Skocz do zawartości

Korwin Mikke a odkrywcy etc

Gandalf de Grey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
JKM oraz cały UPR głosi poglądy prawicowe czyli prawe nie tylko w kwesti poszukiwań prawo ma być proste i logiczne własność prywatna powinna być też ustalona jasno, a kradzież to kradzież a nie czasowe użytkowanie bez wiedzy i zgody właściciela zawsze głosowałem na nich ale niestety wyniki wyborów zależą od IQ wyborców, a co do skurwienia to jedyna możliwość dajmy mu szansę pożądzić.
  • Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
może nie na temat ale...
A co to, za Wszechpolacy którzy leja innych Polaków tylko dla tego, że są gejami czy mają inne zainteresowania niż Oni. Każdy pretekst jest dobry.
Coś mi się zdaje, że hołota wszechpolska chce rządów totalitarnych, a może to nowa rozrywka, którą można nazwać wpie…l swojemu ziomkowi na legalu. Lepiej by się wzięli do roboty zamiast snuć się po kątach.
Polska zamiast się scalać to się dzieli. Politycy walczą o własne stołki i w tyłku mają ludzi typu poszukiwacz. A teraz proste pytanie, kto okrada bardziej Skarb Państwa:
1. Politycy
2. Poszukiwacze
ja stawiam na 1
Napisano
Oczywiście poprawna kodyfikacja i brak możliwości dowolnej interpretacji jej zapisów to jeden z ważniejszych powodów
dla których przyglądam się tej partii.

Także o poszukiwaczach, lider UPR wypowiada się w tym kontekście.

Problem jest tak drobny, że najczęście nie sygnalizowany przez innych polityków. Mikke zaś,specjalizuje się w wyłapywaniu tego typu przykładów potwierdzających potrzebę nowego praw stanowienia.

Ludzie nigdy nie dadzą mu władzy, gdyż boją się oferowanej przez tą partię wolności i prywantości absolutnej w stylu niemalże holenderskich squot'ów. Wystarczy jednak, aby kilkanaście procent tego programu zadziałało a będzie jeśli nie lepiej to na początek jaśniej.

To nie jest dział identyfikacja, ale.. co reprezentują barwy 'partyjne'UPR?
Napisano
Salve Generale 1006,
prosze wybacz - ale to jest zupelnie nie na temat. Chcialbym tylko i WYLACZNIE podjac dyskusje na temat wypowiedzi Korwina Mikkego z partii UPR. Nie wiem czy wszechpoalcy i inni wypowiedzieli sie odnosnie poszukiwaczy - ale jesli tak to bardzo prosze zamiesc ich wypowiedz na temat poszukiwaczy etc.

Prosba do administartora- jesli dysklusja na tym formum zejdzie (a chyba zchodzi) nie na ten tor co trzeba - bardzo prosze o jego wykasowanie albo tych postow ie na temat".
Pozdrawiam serdecznie

Gandalf de Grey
Napisano
Salve 2A,

Przykro mi ale nie pamuetam dokladnie, lecz oto co znalazlem:
3. Siedzibą władz UPR jest miasto stołeczne Warszawa.
a) Flagą UPR jest błękitny krzyż św. Jerzego w białym obramowaniu na czarnym tle. Władze krajowe UPR mogą używać flagi z biało-czerwoną wstęgą biegnącą skośnie pod krzyżem, a władze lokalne - ze wstęgą w barwach regionu, względnie herbem umieszczonym na lewym dolnym kantonie flagi.
b) Symbolem UPR jest umieszczona na białej tarczy czarna waga z mewą i diamentem na szalach. Na obwodzie tarczy umieszczone są słowa: Wolność - Własność - Sprawiedliwość, przedzielone krzyżami maltańskimi.

Mysle ze to troche rozjasnia wiedze o UPR

Pozdrawiam
Gandalf de Grey
Napisano
Od lat podzielam poglądy UPR na gospodarkę. Oprócz tego jestem fanem JKM za to że, cytuję Ziemkiewicza; Jest gotów zawsze palnąć wszystko, co strzeli mu do głowy", a strzela zawsze coś ciekawego :)))
I odkąd mogę, głosuję na nich.
Oby głos UPR-u dotarł w końcu do większości (niebawem przyjdzie zmiana ekipy), czego sobie i Państwu życzę.

emiter
Napisano
Bede musial blizej przyjzec sie panu JKN i UPR bo nie dokonam wyboru poprzez pryzmat wlasnego interesu jakim sa poszukiwania w terenie. No ale jesli program partii bedzie dobry to Pan JKN ma moj glos.
Napisano
Korwin zawsze mówił sensownie tylko jakoś za dużó osób na niego nie głosuje nie wiedzieć czemu. Może poprostu wolimy ściemy o złotych lub szklanych domach hehe.
Napisano
Po pierwsze to głos oddany na Unie Polityki Realnej będzie straconym głosem (partia nie ma szans na dostanie się do Parlamentu), poza tym to przy wyborach, przynajmniej w moim przekonaniu, nie należy kierować się wyłącznie pewnymi plusami jakie (i to też jak byłoby z ich wykonaniem to inna sprawa) dla naszego srodowiska.
pozdrawiam serdecznie
Kacper
Napisano
Rozumiem ze jesteś wszechpolakiem ale to twoja sprawa i tak na prawdę robisz reklame Giertychowi pod przykrywką wysmiewania się z niego. A forum jest po to by wyrażać swoje zdanie więc powiedziałem co uważam,, a ty se głosuj nawet na Tolka Banana
Napisano
Salve,
Panowie - prosze o konkrety - czy Gietrych czy kto inny wypowiedzial sie w sprawie poszukiwaczy? Jesli tak to bardzo prosze o podanie jego wypoiwiedzi na lamach tego forum. Poki co znalazlem wypowiedz Korwina Mikkego.
Czy oddany glos na UPR jest straconym glosem? Moze i tak a moze i nie. Przynajmniej UPR dla nas poszukiwaczy jest przyjazny. Jesli jakas inna partia jest no to nie sie wypowie - poczytamy i moze bedziemy na nia glosowali.

Bardzo prosze o posty na temat wypowiedzi Korowina Mikkego i czy nam Poszukiwaczom z piszczalkami czy bez nam to pasuje czy nie.

Zapraszam do rzeczowej dyskusji a nie reklame politykow na prezydenta. Tu raczej chodzi o przedstawicielstwo w polskim parlamancie, ktory uchwala prawo. Te prawo jest jak na razie nie wygonde a wrecz zbrodnicze dla nas poszukiwaczy. Rzeczowa dyskusja i tylko rzeczowa poki co pozostaje na tym forum.
Prosze nie atakowac Mikkego -tylko zastanowic sie nad jego wypowiedzia odnosnie poszukiwaczy.

serdecznie pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
Salve,

Popniewaz jak widze - temat jakby sie wyczerpal - zalaczal odpowiedz od samego Janusza Korwina Mikkego. Mam nadzieje, ze P.T. uczestniow forum zainteresuje jego wypowiedz:
Jakos to do mnie w przez trzy forwardy dotarło...

Kapitalne - ani o stronie, ani o ruchu "Poszukiwaczy nie słyszałem. A dziwnym trafem pięć dni temu napisalem artykuł (NCzas!) ktory te grupe może zainteresować i stal sie przedmiotem dyskusji. Pzreczytałem na Waszej stronie wypowiedzi na moj temat. Budujące. Tyle, ze ludzie nie wiedzą, ze jest w MSW komórka (zwana potocznie "Departamentem Plotki) zjamujaca sie urabianiem opinii. Jesli 100.000 agentów w jednym tygodniu zacznie o kims szerzyc opinię; "Aaa, to jakis
taki...) i do tego dołoży sie prasa i TV - to mamy to, co mamy.
A mamy Ubekistan. Podworko ABW, WSI itd.I mase drobnych złodziei z tego korzystających.
My wyznajemy zasadę: dzialamy we własnym interesie. Jesli w waszym interesie jest, by Polska otrząsnęła z siebie ten gnoj, w ktorym zyjemy
- to zapraszam: włączcie sie jak najszerzej!! Potrzebujemy wszelkiej pomocy - bo ONI maja 100 razy więcej forsy od nas...
B.dziekuje za zwrocenie mi uwagi na Poszukiwaczy, liczę, ze jeszcze sie Pan odezwie.
Pański,
JKM

Pozdrawiam serdecznie,

Gandalf de Grey
Napisano
a niby co i jak ma zrobic, skoro tacy jak ty (sceptycy?) nic jeszcze nie zrobili, zeby mogl cos zrobic? Wladza ustawodawczą jest, moj dobry czlowieku, parlament...A na jaka partie oddales glos przy ostatnich wyborach?
Napisano
Proszę pamiętać o własności!!!!
Szukając u siebie na grządkach jest ok.
Szukając u kogoś na grządkach, kto pozwala szukać, jest ok.
Szukając w lasach państwowych (przepraszam za małe litery) jest inaczej.
Znajdując talarka na drodze państwowej kradnę go właścicielowi :))))
Nie ważne, czy to Państwo jest ok. czy nie. Kradnę.
Pamiętajmy o tym, że to, co znajdujemy jest Nasze ale w kontekście :))))
Wszystko powinno być prywatne. Wtedy to ma sens. Ale teraz......
Przepraszam za sądy powinnościowe, które nie mogą mieć miejsca w logice.
Pozdrawiam
emiter
Napisano
Salvette,

Czy to juz wszystkie wypowiedzi poszukiwaczy?
Przeciez nas sa tysiace - gdzie reszta spi czy ... raczej ich nie obchodzi los poszukiwaczy w naszym kraju... a potem (tzn po wyborach i po nowych bezmyslnych aktow prawnych przeciw poszukiwaczom) tylko na forum beda krzyczec, ze w Polsce to prawo jest be i nie da sie szukac skarbow czy militariow...

Serdecznie prosze o wypowiedzi...

pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
No oczywiście, ze są tysiące poszukiwaczy, ale wiele osób za pewne widzi beznadziejność tej sytuacji. UPR nie ma szans (nawet jeśli wszyscy poszukiwacze zagłosują) wejść do Parlamentu.
P.S.
Niedługo postaram się opublikować tu stanowisko jakichś innych partii w tej sprawie
pozdrawiam
KW
Napisano
Salve,

No wreszcie jakis dyskutant - dzieki niemu poznamy stanowiska innych partii i wtedy wybierzemy, ktora partia najbardziej bedzie dbala o poszukiwaczy.
Dzieki KacperW.

Pozdrawiam

Gandalf de Grey

PS. w sumie jesli by te tysiace zaglosowalo na UPR - to moze chociaz jeden posel czy sentator by sie dostal do polskiego parlamentu?
Napisano
Salve,

Jesli Korwin Mikke oglosil swoja kandydature - to ja owszem bede glosowal na niego ale to tylko z sypmatii - chodzi mi bardziej aby UPR bylo w parlamencie aby produkowalo dobre prawo. I tu czekam na wypowiedzi innych politykow....

pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
Salve,

to jeszcze ja - dla tych co chca sobie poczytac na temat aszego ulubienca" i jego decyzji o prezydenturze:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2795890.html
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7534213&rfbawp=1120132938.466&redId=115569732842c3df4a7524f&redTs=1120132938&ticaid=1&_ticrsn=3

oraz na temat jego platformy:
http://prawica.net/index.php?q=node/436#comment

pozdrawiam

Gandalf de Grey
PS. Nadal czekam na wypowiedzi innych politykow. przeciez chodzi o to aby wybrac najlepszego dla nas braci poszukiwaczy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie