Skocz do zawartości

Hiena, czy nie?

Boruta

Rekomendowane odpowiedzi

Masz prawo ścigać ludzi tych co Cię obrazili czy taż grozili.Ale musisz wiedzieć że jak ci ludzie przedstawią z Allegro twoj opis ikonnkiznalezione przy pozostałościach żołn.wrześniowego",to dla policji czy też sądu będzie też zastanawiające czy przypadkiem ie obrobiłeś" jakiejs mogiły dla bardzo płytkiego" zysku.A opis jest bardzo sugerujacy.

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
saperką to nie, ale kopa to bym Ci zaje... i to nie za to że, wykorzystując okazję, rozkopałeś (prawdopodobnie) mogiłę, bo to akurat robi 99% autorów nagonki na Ciebie, ale za to że tak bezczelnie i z dumą niejako, się z tym obnosisz, dając taką informację w opisie aukcji. Jedno zdanie mniej i nie byłoby wrzawy o to co i tak jest normalką u poszukiwaczy - czyż nie mam racji panowie? Przyznać się bez bicia który z nas mając sygnał i wyjmując hełm z czaszką nie kopałby dalej z myślą o pięknym radomiaku, visie lub (daj Boże zdrowie) UR?
darz grunt
BarNaba
aus Dt.Eylau

Witam.
Kolego)Sic!)nie snuj domysów jak było skoro nie masz zielonego o tym pojecia nie zalerzy mi żeby banda oszołomów mi uwierzyła.Zrobiliśmy tak jak mówię i proszę cie nie ośmieszaj się dalej.Wierze ,że w sądzie nie ma ludzi którzy myślą(a ty w ogóle myślisz?)podobnie jak Ty.

Do bocian1 widzisz Ty byś olał miejsce znalezieniaa pozostałości po żołnierzu bo tego szukasz?TAk?I nie oddał byś czci w miejscu gdzie znalazłes manierkę czy menażkę...no to ty kolego zapowiadasz się na niezłą hienę"?!Czyli wyrywasz i fanty i uciekasz?A dłki chociaż zakopujesz?

adamieklym nierozumiesz o co bocianowi1 chodzi przecież jak ja miał bym stawiać krzyż w miejscu znalezienia każdej łuski,odłamka,bagnetu czego kolwiek to musiał bym wiesić zesobą ciężarówke krzyży lub warsztat stolarski bo musiał bym stawiać krzyż co 2m to już jest leka paranoja jak by tak każdy stawiał krzyż to by się przejsić niedało więc już wiesz o co chodzi ale jeśli tak robisz to już twoja sprawa i niewiem co ma postawienie krzyża na miejscu manierki do stania się hieną a co do tej aukcji to sam niewiem co mam myśleci jeśli została znaleziona tak sobie to przez błędny opis wynikneła ta cała awantura pozdro

ja bym proponował żeby bocian zamknął ten wątek bo jego dalsza egzystencja na forum do niczego niedoprowadzi a tylko niepotrzebnie doprowadzi do kolejnej awantury która już i tak jest i jeszcze jedno wysłanie imeil z grozibami jest poprostu poniżeniem samego siebie pozdro

adamklym-nieobrzucajswoim gównem" innych ,w tym fachu" jestem ładnych 20-ścia pare lat,do łba by mi nieprzyszlo zabierac nekrofanty (obojetnie co by to nie było),a z reszta przed kim ja sie tłumaczę,poprostu od ciebie zajeżdza" takim w najgorszym wydaniu chamskim cwaniactwem i jeszcze masz czelnośc czuc się pokrzywdzonym.Wk....łeś mnie cwaniaczku.

Sadzę że wątek nie powinien być skasowany.Nie tylko interesujemy sie ekspl.,historiią,ale potrafimy napiętnować(niekoniecznie ten przypadek)nekrozbieractwo dla zysku i podobne chore zainteresowania.
Pozdr. wszystkich posiadajacych normalne ludzkie uczucia

Witam.
Za namową inteligentniejszej części odrywców zdecydowałem się przekazać ów kości niezgody do muzeum w Sochaczewie ,jednakże OCZEKUJĘ od WAS odkrywcy najgłośniej wrzeszczących PRZEKAZANIA nieśmiertelnków (szczególnie połówek)lub innego typu rzeczy osobistych pochodzących z wykopów...NO co żdziwieni????Nagle wszyscy mają w posiadaniu nabyte fanty na giełdach,czy może nie uważacie ,że to są ekrofanty"????????????Bo każdego z was posiadających takie ekrofanty"oskarżam o hienostwo!Bocian poczułeś się dotkniety?Ooo przepraszam najmocniej prowadzimy dyskusję czy krucjatę?To przez 20 lat nie zabrałeś niczego do domu?A jakie masz nieśmiertelniki?Cyt...wk...łeś mnie cwaniaczku."
Bocian nie zniżę się do twojego poziomu bo musiałbym się położyć...

:-( To nagonkę już bardziej przypomina niż dyskusję. Każdy niech według własnego sumienia kieruje się poszukiwaniem, kopaniem i resztą praktyki. Nikt nie będzie chodził za kimś po to by moralizować mu tego nie wolno, a to wolno. Oceńmy się sami, a nie kogoś. Przez taką niezgodę, wśród nas eksploratorów nikt nie skorzysta, a najpewniej ktoś może stracić. Wykłócanie się jak przekupy na targu... Sam podchwyciłem haczyk i jak w owczym pędzie pognałem za resztą. Później zastanowiłem się, bez emocji przemyślałem, nie widziałem jak sytuacja wyglądała, nie znam osoby która znalazła tenże przedmiot i nikogo nie mam prawa oceniać. Zapalmy fajkę pokoju! Peace Panowie!:-)

troszke wyzej tez napisałem o niesmiertelnikach.
Powtórze moje pytanie:
Czy ktoś z was znajdując nieśmiertelnik(a są tu tacy co zbierają) pomyślał,że choć więcej sygnałów nie ma, to 20cm niżej mogą być szczątki człowieka?

pozdrawiam Monti

Panowie kończcie, 100 razy jest to wałkowane i naprawde nie każdy musi dożucić swoje 5 groszy. Przecież większość blaszek jest znajdowane luzem i aż się nie chce czytać tych kolejnych postów o tym samym. Wszystko na ten temat zostało tu wiele razy napisane.

Panowie kończcie, 100 razy jest to wałkowane i naprawde nie każdy musi dożucić swoje 5 groszy. Przecież większość blaszek jest znajdowane luzem i aż się nie chce czytać tych kolejnych postów o tym samym. Wszystko na ten temat zostało tu wiele razy napisane."

Dokładnie, dajcie już sobie spokój.

Panie Adamie,
może niepotrzebnie to napisałem, może to też kwestia pewnego szacunku, jaki mi wpojono do naszego języka. Ja po prostu na to reaguję, chociaż to, co można czasami przeczytać na tym forum to, ehh. Przyznam się szczerze, że mnie na tym forum 3-4 razy takie wpadki też się przytrafiły. W każdym razie nie chciałem Pana doktnąć. A tak na przyszłość, proponuję najpierw się zastanowić. Gdyby opis tej nieszczęsnej aukcji był inny, to nie byłoby żadnej sprawy i kolejna aukcja jakich wiele.
Proponuje, aby Bocian zamknął ten wątek.

Ironrat

adamklyn-juz nizej raczej nie zejdziesz bo tam już jesteś dawno.Przeczytaj w tym wątku p/w co piszę o niesmiertelnikach.Trzeba było od razu oddac ikone do muzeum,a nie po interwecji Kol.Jeszce sie musisz dużo,dużo uczyc syneczku.
Mimo wszystko pozdr.

Zaczyna sie robic małe piekiełko.
Możecie wymieniać ciosy ok. Ale nie przekraczajcie granicy między dyskusja a ulicznymi odzywkami. Będę wycinał i kasował co bardziej zapalonych dyskutantów rzucających mięsem.

ps.

Do adamklyn.

Zerknij na login.
Bocian a bocian1 to mała aczkolwiek zawsze jakas różnica i mimo zbieżności loginów nie występuje tu w dwóch osobach.
Więc zakładam że to poniżej nie było do mnie.

Bocian poczułeś się dotkniety?Ooo przepraszam najmocniej prowadzimy dyskusję czy krucjatę?To przez 20 lat nie zabrałeś niczego do domu?A jakie masz nieśmiertelniki?Cyt...wk...łeś mnie cwaniaczku." Bocian nie zniżę się do twojego poziomu bo musiałbym się położyć...

A ja sie pytam na jaką K.... koledzy zaczęli dyskusję z hieną?Panowie przeciez koles sam okreslił skąd to ma.Więc po co dyskusja czy z grobu czy z okolic grobu.napisał przy pozostałościach czyli nie przy szczoteczce do zebów po żołnierzu lecz przy żołnierzu.Sam miałem wątpliwa przyjemnośc w wojsku odkopać chłopaka rocznik 20 zasypanego na stanowisku.Gorzej za dwa dni miałem watpliwą przyjemnosć oglądać Matkę tego chłopaka która chciała nas po rekach całowac ze jej syna oddaliśmy.takie coś zostawia ślad na psyche wiec z takimi kolesiami nie warto dyskutowac.Ja też mogłem zabrac wszystko co kolega miał a kostki wywalic do morza ale wybrałem inną droge.I dla tego moge śmiało kazdej hienie w twaz napluc ale nie o to tu chodzi.Szacunek dla Obrońców Ojczyzny nie wyszedł chyba z mody wiec albo kolesia się klepie albo nadaje do IPN a nie wpada w bajere i mówi oj ty niedobry.Panowie krótko albo rybki albo akwarium o wodzie nie dyskutujemy.
Pozdrawiam

Witam.Co do nieśmiertelników ,przeważnie leżą pomiędzy kośćmi lub niżej,apo drugie kiedyś czytałem o fundacji czy instytucji do której zgłasza się znalezione blaszki niemieckie z opisem gdzie były znalezione.Aoni szukają rodziny i ewentualnie powiadamiają ją że ten żołnierz tam zginął.POZDRO.

Dziękuję wszystkim za te normalne posty ,oczywiście przepaśc dzieląca Bociana a baciana1 jest ogromna...Bocian -przepraszam,kończe ta wizytę na tym forum a może zamiszcze zdjęcie z mam nadzieje ,że wyeksponowanej ikonki Sochaczewskiego muzeum.

Mnie nasuwają się po tej dyskusji takie myśli:

1. szacunek dla zmarłego należy się żołnierzowi WP ale już nie Wehrmachtu, nie padło tu ani słowo o naszych byłych przeciwnikach (zadziwiająco to koliduje z porozumieniem międzynarodowym o ochronie grobów niemieckich z 1990 roku).

2.rozkopywać niby wolno, kisić w prywatnych kolekcjach wolno, sprzedać nie. Zabawne.

3.kolega się wytłumaczył że nie znalazł tego przy zwłokach, tymczasem widzę tu posty w stylu ściemniasz" i y hieno". Konstytucyjna zasada zaś brzmi - podejrzany jest winny dopóki nie udowodni mu się winy. Nikt z was nie jest sędzią ani prokuratorem więc wydawanie tego typu sądów mimo że MOŻE są moralnie pozytywne to SĄ przestępstwem gdyż podpadają pod obrazę czci. Niniejszym większość forumowiczów popełniła tu przestępstwo.

4. osobiście znam przypadek archeologa pracującego prz ekshumacjach katyńskich który posiada w swojej kolekcji" kilkadziesiąt jak to tu ktoś określił ekrofantów". Do tej pory sprawa nie została zgłoszona do prokuratury gdyż osoba ta ma tzw. plecy czytaj piastuje wysokie stanowisko na jednej z polskich uczelni

Radzę kilka spraw przemyśleć jak się pisze, pozdrawiam niektórych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie