pik78 Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Napisano 22 Wrzesień 2005 http://wiadomosci.onet.pl/1166930,11,1,0,120,686,item.htmlMyśle ze nic nie muszę dodatkowo pisać,co o tym myslicie szanowni koedzy???W okloicznych lasach wzrosnie nagle ilosc fantów hehehe ( smiech przez łzy )pzdr pik78
pni Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Na cafe allegro jest sporo o tym. Najwyraźniej upatrzyła sobie Policja jednego gościa handlującego i monitorowała jego transakcje, aż ustaliła ileś tam adresów i o 5 rano do drzwi puk puk Policja otwierać. Musicie pamiętać że internet wszystkie fora i aukcje mogą buć i często są monitorowane. pozdrawiam wszystkich partyzantów bo to co teraz to partyzantka.
jacenty2004 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 A właściwie czy wiadomo jakie rzeczy sprzedawał ten człowiek? Na Allegro i innych podobnych aukcjach ciągle widać części od kałachów i innych takich.Z boku wygląda to tak jakby ktoś kolekcjonował monitory LCD ewentualnie laptopy :) - Nie mam żyłki detektywa ale gdyby mi za to płacili to natychmiast bym się tym zainteresował :)
Romel79 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 co sprzedawął? - pewnie części do budowy sprawnej broni - czyli przerdzewiałe destrukty wykopane z ziemi, spewnością dużą cześć tego kupiła al kaida i inne grupy terorystyczne, należy się w związku z tym spodziewać ataków terorystycznych i dlatego nastąpiła taka intensywna łapanka na groźnych" przestępców
jacenty2004 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 W takim razie może w tamtych stronach policja nie ma nic innego do roboty. Nikt tam nie kradnie, nie napada ,nie gwałci i tak z nudów poprostu znależli sobie jakiś temat bo niby ile można na tym kompie układać pasjanse ? -a że mają na komisariacie dostęp do internetu to i wleżli na Allegro przez przypadek :) a może trzeba ich po prostu przenieść do Warszawy bo u nas akurat kradną, napadają i gwałcą ! - i każdy facet w niebieskim mundurze na ulicy to skarb ! ps. gdzie jest do cholery mój samochód którym ktoś odjechał w siną dal,a szukać go nie ma komu???
jaca2003 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Witam. Przeczytałem i mam takie pytanko.Bo mądry dziennikarz pisze tak:Prokuratura Rejonowa w Głogowie od kwietnia tego roku zajmuje się sprawą nielegalnego obrotu bronią poprzez serwis aukcyjny."To znaczy że do kwietnia było to legalne a teraz już nie?Dzizus a ja w lipcu oddałem fura na złom (co prawda nie na allegro ale kwit mam i tam sa moje dane).Czy to znaczy ze do mnie tez nad ranem zapukają?Strach się bać.Pozdrawiam
Penetrator Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Policja to może nie. Ale może Urząd Skarbowy po np czterech latach z pytaniem: Czy ujął Pan to w roczny zeznaniu podatkowym?
jacenty2004 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 O Matko ,a jeżeli ujmował i płacił podatki państwu za nielegalny handel bronią? to może znaczyć ,że nasze państwo też trzeba wsadzić za współudział i czerpanie korzyści majątkowych z tego niecnego procederu,a ponieważ państwo i prawo to prawie jedno to trzeba wsadzić do paki prokuratora i policjanta i lekarza i większość urzędników którzy dostają pensje z tak zasilanego budżetu ! :)
Penetrator Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 jeśli dobrze zrozumiałem Jacę, to problem dotyczył samochodu...
komunacccp Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 zaczynaja sie dymy! ! ! ! Co prawda na allego mozna bylo zlozyc prawie cala bron:))))) ale niech sie czepiaja ludzi ktorzy morduja itp. koles ze sztacheta jest grozniejszy niz tej z zamkiem od karabinu. POLSKIE PRAWO
jacenty2004 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Penetrator kasę zarobioną na Allegro też trzeba umieścić w picie podatkowym .
ariks Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Ale mi to robota monitorowali jednego kolesia a potem poprzez allegro zdobyli adresy, straszny wysilek ale punkty sie liczą bo mówi sie ze policja ''coś robi'' Lepiej niech sie zajmą kibicami i innymi przestepcami z górnej pułki niz klekcjonerami ktorzy sprzedają taki złom bo nie wiem czy mozna to bronią nazywac....:))
jacenty2004 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Bronią zdrobniale nazwać to można... tylko ,że Bronka i tak woli jak się do niej mówi Kochanie :)
dect Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Dur(n)a lex, sed(es) lex - prawo glupie i kiblowe, ale prawo :)Panowie - tak sie zzymacie na zla" policje i ze robi naloty na ludzi. Ja tez ich nie pochwalam (nalotow), ale bankowo policja wolalaby ukladac pasjanse czy gonic mordercow niz lazic po domach, w 99% niegroznych hobbystow - pomijam tu kretynow ktorzy ze swoich mieszkan i piwnic robia arsenaly - vide ten saper pare postow wyzej.Niestety to nie ich widziamisie, ale takie mamy prawo - glupie, ale prawom ktorego oni musza pilnowac - czy im sie to podoba czy nie...I jakos nie bardzo mi sie chce wierzyc, ze po wyborach cokolwiek sie zmieni w tym temacie - niemniej jednak do udzialu zachecam, zeby potem nie bylo, ze Ci be a tamci fe.Tym optymistycznym akcentem...Pozdrawiam
sajmon18 Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Nie trzeba umieszczac w picie tego ze cos sie sprzedało na allegro jesli posiada wartośc kolekcjonerską(typu kolekcje),jest to rzecz używana .Opodatkowaniu podlegają tylko te rzeczy które są nowe i typu ubrania,perfumy itp.Aha jeszcze jeden wymóg kolekcje czy rzeczy sprzedawane musisz posiadać więcej niż pół roku (praktycznie nie do sprawdzenia czy np kolekcje znaczków posiadałes pół roku czy nabyłes ja w zeszłym tygodniu).
jacenty2004 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Czy to znaczy ,że jak sprzedam używany samochód lub mieszkanie to też nie muszę płacić podatku jeśli stwierdzę ,że to z mojej kolekcji antycznych mieszkań i samochodów?
Romel79 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Podatek należy zapłacić od żeczy sprzedanych za cenę 1000 lub więcej PLN , a takze od rzeczy nowych, sprzedarz własnej kolekcji to poprostu wyprzedarz mienia własnego i jeśli akcja nie przekroczy tych 1000zł to podatku nie ma.To tyle co ja na ten temat wiem , choć mogę się troche mylić.
jacenty2004 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 1000 zł w jednej aukcji czy we wszystkich w sumie w przeciągu roku?
Romel79 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 w jednej aukcji, pozatym jeśli bardzo dużo sprzedajesz (większe łączne dochody)to może pojawić się podejżenie że prowadzisz działalność gospodarczą i wtedy można mieć spore kłopoty użędem skarbowymAle zaznaczam że nie jestem prawnikiem i najlepiej się dowiedzieć dokładniej u kogoś z odpowiednią wiedzą, bo nie mogę zagwarantować w 100% że się nie myle.pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.