szkodnik Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 witam może ktos widział jak idzie renowacja tankietki o ile sie nie myle kolegi Hartmana lub kolegi Kęszyckiego jeśli sie pomyliłem to przepraszam może jakies zdjecia ?? może próbne jazdy już były:)???pozdrawiam
Boruta Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 Hartman ma chyba z dykty, też chętnie bym się czegoś dowiedział.Pozdrawiam
polsmol Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 Tankietka Panów Kęszyckich a dokładnie wanna od TK-3 nie nadaje się do renowacji i jest eksponatem statycznym na ekspozycji w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej (odział MWP)
Schrek Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 hmmm nieche wprowadzc w bład ale z tego co wiem to tks z ursusa jest nadal remontowany- nie moga spasowac jakis czesci czy cóś??? ale to jest info zprzed poł oku a co do nowego dziecka Hartmana to z tego co wiem sprawa sie rozbiła o wózki a w zasadzie o ich brak ale mysle ze Hart lub Akagi podadza infrmacje z pierwszej reki ;-)Schrek
pająk Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Na stronie http://www.muzeum-motoryzacji.com.pl/podstrony/hist_muzeum.phpznalazłem takie sformułowanie: W obecnej chwili w trakcie rekonstrukcji jest kilkadziesiąt pojazdów w tym słynny Polski czołg 7TP i czołg zwiadowczy TKS". Nie chce mi się wierzyć w takie rewelacje tym bardziej, że strona jest pełna błędów (nawet nieprawidłowe podpisy pod zdjęciami eksponatów), ale może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy?
jaca2003 Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 7 i TKS w otrębusach?Oby to była prawda.Ale znając realia 7 będzie na DT a TKS na komarku.Pozdrawiam
polsmol Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Traktowałbym to jako wielkie nie zrealizowane ambicje.
maxikasek Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 A ta pozyskana ze Szwecji? też się nie nadaje?
polsmol Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Nadaje się i jest w remoncie, ale w innym muzeum.
akagi Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 Informuję, a w zasadzie tylko sie przypominam, że od jakiegos dłuzszego czasu ani Hart, ani Akagi nie wypowiadają sie publicznie na temat TKS i jego renowacji.Choc wiedzę posiadają z pierwszej ręki. Co do repliki, Schreku, wózki mamy, problem jest bardziej przyziemny. Na dokończenie TKS potrzeba w tej chwili ok. 110 tys. zł. Po prostu zbieramy fundusze.
Schrek Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 Jacku ja to wiem, niestety po rozbicu mojej swinki stwierdziełm ze brakuje mi do w/w sumy jakies 109,99 tys ;/Schrek
panzerhrabia Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 KIEDY będą fotki??? juz wystarczajaco długo czekamy jak posuwa sie renowacja ?? jeszcze raz prosze o zdjecia jesli są....:) pozdrawiam
akagi Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 zdjęć nie ma. są objete embargiem sponsora renowacji.
pająk Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Fotki tankietki w trakcie renowacji widziałem parę miesięcy temu w jakimś piśmie, nie pamiętam tytułu - Wojna i militaria"? czy jakoś tak... W każdym razie gazetka ładnie wydana, kosztowała prawie 30 zł więc dałem sobie spokój. Chociaż teraz trochę żałuję.
akagi Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 pamietasz dobrze, ale to były fotki sprzed renowacji.
Pit_100 Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 A kiedy ta tankietka będzie gotowa i gdzie można ją będzie oglądać??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.