sayonara Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 Po raz kolejny puścili w TVP film Pearl Harbor. W sekwencjach, w których Ben Affleck walczy w Anglii pokazano, że jego maszyna ma oznaczenie RF M. Pytanie, czy nie jest to przypadkiem maszyna z dywizjonu 303? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 dokładnie , litery kodowe RF to 303 dywizjon. w ujęciach walk powietrznych było widać kilka maszyn z kodem RF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sayonara Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 ciekawe dlaczego zapomnieli o nim w Sprawie honoru" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 hehe, jak pierwszy raz oglądałem ten film to nie mogłem się powstrzymać od śmiechu przez te erefy :))) Taki film niby porządny, szczególiki dopracowane a tu taki błąd, ba - Tomaszewski cieć powiedziałby wielbłąd! Ciekawe ile osób jeszcze to zauważyło?? ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 na lotnisku tez staly maszyny z RF ami pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Witam. Panowie te ardzydzieło to typowy gniot propagandowy dla Amerykańskiej publiki. To nasi pancerni więcej mają autyczności. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duncam Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Masz rację Rso, film - totalny gniot, nie dość, że czysta propaganda, to jeszcze politycznie poprawny :PA błędów historycznych wręcz masa. Zresztą dlaczego to się nazywa Pearl Harbor"? Równie dobry byłby tytuł Ona jedna, oni dwaj, czyli historia pielęgniarsko-lotnicza z USA w tle". Gniot historyczny, gniot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 no i co że gniot?? ale samolociki fajne :-) (jak dla mnie to jeden z lepszych filmów :-)) olać co w tle mówią, ale dzięk silników... MIODZIO :-)) )(a błędów tam tyle że każdy kto je zaczyna wymieniać tylko się ośmiesza, bo zawsze się okaże że połowy nie zdążył wymienić ;-) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Witam. Tak samolociki fajne bo robione komputerze a te walki powietrzne jak bym oglądał Gwiezdne Wojny już sto razy wole oglądać poczciwą Bitwe o Anglie. Ale amerykanie lubią tak plastik bombastik. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Nie narzekajcie. Scena nalotu była mega! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 RSO - Samoloty nie były tylko komputerowe - użyto ok 16 prawdziwych w tym 2-3 Zera (nie T-6, tylko repliki A6M5 - mozna tak powiedzieć mimo że oficjalnie to prawdziwe), 3-4 P40, B-25 BT-13 przerowbione na Vale i pare innychI dla tych paru scen z samolotami (a naprawde widac które są z udziałem prawdziwych) uwielbiam ten film :-)Scena nalotu fajnie wyglądała, ale choreografia" była beznadziejna :-)(bombowce nurkujące latajace na poziomie morza, samoloty zamiast atakować kręciły się między okrętami, no i zastanawiam się gdzie te Kate chciały tym biednym pilotom wsadzić torpedy, kiedy gonili ich samochód kosiakiem tuż nad ziemią prawie dotykając zderzaka :-) )Ale wygląda to fajnie :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 A co sądzicie o scenie w której samolot bohatera uderza o powierzchnię wody?? Przy takim impecie to z niego powinna zostać kupa złomu w promieniu kilkuset metrów a wyglądało jakby go ktoś z metra zrzucił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 Witam. Bo to wspaniały Ben Affleck wodował a tylko tak amerykanie tak latają wodują tak jak mawiał pawlak najwieksi najszybcy najlepsi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 film jest masakryczny. nawet byłem na nim w kinie. wyłem i rechotałem, tylko sie dziewucha wstydu najadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.