@ndrew Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 a wracając do tego transportera to podobny on jest do tego:Kaelbe pewnie inna wersja.
@ndrew Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 a tu jego rysunek.Znalazłem go szukając info(planów) właśnie o Culemeyerze.Pzdr.@ndrew
mial Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 @ndrew zajrze w makulature to moze wymysle cos sensownegoo tych przyczepach a na tej fotce to nie ma czasem 6 osi??Grendel a ato nie jest ta dezaktywacyjna 11 bez beczekz jakims stolem" bo mit ni jak do mostu nie pasuje
esko Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 mialWydaje mi się że Grenel ma rację. Ta 11" przewozi jakieś elementy, kratownice, mostu.Co do typu to możliwe że jest na bazie dezaktywacyjnego, ale jest przedłużony.Także wskazówki: roboczy strój kierowcy,(moze i to że siedzi na plandece) mogą wskazywać że pojazd należy do jednostki inżynieryjnej. Ale to temat do dyskusji (w końcu to ciekawostka)Pozdrawiam esko P.S. szukam zdjęć do Maultiera w wersji dla waffen ss, szcególnie jakieś szczegóły wyrzutni(może ktoś ma jakieś rysunki)chętnie podziele się z każdym moim archiwum jeśli ktoś coś potrzebuje.
yoony Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 @ndrew nie wiem tematu tych przyczep nie drazylem jeszcze specjalnie ale chyba nosnosc byla zwiazana z iloscia osi / kol w wozku mial jak masz cos to cetnie zobacze sapewska 11 miala 4 rzedy siedzen a ta niewiem co przewozi jakies kratownice ale mi tez sie wydaje ze to zwykla dezaktywacyjna bez beczek na chemikalia
@ndrew Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 wpierwa pare fotek tego Maultiera w wersji XX.Wiecej detali tej wyrzutni znalazłem na fotka francuskich póółgasienicowek.
@ndrew Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 ...co do Culemeyera to znam 2 wersje tych wózków:2 i 3 osiową
@ndrew Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 Sam szuka planów i nic(!) tak jak by go nie było :(mam tylko takie namiary:-Culemeyer, Joh., Die Eisenbahn ins Haus, VDI Verlag (nicht mehr erhältlich)- Waffen Revue Nr. 22 und 23, Journal Verlag Schwendt- Bahn Extra 5 / 2000, Gera Nova- Jentz & Doyle, Karl-Geraet, Darlingtonmoże ktoś pomoże?Pzdr.@ndrew
Grendel Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 W Panzer-Tracts Jentz'a o Karl-Geraet jest tylko pare zdjec tych przyczep - raczej ogolnie znanych.Planow nie ma.Jesli chodzi i ten Sd.Kfz 11 i ramy lekkich kladek to taki podpis pod to zdjecie widzialem, dlatego powtarzam.Ale rzeczywiscie - sam ciagnik wyglada na dezaktywacyjna 11/2" - mea culpa.Pewnie go wykorzystali do pzrewozenia tej kladki.PozdrowieniaGrendel
esko Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Witam@ndrew dzięki za pomocostatnio mi wpadły zjęcia bebechów i rysunki wnętrza do BIV może kogoś interesuje, jest tak to prześle na maila.Pozdrawiam esko
yoony Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 a widzial ktos multiera lub sws ale z wyrzutnia 210mm?
bodziu000000 Napisano 23 Marzec 2005 Autor Napisano 23 Marzec 2005 Prośba o pomoc w identyfikacji.Z góry dziękuję.PzdrBodziu
Cypis Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 To jest zdobyty w Belgii pojazd o nazwie 1 t Ford Lastkraftwagen (Typ 91 Y) .
Grendel Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Bodziu,Beute Kraftfahrzeuge Und Panzer" Spielberger'a str. 45.PozdrowieniaGrendel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.