the_tuna Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 dzięki 2A za dobry materiał do przeczytania:)..fotki zegraka zamieszcze jutro przed południem...muszę na chwile go włożyć do lodówki żeby zlikwidować pare:)a dziś nastawiliśmy się na głębokie sygnały..a oto efekt...
the_tuna Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 niemcy tak długo chcieli prowadzić wojne ...ihihihihhihi-data ważnosci:)
the_tuna Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 a ty tu się schowałeś cfaniaczku!!:) coś około 1 metra:)
the_tuna Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 dawno już nie było takiego wykopa 35-tki:)
the_tuna Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 wnętrze...skóra zachowana w 100!!!:)
von Nogaj Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Witam serdecznie! Jeśli mowa o zegarkach to mam pytanie do znawców-kto mogł nosic taki oto ciezki sikor z wybitą puncą 585" ?? :)))) Znalazł toto kumpel dziś,przed 5 godzinami na samiuśkim końcu Helu...w takim oto futerale-portfelu z inicjałami.Moja ręka nie jest najmniejsza:) niestety mogłem zadowolic sie tylko fotkami.Pozdrawiam
von Nogaj Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 -i było jeszcze obok to ;)-kumpel miałdobry humor i mi ją dał.Przepraszam za zawalanie Panów tematu ale mysle ze ten zegarek sie Wam spodoba! życze sukcesow! von Nogaj aus Zoppot
jacenty2004 Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 komu to się chciało robić kopertę do sikora z mosiądzu?!!! :)))
Q3N Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Jak oglądam te zdjęcia to aż mi sie łezka w oku kreci.:)
R51 Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 Jak się chwalicie, to ja też. Szedłem tak sobie po MIerzei a tu bęc!
Boruta Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 Z jednej dziury, dnia, czy wypadu?Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 Ech...kilka lat temu i u nas takie dołki wychodziły... Jeśli to z jednej dziury ,to nieźle.pzdrbjar_1
R51 Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 Ano z jednej dziury. Wszystko wskazuje, że był to depozyt sztabu 7 regimentu artylerii 7 dyw. piech.
R51 Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 W tej okolicy roiło się od sztabów. Tu wcześniejsze trafienie. żeby nie było niejasności, wszystkie przedstawione przedmioty znajdowały się w jednej skrzynce. Zakopał ją najprawdopodobniej niejaki Alfred gruber, wnioskuje tak, ponieważ wraz z odznakami znajdowały się tam też listy adresowane właśnie do niego. A propos, wie ktoś gdzie mogę zidentyfikowac jednostki po nr poczty polowej- na kopertach adresowanych do Grubera, był właśnie taki numer
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 Fajne ,jakbyś dał radę cyknąć lepsze zdjęcia to bym się nie pogniewał :)
R51 Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 Powiększenia zostawiam do publikacji, poza tym troche ogranicza mnie max rozmiar zdjęcia 100 kb. W zamian przesyłam inne zdjątko, zrobione miesiąc temu. to część depozytu weterana I WŚ ukrytego na Mierzei. Obok tzw. gwiazdy Galipoli uwagę zwraca odznaka pilota pruskiego (ta w środku), to nie jest jakaś tam szpanga", czy krzyż żelazny, to naprawdę niezła gratka kolekcjonerska. Właściciel tych i kilku innych odznak zidentyfikowany został przeze mnie jako Fritz Morzik, służący podczas wielkiej wojny w F.A. 300 Pascha". Mogłem się pomylić, ponieważ było to dochodzenie poszlakowe, ale istnieje duży procent prawdopodobieństwa, że się nie myliłem.
R51 Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 A ten przedmiot, który na pierwszy rzut oka wygląda jak numerek z szatni, to nieśmiertelnik niejakiego pułkownika Praefcke. W ostatnich chwilach III Rzeszy był niezłą szychą- szefem (nie dowódcą) IX korpusu armijnego. Mała rzecz a ile historii. Też z Mierzei. Cieszą takie fanty, na podstawie których można ustalić konkretnych właścicieli, którzy na dodatek nie byli szarymi ludkami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.