tasiu1 Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Napisano 25 Sierpień 2005 No wlasnie nie ma swastyki i widnieje przy nich data 1957??????
rainbow Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 piszecie o trzech klasach odznaki, a ja bylabym wdzieczna za jakiekolwiec informacje jak ma sie do tego odznaka honorowa za rany z jedna gwiazdka?? a jeszcze jakby ktos mial zdjecie tej odznaki to bylaby pelnia szczescia. z gory dziekuje
Ja Peter Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Podobno była również materiałowa wersja czarnej odznaki za rany, noszona np. na ubiorze sportowym. tak wyczytalem w pewnej knidze ale glowy niedam..
hytek7 Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 a ta odznaka za rany ??wyglada jak ta z I WŚ ale nieco inna. co mozecie o niej powiedziec??
pni Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Ikucira twoja złota - przynajmniej na tych zdjęciach - wygląda jak niedoczyszczona srebrna. Oczywiście może sie myle z uwagi na jakość zdjęć. Jeszcze jedno złote które widziałem miały inną agrafkę taka jak występowała w szpangach i numerowanych odznakach np. za bitwy pancerne tj. agrafke grubą.
Sailer Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Nie zgadzam się co do opinii, iż złota musi mieć gruba" szpilę, wszystko zależało od producenta, z czasem oszczędności na materiale. Osobiście wykopałem kiedyś złoty szturm ogólny RS'ke i miał zwykłą stalową szpilę. I jeszcze jedno poza tematem, nie wszystkie złote" odznaczenia były malowane obustronnie, spotykałem z takimi które tylko przód miały złocony, tył był srebrny.!Pozdro!
hytek7 Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 a na temat tej którą umieściłem nikt nic nie wie ??
stg1971 Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 kolego hytek7 masz odznakę za rany z 1 wojny światowej,oczywiście rzadsza wersja,spotkałem sie kilka razy.
hytek7 Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 I o taką odpowiedź mi chodziło :)Bo sprawa oryginalności jak napisał Kindzal została rozwiązana w innym watku ;)Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.