Bocian Napisano 28 Marzec 2003 Napisano 28 Marzec 2003 Na dodatek wychodzi że w redakcji są sami masochiści. Wydają dodatkową kasę i to sporą na nowy serwer, na nowe łącze, nie chcą za to żadnej kasy od użytkowników. Nawet logowania się nie wymagają. Nie ma reklam ani żadnych logosów. I na 100% wszyscy tam jeżdzą mercedesami S klasse, bo się dorobili na krwawicy nas biednych chlip.. poszukiwaczy.Co do opóźnień, ilu z Was ma jakiekolwiek doświadczenie w wydawaniu pisma? Oprócz czytania gazet? Myślicie że redakcja specjalnie opóźnia nowe numery dla samej zabawy.Że sprawia im to ogromną przyjemność. Pomyślcie trochę najpierw i więcej tolerancji.
gucio Napisano 28 Marzec 2003 Napisano 28 Marzec 2003 Własnie tez mnie zastanawia dlaczego to szanowna redakcja sie nie zaloguje i pozwala tym sposobem wprowadzac zamieszenie na forum.Jakos nie potrafie tego zrozumiec.Moze im o to chodzi zeby ,ktoś sklucal to towarzystwo i zeby wszyscy się wk....!!!tym nieregularnym ukazywaniem sie gazety???POzdrawiam:)Gucio
Bocian Napisano 28 Marzec 2003 Napisano 28 Marzec 2003 Gucio, czy TY czytasz co inni piszą? O czym ty wogóle piszesz? Jakie masz dowody żeby tak gdybać? Że kawałek papieru wychodzi poźniej niż jest na nim data to już jest teoria spiskowa?? Przeczytaj mój post raz a potem jeszcze 3 razy. Według Ciebie redakcja specjalnie opóźnia wydawanie pisma aby skłócić ludzi?? Za dużo w tym archiwum X. Masz pretensje o niezalogowanie sie redakcji i dopisujesz do tego teorie? Czy śledziłeś poprzednio forum i dyskusje na temat możliwości podszycia się pod kogoś? Czy jak zarejestruje sobie login gucio. z kropką i napiszę obraźliwy post to Ty będziesz winien? Czy opóźnienia wydawania odkrywcy aż tak wpływają na Twoje samopoczucie że traktujesz to jako personalną śmiertelną obrazę?Bardzo chętnie podyskutuję z Tobą na priv, bo forum to nie miejsce na takie dyskusje. bocian@odkrywca-online.com to mój adres. Tylko uprzedzam że poczta we wszelkich domenach odkrywcy nie będzie działała przez najbliższe 1-2 dni, więć jak Ci się nie uda wysłać emaila pod ten adres to nie upatruj w tym lądowania ufoludków ani złośliwości wstrętnej redakcji.Dodatkowo jeżeli chcesz to możemy spotkać się osobiście bo tak się składa że mieszkamy od siebie 20 km. Chętnie wysłucham Twoich propozycji co do Odkrywcy i redakcji i może oboje wyciągniemy z tej rozmowy jakieś wnioski i korzyści.
gucio Napisano 28 Marzec 2003 Napisano 28 Marzec 2003 Nie ma sprawy, mozemy podyskutowac na priviePozdrawiam:)Gucio
Gość Napisano 31 Marzec 2003 Napisano 31 Marzec 2003 redaktorze naczelny Antosik czy Antasiak (nieważne ) w ostatnim numerze(lutowym) obiecałeś że spóźnianie się odkrywcy bedzie zmniejszane. Nie pisz głupot bo się tylko ludzie wku...ją. Jeżeli się nie wyrabiasz to sprzedaj gazetę komu innemu, może bezie szybszy. będąc dzisiaj w kiosku widziałem jeszcze stary numer (czyli jeszcze nikt go nie zabrał)to kiedy będzie nowy. Nie wku...aj mnie.
ZOCIK Napisano 31 Marzec 2003 Napisano 31 Marzec 2003 Witam!jak czytam takie posty to mi się nóż otwiera w kieszeni! to jest bardzo proste: jak Cię irytuje Gazeta to jej nie kupuj! Nie opluwaj wszystkich dookoła, nawet jak masz w tym cel!Ja się przyzwyczaiłem do tego że numer wychodzi pod koniec miesiąca i żyję! Koniec końców wychodzi co miesiąc"! więc o co ten cały zgiełk? Ten jad i opluwanie innych jest niestety normą w tym środowisku". Szkoda tylko że Ci, którzy najsoczyściej plują nie mają odwagi się zalogować (!). pozdrawiam wszystkich!Zocik
ZOCIK Napisano 31 Marzec 2003 Napisano 31 Marzec 2003 A tak przy okazji to zawsze z przyjemnością czytam o Stirlitzu... pozdrawiam Ryjka - tak trzymaj!Zocik
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 TOSĄ KPINY ZE STRONY REDAKCJI CZEMU MY POSZUKIWACZE MAMY BYĆ POSZKODOWANI CO DO WYDANIA MARCOWEGO ODKRYWCY,CZYM SIĘ RUŻNIMY OD TYCH KOLEGÓW KTUŻY MAJĄ ZPRENUMEROWANE CZASOPISMO JESTEŚMY PRZECIESZ Z JEDNEGO BRACTWA.JA JUSZ OD TYGODNIA LATAM DO ENPIKA I NIC,JAK PROWADZIŁA CZASOPISMO JOASIA LAMPARSKA BYŁO ONE WYDAWANE NA CZAS TO BYŁO OKEJ ALE JAK PŻEJOŁ KTOŚ INNY TO PADŁO NA RYJ,CZYLI MOŻNA ZROZUMIEĆ ŻE JEST KTOŚ NIEODPOWIEDNI NA TYM STOŁKU.CHYBA ŻE REDAKCJA CHCE ZAWIESIĆ WYDAWANIE CZASOPISMA TO NIECH OGŁOSI TO OFICJALNIE A NIE BAWI SIĘ ZNAMI W PODCHODY.
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Ja rozumiem ze można robić błędy ortograficzne, ale to powyżej to już przesada.I proszę bez chrzanienia o dysleksji. Dawniej dyslektyków nazywano imbecylami.
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 WITAM.DROGI GUMISIU NICZYM SIĘ RUŻNICJE OD TYCH KOLEGÓW KTUŻY MAJĄ ZPRENUMEROWANE CZASOPISMO.JESTEM PRENUMERATOREM ODKRYWCY I JAK DOTEJ PORY CZEKAM NA MARCOWY NUMER JAK I TY.POZDRAWIAM ARTUR.
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 wow-ale najazd (albo zajazd ostatni na Litwie) hia, hia, hia. A redakcja i tak ma to pewnie kasi kuś.
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 drogi artun ja niemam nic przeciwko kolegom ktuży mają prenumerate ale z tego co mi wiadomo wy dostaniecie czasopismo a my ktuży zakupujemy w punktach sprzedaży nie
akagi Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Ja przepraszam za słownictwo, ale już nie mogę........JEDEN IDIOTA GŁUPSZY OD DRUGIEGO, A NAJWYRAŹNIEJ JESZCZE CZYTAC NIE UMIEJĄ !!!Gumiś , przeczytaj wyjaśnienie Bociana, który jako administrator napisał, że ktos sobie zrobił głupi żart kosztem redakcji ( powyżej) i nie zabieraj więcej głosu jak nie wiesz o czym piszesz...Panie brzydal , kimkolwiek jesteś chamie jeden, naucz sie kultury. Innymi słowy do ciebie zwrócic się nie da.A w ogóle, Bocian wytnij ten tamat. W całości!Bo jest o niczyma.
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Po pierwsze chciałem się pochwalić, że mam już nowy numer Odkrywcy i nie jest to żart prima aprilisowy! Do Stuga w Drzonowie pofatygował się nawet sam naczelny Antasik! I wreszcie są opublikowane własne zdjęcia Stuga w Odkrywcy, a nie jakieś fotki wyciągnięte z archiwum! Sęk w tym, że w tym artykule o Stugu, nie ma nic nowego w porównaniu z poprzednim artykułem! Można też przeczytać parę artykulików min. o zbiorach części do V1 i V2, które można oglądać w polskich muzeach. Fajnie sią zapowiada dalsza część artykułu o karpackich wrakach. Reszta tekstów to standard w Odkrywcy, nic nie rzuca na kolana, ale trzyma poziom. Pozdrowienia.PS. Można się denerwować, że Odkrywca ma potężne opóźnienie wydawnicze, tzn. że numer marcowy wychodzi w kwietniu, ale czy do k... nędzy trzeba w tych narzekaniach robić tyle błędów ortograficznych? W kilku postach powyżej aż roi się od ortów typu którzy" przez u" otwarte! To ja już wolę, żeby Odkrywca się opóźniał, ale ktoś z redakcji robił korektę błędów. Forumowicze opamiętajcie się! To przecież polskie forum!
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Czyżbyś był tajemniczym Panem Prenumeratorem?he hePozdrawiam
Rumburak Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Wiadomo, że jestem prenumatorem! Ale tym razem kupiłem Odkrywcę w księgarni Dobra Książka na pl. Wielkopolskim w Poznaniu. U nich zawsze bardzo szybko Odkrywca się pojawia. Pozdro.
SP17 Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Panowie, od kilku godzin jestem posiadaczem nr marcowego. Tak więc dyskusja o wyższości prenumeratow. od kioskarzy jest bezprzedmiotowa. Nie jestem prenumeratorem. Pozdrawiam.//
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Do nas, ludzi z nad morza, Odkrywca dppłynąc musi Odrą, a to trwa. Jak wszystkim wiadomo marzec nie skonczy się dopóki Odkrywca" nie pojawi się nad morzem. Dzisiaj mamy 32 marca, a czy jutro będzie 33 - to zależy od redakcji. Może trzeba powrócić do starego składu redakcji, takiego z przed 5 lat, wtedy można było zawsze liczyć na terminowe wydania Odkrywcy".
Gość Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Czy w nowym Odkrywcy" pojawił się dział poświęcony bieliźnie?????? kiedy bedzie można w tak szacownym i powaznym piśmie zibaczyć gatki w łatki?????My kobiety też czytamy to pismo i chciałybyśmy w nim znależć coś tylko dla siebie.
poldi Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 I jeszcze szabelkę ,konika,pół litra gorzały na ryj i chajda na tatara....Jakie to polskie...A najlepiej to postawić wszystkich pod scianą i rozwalić albo do kamieniołomu.Panie i Panowie!A może by tak trochę wyrozumiałości i zrozumienia(ja wiem ze to trochę nie po Polsku i do naszej atury" nie pasuje)ale może by tak spróbować? Co? Zobaczcie sami:najpierw ura bura ciotka zielińska z rodziną" że są ciągłe opóżnienia, a jak się już pokaże, to że że prawie całość do d...y.A co to za różnica czy 4 - 5 dni wcześniej czy póżniej.Mnie np. to nie przeszkadza.Po prostu.A efekt końcowy będzie taki żejak to wszystko(nie daj Bóg) szlag trafi to nawet nie będzie gdzie pogadać bo Forum też sie skonczy.Czego Szanownemu Państwu i sobie nie życzę.I jeszcze sie taki nie urodził co by Wszystkim dogodził.Przepraszam za być może trochę długi post ale nie wytrzymałem.A co Wy na to?Pozdrawiam serdecznie:Poldi.
Gość Napisano 2 Kwiecień 2003 Napisano 2 Kwiecień 2003 Nie wygramy tej wojny"- pomyślał Stirlitz strzepując popiół do łuski w ziemiance którą przydzieliło mu dowództwo kampfguppe. ossen padnie lada dzień a Marcowy Numer nie - gdzie te podwody, przecież o tym stugu napisali w lutym a starzy frontowcy wciąż nie mogą poczytać przed końcem wojny o swoim ukochanym potworku...Do 30 kwietnia poczekam na Marcowy Numer, potem Fuhrer i tak się przecież zastrzeli...więc po co nam Marcowy Numer..o cholera shwaki czy 45-tki ? " Ziemianka zakołysała się obsypując pagony Stirlitza piachem ...
Peter Napisano 30 Kwiecień 2003 Napisano 30 Kwiecień 2003 Jak zwykle Stirlitz się mylił. Fuhrer się nie zastrzelił tylko poleciał Vrillem do Argentyny. Tak na prawdę Fuhrerem był Bormann a Adolf - agentem Marsjan. Bo Bormann będąc agentem NKWD był jednocześnie agentem Abwehry. Zgodnie z logiką matematyczną (nieprawda , że nie) nie był niczyim agentem. Z tego wynika , że Ryjek jest agentem Mossadu, J23 - był albańskim, Sorge - mongolskim, Szwejk - islandzkim, Hartmann - Indyjskim (wiadomo, górale pochodzą od Vedów), a mnie się znowu przepaliła lampa. - Gdzie moje kropelki powiedział kioskarz do TKS-a. Znowu mi się porąbało , przysłali numer marcowy więc zamiast kwietnia mam marzec ??!!
Magach7 Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 Może się zdziwicie ale mi na prawdę nie przeszkadza data wychodzeniaodkrywcy :-) Ważne jest to, że jest co miesiąc a jaki to miesiąc to już mnie naprawde nie interesuje. Codziennie rano chodząc do kiosku po gazetę spogladam na regał na, którym co jakiś czas zakwita Odkrywca i jeśli jest to natychmiast go chwytam a jesli nie to wracam i tak następnego ranka!Więcej spokoju na wiosnę Panowie i Panie (są gatki w łatki?!?). M7
Rumburak Napisano 6 Maj 2003 Napisano 6 Maj 2003 Nowy numer Odkrywcy już kupiłem i przeczytałem. Wynika jednak z niego, że redakcja także się przejechała na tych opóźnieniach, bo prawie cały numer jest w tematyce wielkanocnej!!!!! Jest więc artykuł o jajkach Faberge, a także wielki tekst o świętach wielkanocnych na froncie! Ze zdjęciami: zajączków, króliczków i innych jajeczek. To śmieszne dla mnie. Jest też zajawka zlotu pojazdów militarnych w Boryszynie, który już się odbył!Sam numer jak zwykle taki sobie. Wiem, że jest wielu miłośników TKSów i Renaulta, ale dwa wielkie artykuły o każdej blaszce z tych czołgów, które już zdobyto bardzo mnie rozbawiły.Życzę miłej lektury!PS. Aha nie czytałem tego całego wątku o Stirlitzu wiąc wybaczcie jeżeli już napisano w nim o owym numerze Odkrywcy".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.