Skocz do zawartości

Motocykle - II RP

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 423
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 weeks later...
Napisano

Umieściłem to zdjęcie w wątku z ciężarówkami, ale w sumie jest tu też motocykl (jaki?), więc chyba również i tu pasuje. Bitwa nad Bzurą.

Napisano
Motocykl niemiecki z ciężkim koszem ( Chyba Steib, otwarty bagaznik). Jakiś Zundapp albo BMW R11. Słabo widać a znowcą nie jestem.
Napisano
Jest o niemiecki wojskowy zaprzęg BMW R-12.W wózku zdjęta jest pokrywa bagażnika z zapasem,stąd ta dziura.Mógł być używany przez naszych jako zdobycz wojenna.
pozdrawiam
kruszyna
Napisano

No dobrze, to jeszcze jedna zagadka:). Na pierwszym planie polski sprzęt zdobyty przez Niemców w czasie bitwy nad Bzurą, a w głębi? No właśnie, co to za motocykl?

Napisano

Masz na myśli to? Próbowałem rozgryźć, co to za licho (a może wcale nie licho?) jak na razie bez skutku. Będę dalej próbował. Może ktoś inny ozkmini" szybciej..?

Napisano
Tez mi nie daje spac spokojnie :)
Czy zgadzamy sie ze jest to skrzynka na 6 costam, i ze to costam jest raczej dlugie i cienkie?

I czy zgodzimy sie ze toto ma pewne cechy typowe dla skrzynek do transportu amunicji?

Jezeli tak to zobaczymy w regulaminie sluzby uzbrojenia co dlugiego i cienkiego przewozono po 6 sztuk w skrzynce :)
Napisano
Długość w przybliżeniu podobna do długości saperki, długie i wąskie - owszem. A czy na 6 a nie na 5?
No i na amunicje ma to dość dziwne wymiary, wąskie a szerokie - np. taki pocisk od boforsa to miałby tam trochę luzu. Może na jakiś osprzęt??
Napisano
Kruszyna źle Identyfikowałeś mi się wydaje ze to DKW i to w przedziale 250 do 500. motor jest malowaniu dal klienta zobacz ze błotnik pasuje jak ulał zmiana biegów też taka moja teoria :)
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie