Skocz do zawartości

Korwin Mikke a odkrywcy etc

Gandalf de Grey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Salvette,

No i nie odczekalem sie wypowiedzi innych politykow...?
Poniewaz temat roche sie zapomnial" - chcialbym podac dla tych, ktorzy sie troche polityka interesuja - ze nie jest z Korwinem tak fajnie i jego tez sie czepiaja nawet prawicowcy. Co prawda w podaym linku nie ma nawet slowka o nas poszukiwaczach ale powtarzam - jesli komus sie chce czytac to moze dowie sie czegos wiecej o Korwinie Mikke o UPR etc.

http://prawica.net/index.php?q=node/479

Pozdrawiam

Gandalf de Grey
  • Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mój głos na Korwina tez oddam, nawet jeżeli będzie to bez sensu i jego partia nie wejdzie do parlamentu, ale co wybory oddawałem na kogoś głos i tez było to bez sensu , nawet jak jego partia tam sie dostała. A rozwiązniem problemu byłoby działanie w podobie trybunałów denazyfikacyjnych w powojennych niemczech, z tym , że wykończenie w stylu stalina (las, wapno, ziemia...:)
Jak do władzy dojdą młodzi ludzie , którym nasze sprawy są bliższe to wtedy się coś zmieni.
W temacie pana G. l tzw. Ligi, to chciałbym zauważyć ,że ich kandydat na prezydenta to były przydupas pana generała, to chyba wiele wyjaśnia .....

pozdrawiam
  • 2 months later...
Napisano
Gandalfie, nie ma sensu głosować na Korwina. Startuje w wyborach prezydentskich. Czyli nie będzie głosował nad ustawami. Chciało by się powiedzieć: Bądźmy politycznymi realistami :)
Napisano
Ja tam jestem za Korwinem, mało osób wierzyło, że jego partia może wejść dlatego tak mało otrzymuje głosów. A jeszcze te 2 zł za paliwo, na wykopki to ja bym mógł jechać wtedy i 200km... :-)
Napisano
Faktycznie. Przepraszam Gandalfie. To ja jestem nie na czasie. Może przez to, jak twierdzi sama Platforma JKM, że partia ta jest wszędzie pomijana.
Napisano
Salve,

Jestem za granica ojczyzny - ale w Ambasadzie bede glosowal za Korwinem i jego platforma...wlasnie dlatego, ze jest pomijany i wmiare jasno wypowiedzial sie co do nas poszukiwaczy. Mimo obiecanek - nikt do tej pory na tym forum nie znalazl wypowiedzi innych politykow odnosnie tego co nas tu wszystkich poszukiwaczy laczy.

Serdecznie pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
będę głosował na tego klijenta w tym roku, w poprzednich wyborach też na niego głosowałem. Dużo ludzi by na niego głosowało, gdyby tylko wiedziało o tym że jest kandydatem na prezydenta. medja te państwowe jak i komercyjne nie pokazują tego człowieka bo się go po prostu boją jeen wielki układ ubecki
Napisano
Ja również zagłosuję na Korwina. A pozostali politycy chyba jasno wyrazili swój stosunek do poszukiwaczy i ochrony zabytków opracowując znane wszystkim ustawy.
Napisano
Może lepiej żeby nas nie legalizowali" bo cała armia gówniarzy dopiero rozkopie pola i nas właściciele powyrzucają. Lepiej już radzić sobie jak dotuychczas i byc w tej elitarnej grupie zakamuflowanym...
Napisano
Witam. Panowie z całym szcunkiem ale są wybory i tak sobie myśle że jak byście przedstawili swój problem pierszemu lepszemu wybrańcowi narodu a on skapnoł by się że może liczyć na pare nawet tysiecy głosów to nawet pozwolił by wam kopac w biskupinie o czywiście przed wyborami. Pozdrawiam.
Napisano
Ludzie, dajcie sobie spokój z Korwinem, oglądając jego spoty wyborcze mam wrażenie, ze słucham jakiegoś bełkotu, nie wiem, co w nim widzicie. I w pełni zgadzam się z RSO, że dla zdobycia kilku głosów, każdy kandydat obieca nawet pozwolenie na kopanie pod Verdun, albo na księżycu. A ja Waści daruję Inflanty..", he,he.
Daniel
Napisano
Witam

Z zainteresowaniem prześledziłem wywody przedmówców na tym forum i tak sobie postanowiłem zreasumować wnioski płynące z tej dyskusji.
Wszyscy się zgadzają z tym że JKM jako jedyny polityk wziął w obronę prawo każdego do poszukiwań na własną rękę , negując pomysły rejestracji, koncesji, zezwoleń, legalizacji itp.Wynika to jednak nie z sympatii tego człowieka do poszukiwań i poszukiwaczy lecz z ogólnych jego (i jego partii) poglądów na sprawę WOLNOŚCI, którą ludzie w dzisiejszych czasach bezmyślnie zamieniają na BEZPIECZENSTWO.Człowiek ma być wolny i odpowiedzialny, a nie zniewolony lecz bezpieczny (rzekomo).Stąd też popularność JKM jest jaka jest,bo przecież w powszechnym mniemaniu np.lepiej bulić obowiązkową składkę emerytalną (płacić całe życie zawodowe i dostać z tego ułamek na starość ale co miesiąc regularnie) niż samemu odkładać do banku, inwestować, grać na giełdzie etc.(a więc ryzykować) by mieć z czego żyć w jesieni życia bez czyjejkolwiek pomocy- lecz wybór sposobu należy do Ciebie i to tylko Twoja sprawa. Całkiem inna optyka w podejściu do życia. A ponieważ zbliżają się wybory i powyżej znalazłem wypowiedzi trącące nutką przedwyborczej agitacji, otwarcie piszę dlaczego JA będę głosował na JKM i jego ugrupowanie czyli Platformę JKM.
Oni się juz sprawdzili:
1. Koło poselskie UPR było autorem sejmowej uchwały lustracyjnej z 1992 r. i to był zaczyn, z którego powstała póżniej presja społeczna na ujawnianie współpracowników policji politycznej PRL, fakt powstania IPN etc.
2. To trzech posłów UPR było autorami projektu Konstytucji RP gwarantującej wybory większościowe (żadnych machlojek proporcjonalno-procentowo-listowo-układowych tylko czysta gra:jeden mandat, wielu kandydatów)Niestety nie przeszła tylko JEDNYM GŁOSEM.
3. Żadnych afer, czyste życiorysy, nieustająca opozycja wobec durnych, utrudniających życie ludzkie biurokratycznych przepisów prawnych, programowa niechęć do iurasów" ich ilości i ustrojowych kompetencji we wtrącaniu się w nasze życie prywatne i sposoby wydawania naszych pieniędzy.
Myśle, że wystarczy.
Pozdrawiam wszystkich wyborców.Nie zapominajcie o WOLNOŚCI.
Napisano
Witam,

Chociaż staram się stronić od polityki bo sie nią brzydzę ale raz na jakiś czas (wybory itp.) polityka interesuje sie mną. Na szczęście od lat nie mam problemu na kogo głosować bo moje głosy ida na JKM i jego partie. Może wielu ludziom sie on nie podoba bo jest nie medialny albo zbyt radyklany, nie mój problem, nie musi sie wszystkim podobać. Ale nigdy, powtarzam nigdy nie miałem poczucia zmarnowanego głosu wyborczego. Natomiast miałbym porządnego kaca po tym gdybym kiedyś oddał głos na SLD lub AWS tylko dlatego że mają szanse wejść do sejmu". Partia Pana JKM ma jedna zaletę - ich program rozumiem. Wiecie czym mnie jeszcze przekonali? Kiedys poprosiłem pewnego znajomego który jest związany z ta partią o ich program wyborczy, było to z 5 lat temu, on daje mi folder z datą 1992 (chyba). Pytam go - co ty mi za staroć dajesz?? On - u nas nic sie nie zmieniło, program jest cały czas ten sam.

Nie odbierajcie prosze mojego posta jako agitacji wyborczej bo nie taki był cel, chciałem tylko przedstawić swój punkt widzenia.
Dziękuje za uwagę.

pozdrawiam
marwro
Napisano
A mnie kupili ..MY ZLIKWIDUJEMY KORYTO"
Też się czasem sobie dziwię że mi się poglądy od pierwszych wyborów nie zmieniły.
Darek,31 lat.
Napisano
danieloff
Te Inflanty" troche nietrafione.Nie ten gość.
W programie UPR jest własnie o tym żebyś to Ty decydował o tym na co wydać Twoje PIENIĄDZE/PODATKI a nie URZĘDNIK/POLITYK.Myslę że lepiej wiesz czy bardziej jest Ci potrzebny nowy wykrywacz, czy reprezentacyjne auto dla Twojego przedstawiciela w Sejmie.
Najbardziej podobaja mi sie opinie zmarnowany głos", 1% poparcia", i tak nie wygra"...i tylko dlatego miałbym nie oddać głosu na faceta który moim zdaniem ma rację?
Wolisz oddać swój głos na ideę w którą nie wierzysz bo ma większe poparcie stada?
Zakładam że masz swojego kandydata, i czy to będzie Korwin,Lepper,Tusk czy Bochniarz, obyś za 4lata chciał na niego/nią głosować jeszcze raz.Pozdrawiam
Napisano
Darek, pisząc o Inflantach miałem na myśli próżne obiecanki wypowiadane podczas kampanii wyborczej przez wszystkich polityków, nie tylko przez Janusza Korwina - Mikke, chociaż rzeczywiście nie należy on do moich faworytów. Nie głosowałem też według wskazań stada, czyli sondaży wyborczych - partia, na którą głosowałem, nie weszła nawet do parlamentu. Pewnie zostanę zaraz ukamienowany, ale akurat serce mam po lewej stronie. No, zobaczymy, jak będzie, ale ja nie spodziewam się niczego lepszego. Chciałbym się mylić.
Pzdr.
Daniel
Napisano
Ukamienowany?:)Za przekonania?
Kto w młodości nie był lewicowcem na starość będzie łajdakiem":) -to też tekst Korwina:) Ale akurat tutaj nie mam zdania.
Najważniejsze to mówić swoje zdanie a nie mówić swoimi zdaniami.
Przepraszam za stado".Byłem świeżo po oglądaniu sondaży":)
Trzymaj się.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie