muslim Napisano 2 Kwiecień 2003 Autor Napisano 2 Kwiecień 2003 Czy wiecie od czego są te lufy? Wydaje mi się, że od Flaka 2cm ppanc i plot. Ale nie mam pewności.
yoony Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 tak moze byc od dzialka z 4 lufami brak tlumika moze tlumik to za duze slowo na koncu powinien byc takistozek metalowy z dziurkami dokola malymi a ja go tu nie widze :(
muslim Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Napisano 3 Kwiecień 2003 Ten stożek z dzierkami dookoła jest tylko, że go nie widzisz bo kiepski skan.
muslim Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Napisano 3 Kwiecień 2003 TA lufa ze zdjęcia najbardziej przypomina mi tą moją na dole.I to jest flak 20mm
muslim Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Napisano 3 Kwiecień 2003 TA jest bardzo podobna do mojej na górze. To zdjęcie było podpisane jako Flak 37mm, ale mi się to nie zgadza.Może macie jakieś lepsze zdjęcia?
zelig Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Tak. Tu mnie masz: jestem totalnym amatorem. Ostatni raz mierzylem lufe w podstawowce i nie chcialem teraz popasc w kompleksy :) Zebralem sie jednak na odwage i wyglada to tak: kal 20 mm (out), 30 mm (in), dl. 123 cm, tlumik - odejmij 10 cm. Naturalnie nie mam pojecia jak sie mierzy dl. gwintu... (chodzi o ten w srodku? Bo ten zewnetrzny - z einbauem" ma ok.7 cm).Teraz zafundowalem zlomowi kapiel w occie na stojaka i jedyne co widac to pepek. (jesli masz jeszcze cierpliwosc to za kilka dni wysle fotke w calosci).Masz racje z tym WCALE nie wydawaniem sie" - szczegolnie gdy zobaczylem zdjecie KwK, a jeszcze bardziej po fotce plota morskiego z linku (opisanego tylko jako 2 cm flak - jest najblizej i wyraznie widac moje" dziurkowanie na tlumiku). W sumie: nie wiadomo do konca co sie u mnie kapie.A gdybym wiedzial, to w jakiejs promocji dokupilbym ciag dalszy i mozna by postrzelac do latawcow. Naturalnie NIEMIECKICH latawcow.b. pozdr.
SP17 Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Zelig - mam pytanie: jak lufa o średnicy zewn.(out)20mm może mieć średn. wewn.(in)30mm ?????????? Rozumiem, że to zwykła pomyłka. Pozdrawiam.
Grzesio Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 A więc: góra to 2 cm Flak 38 lub Flakvierling 38, dół to mi coś wygląda na morskie 2 cm Flak C/30, raczej niż 2 cm Flak 30 (ten ze zdjęcia powyżej). Zresztą niestety wiele na tej fotce nie widać. :-(
Grzesio Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 PS Zresztą nie wiem. :-) A z tłumikami wszystko jest OK!
Maciucha Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Myślę, że Zelig miał na myśli wylot (out) lufy i komorę (in)
zelig Napisano 18 Kwiecień 2003 Napisano 18 Kwiecień 2003 Panstwo sie nie gniewac - moj poziom wiedzy okreslic poprzednio - stad to nazewnictwo. Jesli krotki odcinek na poczatku lufy nazywa sie komora, to Maciucha 100%owo rozszyfrowal moje intencje.pozdr.
SP17 Napisano 18 Kwiecień 2003 Napisano 18 Kwiecień 2003 Kolego Zelig - nie przejmuj się każdy kiedyś zaczynał.Ja nie nabijałem się z ciebie. Gdy doszedłem, że chodziło Ci o komorę to już ktoś wyjasnił to. Mimo wszystko przepraszam. Irek.
Pytanie
muslim
Czy wiecie od czego są te lufy?
Wydaje mi się, że od Flaka 2cm ppanc i plot. Ale nie mam pewności.
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.