Skocz do zawartości

moze zorganizujemy coś pod Iłżą?

Rekomendowane odpowiedzi

jesli chcecie może zorganizujemy coś pod Iłża? chętnych prosze o komentarze, nocleg moze uda się zorganizować w szkole za free, tak by koszty były jak najniższe. w Iłzy odbywa się już turniej na który swego czasu przyjechało ok 30 uczestników a teraz jest jednym z największych w Polsce.

chodzi mi o 1939 roczek, jesli byście chcieli zrobilibyśmy 1939 i 1945. Zależy to tylko od was:)narazie każdy przyjechał by z własnym sprzętem Mundury i jakieś epliki" giwer, a jesli by wszystko ładnie szło to broń i część mundurów załatwiło by się z Łódzkiej filmówki

pozdrawiam i zapraszam do komentowania:)

a może zamiast Iłży, która w sumie pewnie bedzie taką Bzurą-bis zrobić np polskie termopile - bój pod Wizną?? Kilkuset polskich żołnierzy w paru bunkrach vs. kilkadziesiąt tysięcy żołnierzy niemieckich i to dowodzonych przez samego Guderiana. Oczywiście proszę tego nie traktować literalnie... w rekonstrukcji zachowalibyśmy sensowne proporcje:)

Mława, Wizna i ich bunkry. To samo przerabiamy w Wyrach (tam też jest pięknie zrekonstruowany bunkier). Może posilć się na coś nowego? Czego jeszcze nie próbowaliśmy w rekonstrukcji 1939? Ma ktoś jakiś pomysł?

może II połowa sierpnia? 20-21 sierpnia lub 13-14 sierpnia?
jesli zgromadze ok 30-40 osób to jest sens szukania sponsorów. Z tego co wiem nad Bzurą nacjonaliści ukraińscy nie wrzucali polskim oficerom granatów do samochodów:)(osobiście do narodu ukraińskiego nic nie mam)
pod Iłżą nie jest tak rozległy teren walki jak nad Bzurą:)Jesli ktoś ma jakiś polski pojazd z września i chciałby przyjechać to zapraszam.

• 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie