Skocz do zawartości
  • 0

puszka

DTH

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Allleee zarąbista pucha...też taką chcę-moja węgierka nie ma farby na zewnątrz a w środku ma jakiś towot...:(ale pytanie brzmi-czy ta pucha ma w środku wkładkę z czegoś w stylu tektury-taką jak z aluminium w niemieckich?bo w mojej takie coś jest i nie wiem czy to Węgrzy wsadzili czy pan który zatowocił ją po wojnie..
Napisano
A w ogóle to żyjesz jeszcze? Halo! Proszę pana... Halo...

Ten bromek ksylilu to niezłe paskudztwo. Był używany jako broń chemiczna w 1. wojnie...
Napisano

Dzieki serdeczne Herr Zelig, to, ze kolor polski to widze, natomiast sama puszka i napisy byly zagadka.Przypuszczalem, ze czacha i napisy sa powojenne na starej puszce, ale teraz pojawila sie nadzieja, ze niekoniecznie:)) Pozbyc sie? Eeee, po pierwsze ja jestem chomik, nawet jak mam po kilka takich samych fantow, ciezko mi sie z nimi rozstac (np caly czas sie zastanawiam po jaka cholere mi 7 takich samych elementow zastawy Mar Woj-u), a po drugie, bardzo ladnie mieszcza sie w niej dlugie, nietypowe sztuce pulkowe, a na wierzch wchodzi jakis stary taksometr, ktorego nie ma jak postawic ze wzgledu na jakas srube u dolu (vide fotka:), wiec musze z przykroscia odmowic. Licze na zrozumeinie;)

Napisano
Mozliwe, ja nigdy nie gustowalem w sprzecie pgaz, mam standardowa ladna polska puche z maska i druga w torbie, ale nigdy nie zajmowalem sie tym tematem. Uwazam jednak, ze fant jest ciekawy, choc stawialem na powojenne pochodzenie tych malunkow na niej.No, ale skoro Zelig twierdzi, ze ten bromek ksylilu, to pierwszowojenny wynalazek, to czekam na dalsze sugestie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie