roobert Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Jak w temacie - kto wie gdzie i kiedy odbędzie się następna inscenizacja i/lub zlot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 Poczekaj, czekaj...4-5 czerwca Góraszka - to dla lotniarzy :)18 czerwca w warszawie jest piknik historycznykoniec czerwca - Darłowo, zlot pojazdówcos koło 23 lipca - Poznań, święto 7 PSK, podobno jest inscenizacja15 sierpnia, Poznań - Warta-Renpierwsza niedziela września Krojanty trzecia niedziela września czyli 18 - Bzuraa podobno na koniec miał być KOCK - ale nie wiem czy doszedł do skutkuwięcej grzechów wysoki sądzie nie pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 26 - 28 maja Olszyna Lubańska (Dolny Śląsk) - zlot pojazdow militarnych i spotkanie GRH. Bylo juz o tym na forum.Na Góraszce - obok lotniarzy - beda tez(w niewielkim zakresie) reprezentowane grupy rekonstrukcyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyzant.pk Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 Prawdopodobnie: 10 września 2005 Warszawa plac Krasińskich-RH Powstania Warszawskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roobert Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Olszyna Lubańska to koło Gryfowa Śląskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 Tak - to ta Olszyna kolo Gryfowa Slaskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 1. Dyskutował bym czy na Góraszce będą grupy. Owszem chęci były, nawet spotkania były ... i na tym sie skończyło (konkretów nie było)2. Powstanie W-skie we wrześniu ?????????????????????????????Ależ kto to wymyslił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 Witam.A cóż dziwnego? 1.VIII-2.X o ile się nie mylę :D ?PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, ze udzial w Goraszce planuje czesc Normandii 44 i nowo tworzaca sie grupa 101 Airborne. Jak pisalem, bedzie to udzial niemal symboliczny - ale bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobo26 Napisano 26 Czerwiec 2005 Share Napisano 26 Czerwiec 2005 Podobno podczas zlotu w Bornem Sulinowie cos bedzie. Takie slyszałem plotki ale szukam potwierdzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 Tydzień pzed Bzurą może będzie impreza w Łęczycy (łąki Tumskie).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Cos nowego w tematach imprez?Chyba powstanie na Woli 30 lipca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XsteubenX Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 zobaczyłem dziś taki duży plakat na przystanku w Warszawie. 09.07.2005 impreza rekonstrukcyjna pt.Szwedzi w Warszawie - walki o miasto w 1656". Rynek Starego Miasta koło kościoła NMP. Może być fajnie:) słyszałem też, że podobno coś ma się dziać rekonstrukcyjnego w Twierdzy Modlin? Może ma ktoś szersze info?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 O Twierdzy Modlin jest informacja w ostatnim numerze Odkrywcy. Wg. organizatorow ma to byc zlot pojazdow militarnych, ktory odbedzie sie w dniach 13-15 sierpnia 2005. Przez trzy dni fortyfikacje Cytadeli zostana opanowane przez Polskie Wojsko z 1939 roku oraz milosnikow i kolekcjonerow historycznych pojazdow militarnych".Zapowiada sie dosc ciekawie, choc poza wzmianka o polskich zolnierzach Wrzesnia nie ma mowy o zadnych grupach rekonstrukcyjnych. No i mam nadzieje, ze udzial historycznych pojazdow wojskowych" nie ograniczy sie do Gazow i Uazow ;-)Moze organizatorzy uzupełnia te informacje?Terminem (15.08) impreza koliduje z rekonstrukcja w Poznaniu, o ktorej wiele sie mowi, ale nikt nic nie wie...Ponawiam więc pytanie: co z tym Poznaniem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Witam.Ja słyszałem że Poznań ma wypalić i to z wielkim hukiem:).Organizatorzy podobno skończyli już rekrutację na tą inscenizację.Ma być niezła zabawa.Pozdrawiam.Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Pawle a skąd u ciebie takie konkretne informacje czyzby Abwerstelle Breslau miała swoje wtyczki w DOK VII ??? ;-)SchrekSRH ODWACH" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Oldman cierpliwości- wszystko w swoim czasie.SchrekSRH ODWACH" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerjager Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Jazlowiaq, gdzie mozna znalezc informacje na temat tej imprezy na Woli 30 lipca? Jestem z Wawy a nic na ten temat nie slyszalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Impreza na Woli z tego co slyszalem jest zamknieta (jezeli chodzi o sklad oddzialow") i bedzie mozna przyjsc ylko" popatrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerjager Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Dzieki, juz wszytsko wiem. Michalczewski, ja nie lubie ylko" patrzec. Chyba jednak uda mi sie wziasc udzial(nie ma to jak dobre wtyki ;). Pozdrawiam i do zobaczenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Do Schreka (ktory, jak rozumiem jest dobrze poinformowany w sprawie Poznania, ktory ma wypalic z wielkim hukiem"):Chcialbym prosic o potwierdzenie lub zaprzeczenie informacji (plotki?), ze lista uczestnikow poznanskiej rekonstrukcji zostala juz zamknieta. Pisze w imieniu Normandii 44. Jestesmy zainteresowani ewentualnym udzialem. Nie wiem jednak czy w swietle powyzszej informacji mozliwy jest nasz udzial w rekonstrukcji. Z uwagi na okres wakacyjny dobrze byloby uzyskac informacje -obojetnie pozytywna czy negatywna - z odpowiednim wyprzedzeniem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Dolaczam sie do prosby/pytania w imieniu FallschirmJägRgt1.poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulldozer Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Znalazłem taką stronkę www.twierdzamodlin.pl, może będzie coś ciekawego na temat 13-15 sierpnia.pzdr b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 WitamSchrek dostał juz info na telefon i sie wypowie.W temacie list informuję, że lista uczestników Rekonstrukcji Historycznej BZURA 2005 tez została zamknięta 1 lipca. Po prostu jest ponad 300 zgłoszeń i więcej nie damy rady przyjąć. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Jesli Bzura jest eż zamknięta" to czy należy rozumieć, że Poznań jest zamkniety również???Jak wspomniałem, zależy mi na jakielkowiek konkretnej informacji na ten temat (również negatywnej)Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.