Skocz do zawartości

Ben Affleck w dywizjonie 303?

sayonara

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz kolejny puścili w TVP film Pearl Harbor. W sekwencjach, w których Ben Affleck walczy w Anglii pokazano, że jego maszyna ma oznaczenie RF M.
Pytanie, czy nie jest to przypadkiem maszyna z dywizjonu 303?

hehe, jak pierwszy raz oglądałem ten film to nie mogłem się powstrzymać od śmiechu przez te erefy :))) Taki film niby porządny, szczególiki dopracowane a tu taki błąd, ba - Tomaszewski cieć powiedziałby wielbłąd! Ciekawe ile osób jeszcze to zauważyło?? ;)))

Masz rację Rso, film - totalny gniot, nie dość, że czysta propaganda, to jeszcze politycznie poprawny :P

A błędów historycznych wręcz masa. Zresztą dlaczego to się nazywa Pearl Harbor"? Równie dobry byłby tytuł Ona jedna, oni dwaj, czyli historia pielęgniarsko-lotnicza z USA w tle". Gniot historyczny, gniot...

no i co że gniot?? ale samolociki fajne :-) (jak dla mnie to jeden z lepszych filmów :-)) olać co w tle mówią, ale dzięk silników... MIODZIO :-)) )

(a błędów tam tyle że każdy kto je zaczyna wymieniać tylko się ośmiesza, bo zawsze się okaże że połowy nie zdążył wymienić ;-) )

Witam. Tak samolociki fajne bo robione komputerze a te walki powietrzne jak bym oglądał Gwiezdne Wojny już sto razy wole oglądać poczciwą Bitwe o Anglie. Ale amerykanie lubią tak plastik bombastik. Pozdrawiam.

RSO - Samoloty nie były tylko komputerowe - użyto ok 16 prawdziwych w tym 2-3 Zera (nie T-6, tylko repliki A6M5 - mozna tak powiedzieć mimo że oficjalnie to prawdziwe), 3-4 P40, B-25 BT-13 przerowbione na Vale i pare innych
I dla tych paru scen z samolotami (a naprawde widac które są z udziałem prawdziwych) uwielbiam ten film :-)

Scena nalotu fajnie wyglądała, ale choreografia" była beznadziejna :-)
(bombowce nurkujące latajace na poziomie morza, samoloty zamiast atakować kręciły się między okrętami, no i zastanawiam się gdzie te Kate chciały tym biednym pilotom wsadzić torpedy, kiedy gonili ich samochód kosiakiem tuż nad ziemią prawie dotykając zderzaka :-) )
Ale wygląda to fajnie :-))

A co sądzicie o scenie w której samolot bohatera uderza o powierzchnię wody?? Przy takim impecie to z niego powinna zostać kupa złomu w promieniu kilkuset metrów a wyglądało jakby go ktoś z metra zrzucił :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie