nz Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Wlasnie dowiedzialem sie,ze mundurowi nawiedzili dom moich rodzicow ,gdzie jestem zameldowany w poszukiwaniu pancefausta 60 ktorego kupilem ladnych kilka tygodni temu na allegro.W rzeczywistosci byla to sama rura bez spustu ale z ladnie zachowanymi napisami.Mam pytanie.Czy sama rura jest przedmiotem ,niebezpiecznym, jak to sie ma do ustawy o broni.Moze trzeba i rury przewiercać.Prosze o pomoc bo spokoj moich bliskich zostal zaklocony a moje uzasadnienia ich nie przekonuja.Z gory dzieki.
jacenty2004 Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Jeżeli zajrzysz do środka i zobaczysz przez rurę drugi koniec pokoju to jest ok ,a jeżeli zobaczysz tylko ciemność... to jednak Twoi rodzice mają powód do... niepokoju :)
woytas Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 tos przepod...nie bede cie krytykowal za zakup na allegro tego typu rzeczy bo sam czasmi sie dziwnie zachowuje- ale ja bym tego tam nie kupil...
bastus0 Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 ...hehe....witaj w klubie"....!!! spokojnych" świąt dla wszystkich !!!
Woluś Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Ciekawe czy nasze forum jest kontrolowane? Jeżeli tak, to pozdrowienia dla Ich.
AK77 Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Jak mi ukradli radio w samochodzie, to potrafili tylko umorzyć śledztwo. U tu nachodzą spokojnych ludzi jak zwykłych przestępców. Piep....panstwo bezprawia.Niedługo to beda zamykać za to że w łusce jest wywiercona zbyt mała dziurka.Pzdr AK77
miro5671 Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 To,że forum jest szpiclowane to pewne jak fakt,iż jutro jest niedziela...Ja tam nigdy nie znosze tego typu fantów na chate,bo nigdy nie wiadomo kiedy [cenzura] wpadną...Pozdr.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 12:47 27-03-2005
kawka17 Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 z ganksterami nie mogą dać sobie rady to się nas czepiają kolekcionerów
Gandalf de Grey Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Salve,Wychodzi na to, ze smurfy stosuje metode zakupu kontrolowanego....Pewnie dzial czesci broni - prowadzi KGP w Warszawie....Pamowie - przepraszam za polityke - ale glosujcie na UPR - jedyna (chyba) partie, ktora oficjalnie mowi, ze jesli by doszla do wladzy to daje zezwolenie na posiadanie broni palnej...a pierdolami typu - kolekcjonowanie broni palnej nawet by sie nie zajmowala - bo ich interesuje czysty kpaitalizm...pozdrawiamGandlaf de Grey
JanW Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Witam Kolegów. W dobie dzisiajszej techniki nie jest trudno kontrolować takie forum jak Nasze" oraz giedy. Wystarczy monitorować pewne słowa - klucze i już system informatyczny je wyłapuje. A puźniej można spodziewać sie wizyty smutnych panów w ciemnych garniturach i okularach nie mających poczucia humoru :) Prosze nie pisać , że posiadacie : , karabiny , pistotely, granaty itp. Nie chwalcie sie znajomością z Bin ladenem , Alka-Idą. Nie handlujcie wąglikiem , uranem, rakietami. Pozdrawiam . :) Ps. jak sie odezwę za kilka dni , to znaczy, że jednak żyję i chodzę po wolności"
k-szela Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Mi dziś ( i nie tylko mi spotkałem i zapoznałem kolegę po wykrywaczy z oławy Janek-Traper znany z artykułu w odkrywcy POZDRAWIAM ) zakłócił strażnik leśny Święty spokój, a takie fajne fenolki mi wychodziły:(( skończyło się na upomnieniu i groźbie sądu grodzkiego. Każdą dziurkę zasypuję i tak mnie wku.....
Kalfas Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Od jakiegoś czasu na tapecie jest Allegro. Także kupując tam coś co na pierwszy rzut oka może być groźną bronią" lub na siłę mozna tak zakwalifikować trzeba się liczyć z takimi rzeczami jak wizyta panów mundurowych. Mogą myslec że oprócz fantu kupionego na allegro ma się pod łóżkiem parę kałaszy i granatów. Nie sądzę żeby forum było inwigilowane, może sporadycznie. Chociaż spotkałem się na jednym ze zlotów że kombinowano kto jest z policji i nawet ustalono kto. Może mialo to podnieść atrakcyjność i klimat zlotu.pozdrowieniaKalfas
piryt Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 ... stary!!!! Oni zabrali tę rurę w dbałości o Twoje bezpieczeństwo. A noż widelec przyszloby Ci do głowy z tego strzelać... rodzicom mógłbyś sprezentować duuuuużą niezadaszoną piwnicę" ;-)Pozdrawka - piryt.
IRONRAT Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Allegro jest od pewnego czasu monitorowane na bieżąco, mniej więcej od momentu zminany nazw niektórych kategorii w dziale militaria. Wizyta była najprowdopodobniej strzałem w ciemno. Jeśli kupujesz takie przedmioty, to być może posiadasz inne, podpadające pod ustawę o bronii i amunicji. Część wystawianych od pewnego czasu na A. przedmiotów to zakupy kontrolowane", ot np. taki drobiazg - sprawna spłonka w łusce i jest już sprawa.Jeśli poczyta się archiwum forum O. to dopiero tutaj można znaleźć kwiatki, że hoho.Ciekawe, jaki będzie dalszy ciąg tej sprawy".Ironrat
Monti Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Nie ma sie co dziwic.Wszystkie aukcje są monitorowane,tak samo wszystkie fora na ten temat.Normalne.
woytas Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 mamy prawo takie jakie mamymozna glosowac na upr, mozna sie wyprowadzic do innego kraju- mieszkamy tutaj i musimy sie dostosowaywac do istniejacego prawa czy sie nam podoba czy tez nie bo inaczej beda niebiescy panowie.Naszczescie kolekcjonowanie map nie jest karalne (naraziee) to sie niczgo nie boje :)
miro5671 Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 Dlaczego ja sie mam wyprowadzac z kraju ? Nie tylko mnie nie pasuje to ku....skie prawo. Sposoby psiarczyków na osiagniecie slawy poprzez wylapywanie nas,drobnych zlomiarzy,doprowadza mnie do furii...Niech sie wezma,za swoje szeregi,za afery i mafie...
KudłatyHD Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 Na ich sprawy to komisji śledczych nie nastarczy.A maluczkich się czepiać to ich najlepsze zajęcie, żeby uwagę odwracać od siebie.Unia Polityki Realnej, teraz muszę całą rodzine przekonać na kogo mają głosować:))))
Monti Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 Nie róbmy tu forum plitycznego, bo nie do tego służy.Wesołych Świąt.Monti
woytas Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 polityka panowiewez sparwy w swoje rece i zrob tak by bylo jak najlepiej dla ciebie- realne? chyba nieWiele spraw mi sie rownierz nie podoba ale moge sobie pokrzyczec przez okno i tyleszkoda sie denerwowac
nz Napisano 27 Marzec 2005 Autor Napisano 27 Marzec 2005 Witam ponownie.Czlowiek sie polaszczyl na troche napisow na rurze i masz...Jest to jednak dobra nauka....Mowa jest srebrem a milczenie zlotem:)Az strach wyjechac motocyklem,przeciez sluzyl w ,wehrmachcie,:)Zycze wesolych swiati oby takie kwiatki omijaly nas z daleka
piryt Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 ...a czy sprzedający też poniósł konsekwencje? A czy przypadkiem Alegro, nie powinno także weryfikować tego, co przechodzi przez aukcję? W końcu skoro się wzieli do pośrednictwa to też powinni wiedzieć, czym obracają. Moim zdaniem, jeżeli na A pojawiają się militaria to oblikatoryjnie powinna się znaleźdź przy nich opinia, czy przedmioty te są bronią w myśl ustawy, czy też nie. Albo lepiej, jeżeli sprzedający nie podał pełnej informacji o przedmiocie i nie da się go zweryfikować zgodnie z ustawą, to A powinno niezamieszczać takich ogłoszeń.Pozdrawka - piryt.
IRONRAT Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 Transakcja na A. jest zawierana pomiędzy sprzedającym i kupujacym. Allegro praktycznie nie ponosi żadnej odpowiedzialności. Co do rury, jeśli nie zawiera materiałów niebezpiecznych, to pod ustawę nie podpada. Jak już pisałem był to prawdopodobnie strzał w ciemno, czyli próba sprawdzenia, czy oprócz rury nie ma w domy innych przedmiotów ustawowych". Jeśli autor tego wątku jest czysty", to na jego miejscu rozważyłbym osobistą wizytę na komendzie celem wyjaśnienia całej sprawy.Ironrat
nz Napisano 27 Marzec 2005 Autor Napisano 27 Marzec 2005 ...rura byla pusta w srodku.Prawdopodobnie byl to zwiazane z tym od ktorego to kupilem.Mysle,ze nie mam powodu do obaw:)jesli pusta rura nie jest problemem to jak latem wroce do ojczyzny - bede spal spokojnie.A nauka na przyszlosc pozostala...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.