Skocz do zawartości

Odznaki za rany

tasiu1

Rekomendowane odpowiedzi

• 11 months later...
Napisano
piszecie o trzech klasach odznaki, a ja bylabym wdzieczna za jakiekolwiec informacje jak ma sie do tego odznaka honorowa za rany z jedna gwiazdka?? a jeszcze jakby ktos mial zdjecie tej odznaki to bylaby pelnia szczescia. z gory dziekuje
Napisano
Podobno była również materiałowa wersja czarnej odznaki za rany, noszona np. na ubiorze sportowym. tak wyczytalem w pewnej knidze ale glowy niedam..
  • 4 years later...
Napisano
Ikucira twoja złota - przynajmniej na tych zdjęciach - wygląda jak niedoczyszczona srebrna. Oczywiście może sie myle z uwagi na jakość zdjęć. Jeszcze jedno złote które widziałem miały inną agrafkę taka jak występowała w szpangach i numerowanych odznakach np. za bitwy pancerne tj. agrafke grubą.
Napisano
Nie zgadzam się co do opinii, iż złota musi mieć gruba" szpilę, wszystko zależało od producenta, z czasem oszczędności na materiale. Osobiście wykopałem kiedyś złoty szturm ogólny RS'ke i miał zwykłą stalową szpilę. I jeszcze jedno poza tematem, nie wszystkie złote" odznaczenia były malowane obustronnie, spotykałem z takimi które tylko przód miały złocony, tył był srebrny.

!Pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie