Skocz do zawartości

POLICJA Vs NIELEGALNE KOLEKCJE-ŁAPANKA

pik78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://wiadomosci.onet.pl/1166930,11,1,0,120,686,item.html
Myśle ze nic nie muszę dodatkowo pisać,co o tym myslicie szanowni koedzy???W okloicznych lasach wzrosnie nagle ilosc fantów hehehe ( smiech przez łzy )
pzdr pik78
Napisano
Na cafe allegro jest sporo o tym. Najwyraźniej upatrzyła sobie Policja jednego gościa handlującego i monitorowała jego transakcje, aż ustaliła ileś tam adresów i o 5 rano do drzwi puk puk Policja otwierać. Musicie pamiętać że internet wszystkie fora i aukcje mogą buć i często są monitorowane. pozdrawiam wszystkich partyzantów bo to co teraz to partyzantka.
Napisano
A właściwie czy wiadomo jakie rzeczy sprzedawał ten człowiek? Na Allegro i innych podobnych aukcjach ciągle widać części od kałachów i innych takich.Z boku wygląda to tak jakby ktoś kolekcjonował monitory LCD ewentualnie laptopy :) - Nie mam żyłki detektywa ale gdyby mi za to płacili to natychmiast bym się tym zainteresował :)
Napisano
co sprzedawął? - pewnie części do budowy sprawnej broni - czyli przerdzewiałe destrukty wykopane z ziemi, spewnością dużą cześć tego kupiła al kaida i inne grupy terorystyczne, należy się w związku z tym spodziewać ataków terorystycznych i dlatego nastąpiła taka intensywna łapanka na groźnych" przestępców
Napisano
W takim razie może w tamtych stronach policja nie ma nic innego do roboty. Nikt tam nie kradnie, nie napada ,nie gwałci i tak z nudów poprostu znależli sobie jakiś temat bo niby ile można na tym kompie układać pasjanse ? -a że mają na komisariacie dostęp do internetu to i wleżli na Allegro przez przypadek :) a może trzeba ich po prostu przenieść do Warszawy bo u nas akurat kradną, napadają i gwałcą ! - i każdy facet w niebieskim mundurze na ulicy to skarb ! ps. gdzie jest do cholery mój samochód którym ktoś odjechał w siną dal,a szukać go nie ma komu???
Napisano
Witam. Przeczytałem i mam takie pytanko.Bo mądry dziennikarz pisze tak:
Prokuratura Rejonowa w Głogowie od kwietnia tego roku zajmuje się sprawą nielegalnego obrotu bronią poprzez serwis aukcyjny."
To znaczy że do kwietnia było to legalne a teraz już nie?
Dzizus a ja w lipcu oddałem fura na złom (co prawda nie na allegro ale kwit mam i tam sa moje dane).Czy to znaczy ze do mnie tez nad ranem zapukają?Strach się bać.
Pozdrawiam
Napisano
O Matko ,a jeżeli ujmował i płacił podatki państwu za nielegalny handel bronią? to może znaczyć ,że nasze państwo też trzeba wsadzić za współudział i czerpanie korzyści majątkowych z tego niecnego procederu,a ponieważ państwo i prawo to prawie jedno to trzeba wsadzić do paki prokuratora i policjanta i lekarza i większość urzędników którzy dostają pensje z tak zasilanego budżetu ! :)
Napisano
zaczynaja sie dymy! ! ! ! Co prawda na allego mozna bylo zlozyc prawie cala bron:))))) ale niech sie czepiaja ludzi ktorzy morduja itp. koles ze sztacheta jest grozniejszy niz tej z zamkiem od karabinu. POLSKIE PRAWO
Napisano
Ale mi to robota monitorowali jednego kolesia a potem poprzez allegro zdobyli adresy, straszny wysilek ale punkty sie liczą bo mówi sie ze policja ''coś robi'' Lepiej niech sie zajmą kibicami i innymi przestepcami z górnej pułki niz klekcjonerami ktorzy sprzedają taki złom bo nie wiem czy mozna to bronią nazywac....:))
Napisano
Dur(n)a lex, sed(es) lex - prawo glupie i kiblowe, ale prawo :)

Panowie - tak sie zzymacie na zla" policje i ze robi naloty na ludzi. Ja tez ich nie pochwalam (nalotow), ale bankowo policja wolalaby ukladac pasjanse czy gonic mordercow niz lazic po domach, w 99% niegroznych hobbystow - pomijam tu kretynow ktorzy ze swoich mieszkan i piwnic robia arsenaly - vide ten saper pare postow wyzej.

Niestety to nie ich widziamisie, ale takie mamy prawo - glupie, ale prawom ktorego oni musza pilnowac - czy im sie to podoba czy nie...

I jakos nie bardzo mi sie chce wierzyc, ze po wyborach cokolwiek sie zmieni w tym temacie - niemniej jednak do udzialu zachecam, zeby potem nie bylo, ze Ci be a tamci fe.

Tym optymistycznym akcentem...

Pozdrawiam
Napisano
Nie trzeba umieszczac w picie tego ze cos sie sprzedało na allegro jesli posiada wartośc kolekcjonerską(typu kolekcje),jest to rzecz używana .Opodatkowaniu podlegają tylko te rzeczy które są nowe i typu ubrania,perfumy itp.Aha jeszcze jeden wymóg kolekcje czy rzeczy sprzedawane musisz posiadać więcej niż pół roku (praktycznie nie do sprawdzenia czy np kolekcje znaczków posiadałes pół roku czy nabyłes ja w zeszłym tygodniu).
Napisano
Czy to znaczy ,że jak sprzedam używany samochód lub mieszkanie to też nie muszę płacić podatku jeśli stwierdzę ,że to z mojej kolekcji antycznych mieszkań i samochodów?
Napisano
Podatek należy zapłacić od żeczy sprzedanych za cenę 1000 lub więcej PLN , a takze od rzeczy nowych, sprzedarz własnej kolekcji to poprostu wyprzedarz mienia własnego i jeśli akcja nie przekroczy tych 1000zł to podatku nie ma.
To tyle co ja na ten temat wiem , choć mogę się troche mylić.
Napisano
w jednej aukcji, pozatym jeśli bardzo dużo sprzedajesz (większe łączne dochody)to może pojawić się podejżenie że prowadzisz działalność gospodarczą i wtedy można mieć spore kłopoty użędem skarbowym
Ale zaznaczam że nie jestem prawnikiem i najlepiej się dowiedzieć dokładniej u kogoś z odpowiednią wiedzą, bo nie mogę zagwarantować w 100% że się nie myle.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie