mike110 Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Witam. Mam prośbę do użytkowników forum: szukam zdjęć i wszelkich informacji na temat tego kombinezonu! Mam replike z Hero Colletion i chcę ją lekko przerobić, bo trochę odbiega od orginalnego wzoru. Kto może mi pomóc? A może ktoś ma jakieś fotki in action" (i nie tylko)? Bieda w tym temacie zarówno w literaturze jak i w necie. Mam trochę materialów (po angielsku i rosyjsku) ale malo :( Z góry dziękuję za wszelką pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 To jest niby ta ameba? - kamuflaż do walki z pierwotniakami...(obrazek z książeczki Ospreya - tam są jeszcze 2 fotki z amebą; masz to?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 witam!!a czy nie macie może fotek oryginału z jakiejś stronki?? To dla mnie ważne bo ten rysunek przypomina mi porzucone w piwnicy ubranie z kapturem.Z jakiego materiału był wykonany oryginał?? Yasioo yasiooxx@wp.pl GG:6924434 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomp Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Tu jest cos o kombinezonach http://www.tridentmilitary.com/Soviet-WW2/camouflage-winter-clothing.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 dzięki za link, ja mam jeszcze inny o takim wzorze ale wykonany z siateczki ( materiał to siateczka ), żebym miał cyfre to by się wyjaśniło. Yasioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Dzięki Zelig, mam tego Ospreya. Yasioo, może masz po prostu którąś z odmian współczesnego KZS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 No i kolega trafił moje wdzianko, może inny kolor plam, ale to to samo. Czy wiecie może coś więcej na jego temat?? Yasioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Kombinezon siatkowy-ochronny KZS (dwu i jedno częściowy) zaprojektowany został z myślą o wojskach ochrony pogranicza. Najszybciej jednak rozprzestrzenił się w WDW, pododdziałach rozpoznawczych i jednostkach specjalnych. Szyto go z materiału o identycznym wzorze ale różnych barwach, odpowiadającym warunkom terenowym i porze roku. Zgodnie z regulaminem powinno się je nosić jako odzież wierzchnią na mundurze ale zwykle (najczęściej w upalne dni) nosi żołnierze nosili go zamiast munduru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Spadochroniarze :) z SS Fallschirmjäger Battalion 500 zainfekowani amebą podczas desantu na Drvar. A najpradopodobniej ten puszysty spadochroniarz z lewej to sam hauptszturmfirer Rybka!Wstrząsające zdjęcie, prawda? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Rybka z koleżką czytają najświeższe komentarze prasowe na temat ich walk w Drvarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Rybka terroryzuje bohaterską ludność Jugosławii na okoliczność przechowywania przez nich wodza:- Wo ist Tito? - pyta.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 A to smutny koniec ofiar ameby...Mam nadzieję, że przyczyniłem się do poszerzenia horyzontów poznawczych w zakresie radzieckiego kamuflażu z lat 1941 - 1945! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 25 Maj 2005 Autor Share Napisano 25 Maj 2005 Hehehe, cóż... Dzięki Zelig. Potwierdziłeś, że ameba" jest zabójcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 kilka wzorów radzieckiego kamuflażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 pierwsze ubiory maskujące zastosowano w trakcie manewrów w okręgu białoruskim w 1936 roku. W 1943 wprowadzono nowy wzór, który był stosowany równolegle ze starszymi. Wszystkich wzorów używano do końca lat 60-tych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Ameba na modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Inny model kombinezonu maskującego armii czerwonej z lat 1943-45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Następny wariant kamo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Razwietka w amebach i sporo Szmajserow itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 kolezka w amebie i elektrycy z ss... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Ameba w wersji dwustronnej narzuty maskującej dla zwiadowców armii radzieckiej z lat 1941-42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Snajper radziecki w amebie - wersja jesienna kamuflażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Inny rzadszy model ubioru maskującego zwiadowców radzieckich. Lata 1944-45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.