adi72 Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Wita. Właśnie w Wiadomościach" Polsatu podano,że wypadkowi uległ mieszkaniec Tychów usiłujący rozbroić iemiecki pocisk z okresu 2WŚ".Poranionego 19-latka odwieziono do szpitala...I co wy na to???Pozdrawiam.
sanshin Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Kolejny domorosły saper.No coż powiedziec gosć jest sam sobie winien.Ech głupota nie boli...pzdrSanshin
adi72 Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Witam ponownie.Pokazywali jeszcze 2MG-ty,rurę z Panzarfausta,i kilka innych wykopków",a komentarz był taki,że trzeba sprawdzić czy to tylko hobby,czy może arsenał dla grup przestępczych...Swoją drogą:SZKODA CHŁOPA.
Darda Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Sanshin, nie masz racji - MUSIAŁA boleć!Na dodatek będzie go jeszcze sporo kosztować....Pozdrawiam, Darda
sanshin Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Darda masz rację ludzka głupota czesem bardzo boli...pzdrSanshin
Piorek Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Witam,powinnismy podziekowac temu koledze za smrod ktory powstanie wokol poszukiwaczy, ja w kazdym badz razie dziekuje bardzo.Piorek
pni Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Zastanówcie się zanim napiszecie coś domorośli poszukiwacze bo jak wam się przytrafi wypadek np. na wykopkach to inni mądrale internetowi napiszą gość sam sobie winien" itp. bzdury. Nie sądzicie, że chłopakowi przytrafiło się nieszczęście i wypadało by się powstrzymać od obsmarowywania mu tyłka. Pozdrawiam.
Piorek Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Spokojnie Pni, kolega dal mi info z TVN24 ze gosc rozbrajal pocisk nie kopal tylko rozbrajal a to spora roznica. Sprzet ktory u niego znalezli to podobno bylo deko ale oprocz niego znalezli materialy wybuchowe" jakie niewiem. Sam kopie w miejscach obfitujacych w rozrywki i dlatego dostaje wysypki jesli widze zdjecia kolesi radosnie trzymajacych je w lapach (tu mam nadzieje ze oni wiedza do kogo pije). To jest nauczka zeby na to g... uwazac i napewno wybic sobie z glowy grzebanie w nich.
ms Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Śląskie: Ranny 19-latek, który chciał rozbroić pocisk 19-letni mieszkaniec Tychów (Śląskie) został w poniedziałek wieczorem ranny podczas wybuchu, jaki spowodował, próbując rozbroić pocisk do wyrzutni pocisków przeciwpancernych.W mieszkaniu w trzypiętrowym bloku, w którym mieszkał z rodziną, znaleziono pokaźny arsenał - przede wszystkim broń i amunicję z czasów II wojny światowej.Chłopak stracił trzy palce lewej ręki, ma też poszarpaną prawą dłoń oraz wiele ran szarpanych na twarzy i klatce piersiowej. W nocy przeszedł operację. Nie był jeszcze przesłuchany przez policję.Każdy, kto znajdzie broń, jest zobowiązany powiadomić o tym policję. Przechowywanie w domu takiego zbioru jest nielegalne i stanowiło zagrożenie również dla innych ludzi, mieszkających w tym bloku" - podkreślił Piotr Bieniak z zespołu prasowego śląskiej policji.Nastolatek trzymał w mieszkaniu m.in. dwa karabiny maszynowe i taśmę z pociskami do nich, dwie kompletne wyrzutnie pocisków przeciwpancernych, pociski moździerzowe, granaty, detonatory, trzy dwustugramowe kostki trotylu, pojemniki z prochem strzelniczym i artyleryjskim i dużą ilość amunicji. Policja wywiozła już zbiór z mieszkania. ---przedstawil onet.pl
polsmol Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Widziałem to na TVN 24. Zadziwło mnie, że policjant nie robił z tego chłopaka terrorysty a zamiast tego wyjaśnił, że jest to poprostu głupi kolekcjoner. Dodał, że MG42 była niesprawna. Pozostałe chyba też.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.