simon07 Napisano 19 Październik 2005 Autor Share Napisano 19 Październik 2005 Znalazłem bursztynową komnatę!To niewiarygodne! Zaginiona bursztynowa komnata może być zakopana na wyspie Wolin. Tak utrzymuje Jan Goch (67 l.). Ma dokumenty i świadków, którzy widzieli, jak zakopywali ją Niemcy i dostał też zezwolenie na jej odkopanie. Goch jest o krok od największego odkrycia - wykopania najbardziej poszukiwanego skarbu XX wieku - bursztynowej komnaty.http://www.e-fakt.pl/Wie ktoś - coś?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Jaki koniec, co za dezinformacja. Kto wie, co tam jest, czego ten pan szuka i co znajdzie. Czy ma pozwolenie polskiego rządu??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Witam!Simon07. Z tą gazetką to bym uważał... (((:Równie dobrze mogliby napisać, że facet odnalazł już wszystko co było do odnalezienia... ((:Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 taaa... wlasnie przeczytalem... Ciezarowki wjechaly do lochu pod palacem w dargobądzu i tam wlasnie zostaly ukryte skrzynie z BK.zolnierze zas wyszli tylko z plecakami :)standard. zdziwilbym sie gdyby bylo inaczej.a na zdjeciach jest inscenizacja jak to panowie nosza szkrzynki po pomidorach (taka przynajmniej maja wielkosc). ktos nawet nie pomyslal ze plyty BK mialy 4 m dlugosci i tak naprawde chyba nie udaloby sie ich przewiezc zwyklym samochodem wojskowym (swoja droga moze ktos wie jaka byla dlugosc ladowni ciezarowek Wehrmachtu?).Jak ktos chce szukac BK to niech raczej dotrze do relacji o konwoju dlugich samochodow do przewozenia mebli...pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Witam!O ile się nie mylę, to Opel Blitz" (wersja 3 czy 4 tonowa, bo była i o 1,5 tony ładowności) lub Borgward mogłyby przewieźć panele BK.Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crimson Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 ...chodzi o tego Blitz'a?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crimson Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 ...czy może o tego?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 No to Fakt. Pewnie im Marsjanie pomagali ukrywać. A jakoś nikt nie zobaczył Talibów ? Bo szalone krowy tak chichotały, że aż echo szło po lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Ja bym na miejscu tego pana nie podawał swego imienia i nazwiska oraz tego, gdzie skarb jest ukryty, bo wiecie - Niemcy zostawili strażników skarbu i oni niedługo do tego pana przyjdą :-)))))))))))))))))))PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 a moze ten pan jest właśnie tym strażnikiem???? tylko ze zdecydował się zdradzić tajemnice bo był razem w wermahcie z Józefem Tuskiem?????:D:D:D:D FAKT" rulezzzzz:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam4484 Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Kudi ma racje:) Do wszystkiego trzeba podejsć z dużą dozą realizmu. Ja też czytałem ten artykuł i o dziwo z całej kompanii WH nikt nie wrócił po to co ukryto??? Dziwne. Nie neguję wcale, że cos mogło tam zostać schowane ale w artykule była mowa o motocyklach z przyczepami i skrzyniami". Albo ktoś się pomylił pisząc to albo ja tu czegoś nie rozumiem. Te motory to musiały być jakąś tajną bronią :)))A poza tym to pan Jan G. powinien najpierw dokładnie poukładać wszystkie fakty w jedną całość, a dodam ze jest ich kilka. Poza tym mało to w Polsce historyjek typu kilka ciężarówek, coś rozładowali, schowali" i co...i nic, choć podobno w każdej bajce jest ziarnko prawdy. Życze sukcesów w szukaniu BK i nie tylkoPOZDRAWIAM :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Wczoraj pod moim domem zatrzymały sie dwie tajemnicze ciężarówki i motocykl (bez kosza). Z motocykla zeszła piękna laska - czysty nordyk - i zapytała. - Czy to jest ulica Batuty. - Nie proszę pani, to ulica Belgradzka. - A dlaczego !!?? - ........Mój pies bardzo wyczulony na tzw. Strażników i Czystych Nordyków zrobił zeza i posępnie zawył. - Bo ja proszę pana mam tutaj na Batuty wyładować Bursztynową Komnatę, o mam właśnie list przewozowy z podpisem samego Res.. Risch... Reich... no tego ... Burmistrza! - Dziecko drogie, TO NIE JEST BATUTY !!! - A dlaczego. - ***!!!***??***Od wczoraj się zastanawiam czy sen to był czy Jawa. Wychodzi na to, że jednak Yamaha i Blondynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobo26 Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Nie no nie wiedzialem ze zolnierze WH nosili kurtki Bundeswery ;) ... jednak z tego artukułu mozna było sie pośmiać a juz najbardziej ze zdjęć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Ludzie, wrzućcie jakiś pełny link bo nie mogę się dokopać. A samochód do przewozu komnaty to już znalazłem (fotka). I tak całej długości nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Dodam jeszcze ze ow znalazca BK dawno temu namowil do poszukiwan pewna instytucje panstwowa. sciagnieto grupe zolnierzy... i ... no wiadomo :) sporo jest takich odkrywcow".jakis czas temu jeden mnie namawial na wydobycie 4 czolgow i szkieletu ostatniego tura zabitego przez jednego z polskich krolow. jakis czas wczesniej mialem oferte na udzial w eksploracji tajnej podziemnej fabryki. Byla tak supertajna ze Niemcy zabili pracownikow-jencow, ktorym poobcinali glowy zeby nie mozna bylo ich zidentyfikowac.... mitow ci u nas dostatek.A jak tam sprawa ze zlotym pociagiem? :)pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 a ten szkielet to z certyfikatem oryginalności albo chociaż malutki waffamcik. I tak na pewno na BK jest juz napis: Byłem tu, Tony Halik" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armen Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 witam byly ciezarowki na zalewie z jantarem a teaz znow nawyspie oile moge cos doradzic to jest tam na miejscu archeolog z zonom ten co znalazl zegarek albo kompas po wikingach zresztom on sam niewie naprawde co to jest chociasz buzliwie sie na ten temat wypowiadali moze oni to chwycom i wykopiom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 ARMEN bardzo ciekawe a kiedy oni to chwycomiwykopiom bo już niedługo zima nadejdzie i zkopanianici. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armen Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 nieboj kolego dadzom se rade .nie penkaj majom kufajki iszpadelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armen Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 witam kudi wpadnij do nas zpod sobiesza chcom wkoncu ten pociong wypchac zgoldziankom siamanko roberto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 siemanko roberto a ja moge przyjechać pomógłbym wam wypychać ten poćiąg z goldzianką było by wam lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudi Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 :)a ile procent udzialu dajecie za pomoc?z tego co wiem Podsibirski rozdal juz ze 240 procent calosci :D kazdemu z kim sie kontaktowal dawal m.in. 10%. nic juz nie zostalo. facet nie ma juz po co wyciagac tego pociagu. wole juz szukac Bursztynowej Komnaty niz skarbu z Piechowic :)pozdrrobert_kudelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanto Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Jak podało Radio Szczecin dziś około godziny 10 ma się rozpocząć rozkopywanie terenu w poszukiwaniu komnaty :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8059801&rfbawp=1130312712.795Najnowsze wieści.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Witam!Taaak... A ja się grzecznie pytam: gdzie jest lekarz z kaftanikiem dla tego pana? ;)Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.