Skocz do zawartości

Uwaga SSmani!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W wczorajszym fakcie pisało że 74 letnia kobieta dostała zawału serca na widok dwóch pasjonatów w mundurkach elektryków (ss)na motorze. ledwie została odratowana. Rzecz miała miejsce w woj. zachodniopomorskim.
Napisano
Hehehe pisali już o:
1. Kobiecie która w śpiączce rozmawiała z potomkiem Atlantydów z innej galaktyki
2. Męzczyźnie który jest kosmitą i przekazywał meldunki mówiąc do gniazdka w ścianie
3. Wilkołaku ktory pożera owce

Jeszcze jakieś dowody wiarygodności tego brukowca?
Napisano
EEEEEEEEE. To jeszcze nic. Kiedys była taka gazeta SKANDALE, może starsi pamiętają. tam były lepsze jaja. Pisano że jakis chłop dokopał się do piekła i pokazywano zdjęcia jak rozmawia z diabłem, albo artykuł o włosach na języku oczywiscie wszystkie te bzdety były solidnie okraszone wieloma zdjęciami. pozdro.
Napisano
Dorwałem właśnie tą gazetkę, i co jak co, ale ostatnie zdanie jest dla Nas, rekonstruktorów obraźliwe:
A takie hobby przystoi nieukom, którzy o historii nie mają zielonego pojęcia!"

Brawa dla pana Piotra Majchrzaka - autora tego tekstu w Fakcie! Ma ktoś jego adres? Bo mam motorek z trzema SS-manami i MG-40 na zbyciu :D
Napisano
Motor też by się u nas znalazł:)) BMW R75 a i SSmani by się znaleźli:)) tylko muszę właściciela motorka wkręcić w rekonstrukcję, a na koszu ma jeszcze MGtę:)))Pzdr.
Napisano
Przypomina mi się tekst w którymś z tygodników kilka lat temu. Było rekonstrukorach bodajże w Dałowie. Para reenactorów w czarnych strojach niemieckich pancerniaków była zaczepiana na ulicy że niby są z SS, ale jakaś staruszka widząc ich rzekła Dzień dobry, widzę że panowie z werhrmachtu" :D
Napisano
Vilkaloki no właśnie też chciałbym wiedzieć :D:D:D
Ta niemiecka cudowna broń" to zwykły MG38/42 (nie jestem tak dobry, żeby na zdjęciu rozpoznać). Postaram się wrzucić skan zdjęcia i artykułu.
Napisano
Fakt to nie gazeta!!! :/ to zwykły szmatławiec widział ktoś w jakiejś innej gazecie [ z wyjątkiem superexpressu ] napisy tytułowe na pół strony i na drógie pół zdjęcia !!! a gdzie poządny opis :/ Ten koleś co to opisywał to troche przesadził i mnie wkużył zreszta chyba nie tylko mnie!!! acha a do kiedy ss mani śmigają w mundórach bundeswehry??? albo z kąd im sie wzioł mg 40 widać że koleś sie kompletnjie nie zna!!! i tylko obraża grópy rekonstrukcyjne.
Napisano
zadzwoniłem do faktu" i zarządałem przeprosin w sprawie artykułu, gdyż nazwano mnie debilem, ODP: edakcja nie ponosi odpowiedzialnosci za artykułu, jedynie moge wystąpić na drogę cywiną przeciwko autorowi" żenada

PS: SSmani w polskim moro????tego jeszcze nie było
Napisano
A niech se jeżdżą przeciez nierobią nic złego. :] czy jak my ostatnio po cieszynie jezdziliśmy niezłą ekipą:D co prawda nie sami niemcy ale było nas troche, to ktoś sie nas czepiał?? nikomu to jakos nieprzeszkadzało. No ja rozumiem tą babcie że ma tam jakieś nimiłe wspomnienia z czasów wojny ale ale grópy rekonstrukcyjne to przecież nie ci sami ludzie co 60 lat temu. A o chistori trzeba pamiętać nawet o tej najgorszej.
Napisano
Hehe jeden gość miał na rękawie flagi niemieckie :P co prawda współczesne, ale to już drugorzędne, no nie?... :D
w końcu to SS!! Heh...
Swoją drogą, wydaje mi się, czy ten gość (na zdjęciu) po lewej ma ieniemiecki" hełm?

Ja też kompletuje, ale Wrzesień ;)
Napisano
Zdarzało się, że wrześniową piechotę ludziska brali za niemców. To i gazetka o niezbyt wysokich lotach mogła pomylić BW z SS.
To prawie tak jakby pomylić drzewo z latarnią. No ale nie każdy musi się znać :))))))

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 14:32 23-09-2005

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie