyła ganiającego po polu w hełmie z giwerą i w jakieś niemieckiej szmacie, to miał bym ostro pres..e, szczególnie u moich najmłodszych kuzynów. A poważnie to oczywiście jestem do dyspozycji w miarę moich skromnych możliwości. Może wreszcie uda się uruchomić ten mobilny punkt radiołączności z małą niespodzianką dla zwiedzających.
Pozdro dla Bumistrza , kiedyś dawno temu grywałem z nim w piłkę ( nie w Iłży). Był zresztą na Piotrowym.

• 2 months later...
coraz trdniej jest robic dobre inscenizacje poznieważ stale wzrasta ich poziom i zaangazowanie srodków.. jak wyjdzie podobnie jak w Tomaszowie to bedzie zawalista bitwa.
ale musicie wtedy liczyc koszt broni i pirotechniki na ok 6000 pln

moze pirotechniki nie będzie takiej jak w amerykańskim filmie ale trzeba się starać:) prosze by osoby lub GRH które by chciały wziać udział w inscenizacji powiadomiły mnie o tym na maila revolt-lo@tlen.pl nimniejsze dane potrzebne mi są do przedstawienia w urzędzie miasta- chodzi o fundusze:) im więcej ludzi tym więcej kasy:) inscenizacja jest planowana na ok 100 osób jak będzie więcej to też dobrze:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information