MaTi Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 możeci mi polecić książki o obozach koncentracyjnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 poczytaj Broniewskiego lub medaliony" Nałkowskiej. wydaje mi się iz to jest podstawa wiedzy o lagrach i łagrach.także ozmowy z katem" powinny trochę uswiadomić realia lat II W Ś.takiej literatury mozna polecić na pęczki ale lepiej zapytać w bibliotece.może akurat się trafi super blond bibliotekarka?;-)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzo-1 Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 Pięć lat kacetu" - Grzesiuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 Józef Marszałek - Obóz koncentracyjny MajdanekCzesław Skoraczyński - Żywe numeryJerzy Pfeffer - Jak uciekłem z Majdanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 Rudolf Höss - Autobiografia - z tą pozycją OSTRZOŻNIE :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 A czego ostrożnie? Tak Cię urzekła? :-} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 He, he mnie nie [nie doczytałem do końca] ale może urzec kogoś innego i byłaby bieda :-) Tak na serio, to jedna z najgorszych autobiografii onzów" III Rzeszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Pracownia dr Mengele- M.Nyiszli (piszę z pamięci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Witam. Kazimierz Albin List Gończy" polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 1 Luty 2005 Share Napisano 1 Luty 2005 Anus Mundi Tylko nie pamietam kogo ksiazka super POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 Sturmann,jest teraz nowe wydanie Świata Książki pt. Byłem asystentem dokrora Mengele". Dziś skończyłem czytać - naprawde polecam wszystkim zainteresowanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 Z moich propozycji - bardzo popularna pozycja Auschwitz - naziści ostateczne rozwiązanie" Laurence'a REES'a. Książka ta zburzyła mój obraz holokaustu i nazistowskiej polityki biologicznego wyniszczenia. Jednocześnie ukazała przewrotność narodów europejskich w polityce kolaboracyjnej z nazistami. REES dowodzi w niej dokonywania holokaustu rękami rządów kolaboracyjnych w podbitych krajach. Co zadaje kłam opiniom o tylko polskim zatwardziałym antysemityźmie. Nie dał jednak odpowiedzi na najważniejsze dla mnie pytanie : dlaczego całe narody szły bezwolnie na śmierć nie podejmując walki?polecam.Pozdrawiam - kocur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 Hoss Broad Kremer Oświęcim w oczach SS" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTI123 Napisano 15 Marzec 2005 Share Napisano 15 Marzec 2005 Bogdan BartnikowskiDZIECIŃSTWO W PASIAKACH"(szokujące wspomnienia)pozdrawiam-arti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Kazimierz Piechowski Byłem numerem... historie z Auschwitz". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benny Hill Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Stutthof" Waclaw MituraPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Ryszard Henryk Kordek Blizny krwawią". Wspomnienia z KL Auschwitz, opis brawurowej ucieczki 4 więźniów wśród których był autor. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Ja mogę polecić Z popiołów Sobiboru Thomasa Tovi BlattaPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Sorry, ale czyżbyście zapomnieli o Proszę Państwa do Gazu" T. Borowskiego? Lektura obowiązkowa..PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.