Skocz do zawartości

tankietka renowacja

szkodnik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
może ktos widział jak idzie renowacja tankietki o ile sie nie myle kolegi Hartmana lub kolegi Kęszyckiego jeśli sie pomyliłem to przepraszam może jakies zdjecia ?? może próbne jazdy już były:)???
pozdrawiam
Napisano
Tankietka Panów Kęszyckich a dokładnie wanna od TK-3 nie nadaje się do renowacji i jest eksponatem statycznym na ekspozycji w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej (odział MWP)
Napisano
hmmm nieche wprowadzc w bład ale z tego co wiem to tks z ursusa jest nadal remontowany- nie moga spasowac jakis czesci czy cóś??? ale to jest info zprzed poł oku

a co do nowego dziecka Hartmana to z tego co wiem sprawa sie rozbiła o wózki a w zasadzie o ich brak

ale mysle ze Hart lub Akagi podadza infrmacje z pierwszej reki ;-)

Schrek
  • 4 weeks later...
Napisano
Na stronie http://www.muzeum-motoryzacji.com.pl/podstrony/hist_muzeum.php
znalazłem takie sformułowanie: W obecnej chwili w trakcie rekonstrukcji jest kilkadziesiąt pojazdów w tym słynny Polski czołg 7TP i czołg zwiadowczy TKS".
Nie chce mi się wierzyć w takie rewelacje tym bardziej, że strona jest pełna błędów (nawet nieprawidłowe podpisy pod zdjęciami eksponatów), ale może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy?
Napisano
Informuję, a w zasadzie tylko sie przypominam, że od jakiegos dłuzszego czasu ani Hart, ani Akagi nie wypowiadają sie publicznie na temat TKS i jego renowacji.
Choc wiedzę posiadają z pierwszej ręki.

Co do repliki, Schreku, wózki mamy, problem jest bardziej przyziemny. Na dokończenie TKS potrzeba w tej chwili ok. 110 tys. zł. Po prostu zbieramy fundusze.
  • 3 months later...
Napisano
Fotki tankietki w trakcie renowacji widziałem parę miesięcy temu w jakimś piśmie, nie pamiętam tytułu - Wojna i militaria"? czy jakoś tak... W każdym razie gazetka ładnie wydana, kosztowała prawie 30 zł więc dałem sobie spokój. Chociaż teraz trochę żałuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie