zelig Napisano 17 Luty 2005 Autor Share Napisano 17 Luty 2005 Bo to powalający kanał jest.Np. dzisiaj były w smakowite i kompletnie nieznane filmy: Pobojowisko" (1985) i Romans z intruzem" (1984). Pierwszy w klimacie Prawo i pięść" (ziemie odzyskane, bandyci ganiają się z mylycjo, itp.), drugi o Wrześniu - z bardzo fajnym klimatem i z jakimiś (chyba) spychaczami udającymi Panzer I.Plus kilka świetnych dokumentów z l. 40. i 50. W ostatnim - z 1951 r. - pada taki tekst: ...zza Bramy branderburskiej obserwowały nas zapiekłe od nienawiści oczy neofaszystów.." :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 albo niemiecy synowie robotników i chłopów w gescie pojednania wyciągają ręce ( 1951r ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Oczywiscie ze ogladam! Ostatnio Prom" ta walka z lodem, potezne miny - rewelacja!Ale najbardziej rozwalil mnie film o budowie mlyna co im zly kulak droge zaoral i figurke swietego postawil:) Ogolnie super kanal:)PozdrowieniaPiorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
why Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Dodam tylko,że w filmie o złym młynarzu rolę czarnego charakteru kreował Mieczysław Pawlikowski-w czasie wojny lotnik polski nad Anglią i nie tylko(póżniejszy Pan Zagłoba z Przygód Pana Michała". Kanał świetny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marooda Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 A ja dodam, ze to kanal dla doroslych. ;-))Widzieliscie Ocalic miasto"? Biesy udajace mesery (albo nie wiem co) i pare innych atrakcji jak znany z 4 pancernych" kapitan Pawlow ( iepier mozna" :-) rozbrajajacy miny. Na plus: Rosjanie mowia po rusku, Niemcy po niemiecku a Polacy wiadomo. :-)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 18 Luty 2005 Autor Share Napisano 18 Luty 2005 Ocalić miasto" - świetnie ukazana groza okupacyjnej nocy pod postacią: a) szczekających wilczurów, b) krążących nieustannie radiopelengatorów. W czasach maleńkości ten film był dla mnie synonimem potwornej nudy............. a teraz mi się oczywiście podoba. :)Prom" był o strzelaniu z pepeszy do min głębinowych? Oglądałem tylko fragment. Zapowiada się dziwacznie.A widzieliście równie dziwaczny film Pięciu"? (na pocz. stycznia leciał) Z 1964 r., o górnikach-ślązakach uwięzionych pod ziemią podczas zawału. Każdy z nich wspomina swoją przeszłość, która u większości zahacza o Wermacht (np. Ryszard Pietruski biega w mundurze Afrikakorps...)Świetny i - zważywszy na tematykę - b. neutralny film. Nic dziwnego, że nie znany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 Witam.Panowie,nie rozumiem waszego grymaszenia.Czego chcielibyście się spodziewać po filmach kręconych w tamtych latach.Jasne ,że jest to czysta propaganda,ale jeśli ją odrzucimy,to mamy sporo ciekawych faktów.Nie trzeba biadolić,po to mamy rozumki,żeby to filtrować i korzystać.Po mojemu jest tam sporo naprawdę ciekawych perełek (szczególnie filmy dok).Pzdr.Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 18 Luty 2005 Autor Share Napisano 18 Luty 2005 O, kurka. A kto tu biadoli? Przecież toniemy w zachwytach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 I tak trzymać:-)Ja osobiście bacznie kontroluję ten program na równi z Discowery,NG i Plennet .Jak narazie się nie zawiodłem(czego i kolegom życzę).Pzdr.Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 świetny kanał poelcam naprawde - jakis czas temu było full filmów o Świerczewskim - ale jakie zdjecia - film m.in o walkach lWP w niemczech i w Polsce w 44/45 roku a incscenizowany przez prawdziwe LWP z lat 1953/59 - dla mnie rewelacja - szczęke znalazłem pod stołem po filmie :) sporo w tych filmach wściekłej propagandy ale przyznam że ją się miło ogląda jak sie umię ją wyłapywac - można się pośmiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 Witam.To byłŻołnierz wolności".Faktycznie b.dobry.Pzdr.Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 21 Luty 2005 Autor Share Napisano 21 Luty 2005 W czwartek będą dwa dokumenty: Byłem generałem Wermachtu" (22.10) i Cyrk Skalskiego" (22.30)http://www.kinopolska.pl/film1.php?data=2005-02-24&id=8087http://www.kinopolska.pl/film1.php?data=2005-02-24&id=8088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.