zelig Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 Jak (podobno) mówią w Poznaniu!Nadszedł czas na prawdziwe kino! Kino wyczekiwane, lecz od dawna nie osiągalne...NADSZEDŁ CZAS NA MONUMENT!!!Kto zgadnie co to za film?
luger Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Strielaju: Kwiecień" z 1961 roku z Franciszkiem Pieczką w roli Anklewicza (stopnia nie pamiętam).Pozdrawiam L.
zelig Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 ńe ńe ńe! :( (ale jeśli śę rozchodźi o czasokres to mje śąc kwjećeń śę zgadza! :)
luger Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Właśnie doszedłęm do wniosku że Kwiecień" był jednak czarno-biały. Deficytowa kolorowa klisza za dewizy szła na dzieła innego typu:) Jak na 1961 to zbyt łądne kolorki ale na bank to widziałem.Strielaju wtaroj raz: Skąpani w ogniu" i Poczobut.Pozdrawiam L.
luger Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Jesli to naprawdę monument to jest to.....Wyzwolenie" Ozieriewa.I ponownie pozdrawiam :) L.
zelig Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 TAK! TAK! TAK! Brawo Luger! To jest kadr z 4tej części Wyzwolenia" z Bitwy o Berlin"! W nagrodę posiądziesz tajemną wiedzę, że na kinozal.com właśnie pojawiły się wszystkie części TEGO WIEKOPOMNOWO MONUMENTALNOWO EPOSU SIENCE-FICTION - DZIEŁA TOWARZYSZY FILMOWCÓW ZSRR!!!! W Bittorrencie! URAAAAAA!!!!(jeśli nie chce się komuś tam logować to na osiołku leżą pliki inicjujące torrenty)Ponieważ ciągle ktoś wspomina na forum to WIEKOPOMNYJE MONUMENTALNYJE...(itd.), to zarówno Ty jak i te tłumy odwiedzające ten wątek powinny być usatysfakcjonowane.Ja ten film pamiętam z maleńkości i był dla mnie czymś na kształt Gwiezdnych Wojen" Lucasa. Przy takim rozmachu inscenizacyjnym chowają się wszystkie współczesne generowane komputerowo filmy.. TRYLIARDY STATYSTÓW, BILIONY CZOŁGÓW I SAMOLOTÓW, OLŚNIEWAJĄCE EFEKTY PIROTECHNICZNE - jak teraz sobie zacząłem to odświeżać, to oglądając - uprasza się teraz wszystkich czytających te słowa o powstanie - TEN POMNIK W HISTORII ROBOTNICZO-CHŁOPSKIEJ KINEMATOGRAFII muszę się mocno trzymać krzesła...Nieźle też się wchodzi w adprzestrzeń propagandową" tego WIEKOPOMNOWO (ble ble ble)... Te wszystkie SStaliny, Ruzwelty, Żukowy i inne Hitlery... Tacy z nich sympatyczni ludzie! (poza tym ostatnim, naturalnie).Niezła bajka. Kiedyś w nią wierzyłem...pst! plik ma w tytule magiczne słowo Osvobojdenie".
zelig Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 I jeszcze jeden kadr wyjaśniający skąd się wzięła plotka o udziale IS-3 w Operacji berlińskiej... >pst! Aczkolwiek Stiven Dżej Zalogant w pozycji Soviet Thanks for WWII and Combat Vehicles" PISZE WYRAŹNIE, iż IS-3 BRAŁY UDZIAŁ w walkach w końcówce wojny...
luger Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Wyzwolenie" oglądałem ze dwa razy ale też lata temu. Pasjami emocjonowałem się radziecką kinematografią w ramach cyklu film dla drugiej zmiany" mając drugą zmianę w szkole podstawowej:)Pozostaję pod wrażeniem lotnego umysłu i ciętego języka.Pozdrawiam L.
zelig Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 Zaś ja jestem pod wrażeniem uporu w dążeniu do celu i błyskotliwej dedukcji :) Szczerze mówiąc tak perfidnie dobrałem kadr-zagadkę, iż sądziłem, że zarówno Ty jak i reszta tłumu pójdziecie w stronę jakiejś ekskluzywnej i nieznanej wersji Czterech przeciwpancernych". A tu proszę - szast-prast i wyzwolenie!A ponieważ dopiero co spłynęła do mnie z wypożyczalni 2ga część MONUMENTU, to na gorąco wrzucę parę kadrów...Np. ten >>>> (dziś się już filmów w takiej skali nie kręci... a wtedy wystarczyło tylko zorganizować manery wojsk Układu Warszawskiego i już się miało milion statystów...)
zelig Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 ... albo taki z Tajgerem... W ogóle nieźle tam te czołgi wyglądają, chociaż widać, że mają o jedą łapkę" za dużo.. Jest jeszcze cały przegląd Sdkfzetów i inne sprzęty.Zdecydowanie najgorzej im poszło z lotnictwem.
zelig Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 W drugiej i czwartej części jest dużo - całkiem fajnych - polskich akcentów. Ten z wykradaniem spirytusu z wagonu-cysterny już był na początku, a teraz czas na obrzydliwy - terrorystyczny akt sabotażu Daniela Olbrychskiego, który wysadza kino pełne Niemców!Pal sześć wysadzonych Niemców, pal sześć kino - obrzydliwe jest to, że Olbrychski zrobił to podczas wyświetlania Wochenszała, którego nie mam! Mógł poczekać do końca kroniki! a dopiero potem wysadzać :) (w ogóle dosyć schizofreniczne uczucie oglądać DW w filmie, w którym równolegle - w kinie - ogląda go pełna sala Niemców)
zelig Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 A oto i nasz as sabotażu w pełnej krasie... >>>(Już wtedy można było się spodziewać, że będzie ciął szablą Niemców z obrazków..)POLAKU PAMIĘTAJ! TYLKO ŚWINIE SIEDZĄ W KINIE!KORZYSTAJ Z CAŁODOBOWEJ WYPOŻYCZALNI POD OSIOŁKIEM"!
adi72 Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Chłopaki ratujcie nie widziałem niestety...I cuż ja biedny teraz poradzę...A zobaczyłbym jeżeli można.Więc może jakieś pismo do KRRiT żeby zamiast M jak..."Pozdrawiam.
adi72 Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Chłopaki ratujcie nie widziałem niestety...I cuż ja biedny teraz poradzę...A zobaczyłbym jeżeli można.Więc może jakieś pismo do KRRiT żeby zamiast M jak..."Pozdrawiam.
luger Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Niestety nie korzystam z wypożyczalni pod osiołkiem" i nie jestem fanatykiem kinematografii z monitora. Opieram się jedynie na mojej, wymagającej bilobilowego wspomagania, pamięci:))Choż nie przeczę, że do wielu filmów z tamtej epoki chętnie bym powrócił. Przy najblizszym kontakcie z przybyszami ze wschodu zamówię sobie kilka monumentów" w wersji oryginalnej (ponoć tam tego tony do kupienia).Pozdrawiam L.
yautay Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Witam.Nie wiem czy dobrze zrozumialem? ale czy to oznacza, ze w sieci jest dostepne WYZOWLENIE od zassania???? Jezeli zadaje trywialne pytania to przepraszam (troszke jestem na bakier z internetem;o) A jezeli mam modem, to gdzie moglbym znalezc to dzielo kinematografi???Pozdrawiam!Michal
luger Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Zelig masz jeszcze w zanadrzu inne intrygujące ujęcia?:)Pozdrawiam L.
zelig Napisano 20 Marzec 2005 Autor Napisano 20 Marzec 2005 Na przykład takie? :) (chyba wystarczająco intrygujące, bo - jak wiesz - to nie jest żadna makietka, hej!...)
zelig Napisano 20 Marzec 2005 Autor Napisano 20 Marzec 2005 a tutaj przed sekundą huknął w ziemię samolot (PRAWDZIWY!!!... :) >>>
zelig Napisano 20 Marzec 2005 Autor Napisano 20 Marzec 2005 Podobnie jak samoloty, Pantery też im trochę nie wyszły... - no chyba, że to miał być Maus :) >>>
zelig Napisano 20 Marzec 2005 Autor Napisano 20 Marzec 2005 i kolejna ładna pocztówka >>>(potem wrzucę jeszcze CHOLERNIE intrygującą scenkę!!!! hej!)
luger Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 To naprawdę lepsze niż Gwiezdne wojny" :)Cóż za rozmach!!!A ten pantero- maus to jakby krewny IS-a:)Pozdrawiam L.
zelig Napisano 20 Marzec 2005 Autor Napisano 20 Marzec 2005 Tak, tam ewidentnie IS był sponsorem tego filmu, zaś Lucas - co tu dużo mówić - zerżnął swoją epopeję z Wyzwolenia!Za to tutaj obrazek jak z Tolkiena - T34 szturmujące siedlisko zła - Mordor...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.