Skocz do zawartości
  • 0

pare fantów do identyfikacji

MaciekC

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
bird_dog
no leżały razen z dwoma ogniwami na bank z T34 (są na głównym w wątku fnowefanty3). to wioskuje ze też są od tego czołgu. tylko jak dyły przytwierdzane i w którym miejscu?? to pytanie do speców :)
Napisano
Witam,

http://www.jurek.com.pl/bron2ws/index2.php?kraj=su&rodzaj=bs&nr=005

proszę,oto link do stronki o rkm-ie DP,a niżej można też przeczytać o DT (Diegtiarow Tankowyj-wersja do pojazdów pancernych).Niżej są też jego fotki(i przynajmniej na 1 z nich można się przyjżeć magazynkowi).

Pozdrawiam,koMandir.
Napisano
świetnie. byłem na tej stronce ale przeoczyłem ta fotke. wygląda w łaściwie identycznie. skoro znalazłem 2 miny" to pewnie spodnia część tego magazynka mnie tak przestraszyła :)

rzymadło" od menarzki strasznie zardzewiałe. też pochodzi z miejsca spalenia amonicji i sprzętu. obejże dokładnie w poniedziałek i sprawdze te sygnatury.

jeszcze raz big thx wszystkim
Napisano
Zdjęcia magazynka znajdziesz na allegro. Też kiedyś taki znalazłem i z tego co wyczytałem były ich przynajmniej dwa rodzaje - Tankowyj" i Awiacjonnyj". Nie pamiętam szczegółów, rozróżnienie raczej dotyczy całych karabinów ale jak sobie przypominam to magazynki też były różne, tych lotniczych wyprodukowano mniej.
Może ktoś bardziej obeznany z tematem się wypowie.
Napisano
Witam , to raczej nie mina , tylko górna część magazynka do czołgowego karabinu maszynowego DP.
Pozdrawiam MTC
Napisano
Witam

Na 100% nakładki przeciwpoślizgowe od T34 lub któregoś z
Su na tym samym podwoziu.
Jeśli znajdę jakieś zdjęcie ,to wrzucę.

Pzdr
Napisano
No niestety nie mam zdj.
Przyłóż nakładki (ząbkami do góry) do ogniwa (od strony wzoru wafelka).Otwory na śruby powinny się z sobą zgrać.
I tak to było montowane na dwie śruby.
Pomocne w prowadzeniu czołgu po oblodzonej drodze.

Pzdr. Jarek
Napisano
dzięki chłopaki. została jeszcze domniemana mina.

zastanawiam się dzie posrawie te gasiennice. zadne półki nie wytrzymaja takiego zelastwa :)
Napisano
MTC masz moze zdjecia takiego magazynka? lub zdjecia pocisku rakietowego z od Panzerschreka tozłozonego na czesci?
byłbym wdzięczny za linka jakiegos lub wklejke.
Napisano

banda mosiężnych kawałeczków. była tez 10 cm taśna o takim kształcie ale mi sie zapodziała. wrzucam to zdjęcie bo już mnie te kawałeczki nerwuja . super sygnał dają a nie wiem co to .

Napisano

nr 2
zaintrygował mnie ten dzióbek. normalnie w przypływie szału pomyslałem że to jakis MG. no ale po dzisiejszym studiowaniu zdjęć to chyba nie.

Napisano

czy to jest mina? znalazłem takie 2. tej kolejnej juz nie podnosiłem. ta była lekka i chyba traktor po niej przejechał. nie czysciłem z wiadomych względów

Napisano

czy ten pancerfaust jest jeszcze niebezpieczny? z dołka juz przez kogos kopanego-- kto poznaje???
naprawde zalezy mi na radach na jego temat. został w lesie narazie.

Napisano

na koniec wrzuce taka klamerke. głowilismy się nad nia troche. chyba ma zawias a jednej strony. jak ktos poznaje to prosze i wypowiedź. :)

dzięki za zainteresowanie

Maciek

Napisano
Witam, trzecie zdjęcie to kawałki pierścieni wiodących od pocisków artyleryjskich, 4 i 5 to silnik rakietowy od niemieckiej pancerzownicy, ostatnie to faktycznie wycior nie koniecznie od kb był tez uzywany do MG.
Pozdrawiam MTC
Napisano
Dalej, pancerfaust jest chyba wypalony i nie ma w nim ładunku, ale mogę się mylić, to zależy od jego wagi,pewne jest ,że z tyłu może miec zapalnik. Ostanie zdjęcie to rączka od menażki.
Pozdrawiam MTC

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie