Skocz do zawartości

Może nowego mazera?

herrmateuss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W USA za 150$ mozna dostac ormalnego" mausera 98k. Sa tam tez wyprzedaze w stylu dwa za cene jednego. Co do ceny mauserow z rosji to hurtownik z USA placi rosyjskiemu dostawcy ok.20-30 dolarow za sztuke.
Polskie kbk 29 chodza w sklepach w malych miasteczkach do 100$ i to czesto bez zadnych przerobek.
Jednym slowem mausery w USA sa tanie jak barszcz.
Napisano
no bo jakby ktos znalazl taka skrszynke to ja sie pisze na 2 moze nawet na 22 ..
Fajne maszynki
Kurcze ja chce mieszkac w usa- tylko ze tam sie nie da kopac...
Napisano
dać to by siędało, tylko że tam nie ma co kopać :) i dlatego ciesze się że nie mieszkam w stanach, a swoją drogą ciekawe po ile takie cuda chodzą w krajach trzeciego świata
Napisano
Moze Turcja krajem 3-go swiata nie jest ale na prowincji nabycie Mausera(czesto perełki) nie sprawia problemów podobnie sprawa przedstawia sie w byłej jugosławi gdzie o M48/24 czyli czeskiego mausa jest bardzo łatwo.
Tak w praktyce to Polska jest chyba jedym krajem Europy gdzie o legalną broń z epoki (lub tez deko)jest tak trudno a jej czesci osiągają wrecz chore ceny jak np 40 zł za czesci zamka podczas gdy w stanach to kosztuje 5 dolców.
A teraz cytat mojego kolegi Ja tam sie bawic nie bede i sobie kurna MG42 złoze na importowanych czesciach" :P heheheh

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie