Skocz do zawartości

Gdzie i kiedy następna inscenizacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekaj, czekaj...

4-5 czerwca Góraszka - to dla lotniarzy :)
18 czerwca w warszawie jest piknik historyczny
koniec czerwca - Darłowo, zlot pojazdów
cos koło 23 lipca - Poznań, święto 7 PSK, podobno jest inscenizacja

15 sierpnia, Poznań - Warta-Ren
pierwsza niedziela września Krojanty
trzecia niedziela września czyli 18 - Bzura
a podobno na koniec miał być KOCK - ale nie wiem czy doszedł do skutku

więcej grzechów wysoki sądzie nie pamietam

26 - 28 maja Olszyna Lubańska (Dolny Śląsk) - zlot pojazdow militarnych i spotkanie GRH. Bylo juz o tym na forum.
Na Góraszce - obok lotniarzy - beda tez(w niewielkim zakresie) reprezentowane grupy rekonstrukcyjne

1. Dyskutował bym czy na Góraszce będą grupy. Owszem chęci były, nawet spotkania były ... i na tym sie skończyło (konkretów nie było)

2. Powstanie W-skie we wrześniu ?????????????????????????????
Ależ kto to wymyslił?

Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, ze udzial w Goraszce planuje czesc Normandii 44 i nowo tworzaca sie grupa 101 Airborne. Jak pisalem, bedzie to udzial niemal symboliczny - ale bedzie.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
zobaczyłem dziś taki duży plakat na przystanku w Warszawie. 09.07.2005 impreza rekonstrukcyjna pt.Szwedzi w Warszawie - walki o miasto w 1656". Rynek Starego Miasta koło kościoła NMP. Może być fajnie:) słyszałem też, że podobno coś ma się dziać rekonstrukcyjnego w Twierdzy Modlin? Może ma ktoś szersze info??

O Twierdzy Modlin jest informacja w ostatnim numerze Odkrywcy. Wg. organizatorow ma to byc zlot pojazdow militarnych, ktory odbedzie sie w dniach 13-15 sierpnia 2005. Przez trzy dni fortyfikacje Cytadeli zostana opanowane przez Polskie Wojsko z 1939 roku oraz milosnikow i kolekcjonerow historycznych pojazdow militarnych".
Zapowiada sie dosc ciekawie, choc poza wzmianka o polskich zolnierzach Wrzesnia nie ma mowy o zadnych grupach rekonstrukcyjnych. No i mam nadzieje, ze udzial historycznych pojazdow wojskowych" nie ograniczy sie do Gazow i Uazow ;-)
Moze organizatorzy uzupełnia te informacje?
Terminem (15.08) impreza koliduje z rekonstrukcja w Poznaniu, o ktorej wiele sie mowi, ale nikt nic nie wie...
Ponawiam więc pytanie: co z tym Poznaniem???

Do Schreka (ktory, jak rozumiem jest dobrze poinformowany w sprawie Poznania, ktory ma wypalic z wielkim hukiem"):
Chcialbym prosic o potwierdzenie lub zaprzeczenie informacji (plotki?), ze lista uczestnikow poznanskiej rekonstrukcji zostala juz zamknieta. Pisze w imieniu Normandii 44. Jestesmy zainteresowani ewentualnym udzialem. Nie wiem jednak czy w swietle powyzszej informacji mozliwy jest nasz udzial w rekonstrukcji. Z uwagi na okres wakacyjny dobrze byloby uzyskac informacje -obojetnie pozytywna czy negatywna - z odpowiednim wyprzedzeniem.
Pozdrawiam

Witam

Schrek dostał juz info na telefon i sie wypowie.

W temacie list informuję, że lista uczestników

Rekonstrukcji Historycznej BZURA 2005

tez została zamknięta 1 lipca. Po prostu jest ponad 300 zgłoszeń i więcej nie damy rady przyjąć.
pozdrawiam

Jesli Bzura jest eż zamknięta" to czy należy rozumieć, że Poznań jest zamkniety również???
Jak wspomniałem, zależy mi na jakielkowiek konkretnej informacji na ten temat (również negatywnej)
Pozdrawiam Przemek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie