leszek01 Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Allegro - 1935-1936 - 6 baon pancerny samochodów i czołgów" (opis z aukcji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2008 z allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Ebay. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomignac Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 to przecież jest NSU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infamis Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Umieściłem to zdjęcie w wątku z ciężarówkami, ale w sumie jest tu też motocykl (jaki?), więc chyba również i tu pasuje. Bitwa nad Bzurą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infamis Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Może tu będzie troszkę lepiej widać. Czy ten motocykl jest z wózkiem, czy to jakaś skrzynka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jank6 Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Motocykl niemiecki z ciężkim koszem ( Chyba Steib, otwarty bagaznik). Jakiś Zundapp albo BMW R11. Słabo widać a znowcą nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Jest o niemiecki wojskowy zaprzęg BMW R-12.W wózku zdjęta jest pokrywa bagażnika z zapasem,stąd ta dziura.Mógł być używany przez naszych jako zdobycz wojenna.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infamis Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Panowie, jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy. Pełen respekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infamis Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 No dobrze, to jeszcze jedna zagadka:). Na pierwszym planie polski sprzęt zdobyty przez Niemców w czasie bitwy nad Bzurą, a w głębi? No właśnie, co to za motocykl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infamis Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Małe powiększenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Najprawdopodobniej jakaś małasetka"np.taka SHL-98 z silnikiem Vilrsa.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Infamis - ciekawe zdjęcia.Mam pytanko czy ktoś wie co to za pojemnik po lewej stronie na dole wśród zdobycznego sprzętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infamis Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 Masz na myśli to? Próbowałem rozgryźć, co to za licho (a może wcale nie licho?) jak na razie bez skutku. Będę dalej próbował. Może ktoś inny ozkmini" szybciej..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 Własnie o ten pojemnik mi się rozchodzi. Pewnie na jakąś amunicje ale na jaką ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 Tez mi nie daje spac spokojnie :)Czy zgadzamy sie ze jest to skrzynka na 6 costam, i ze to costam jest raczej dlugie i cienkie?I czy zgodzimy sie ze toto ma pewne cechy typowe dla skrzynek do transportu amunicji?Jezeli tak to zobaczymy w regulaminie sluzby uzbrojenia co dlugiego i cienkiego przewozono po 6 sztuk w skrzynce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 Długość w przybliżeniu podobna do długości saperki, długie i wąskie - owszem. A czy na 6 a nie na 5?No i na amunicje ma to dość dziwne wymiary, wąskie a szerokie - np. taki pocisk od boforsa to miałby tam trochę luzu. Może na jakiś osprzęt?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Kruszyna źle Identyfikowałeś mi się wydaje ze to DKW i to w przedziale 250 do 500. motor jest malowaniu dal klienta zobacz ze błotnik pasuje jak ulał zmiana biegów też taka moja teoria :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Z allegroMotocykl Sokół 1000 z wózkiem bocznym ( proporczyk ) z 4 Batalionu Pancernego – Brześć n. Bugiem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2008 j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Z allegro.djęcie z 4 Batalionu Pancernego – Brześć n. Bugiem. Wizyta generała , bardzo dużo motocykli Sokół 1000" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Z allegrodjęcie z 4 Batalionu Pancernego – Brześć n. Bugiem. Na pierwszym planie Motocykl Sokół 1000 z wózkiem." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Moskit1-jeśli chodzi o ten drugi to oczywiście możesz mieć rację,jest tak słabo widoczny.pozdrawiam kruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.