redaktor Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Szanowny Panie MyszaniołekNie zamierzam zabierać głosu w dyskusji na zainicjowany temat, bowiem wszystkowiedzących", posiadających wiedzę tajemną, wymieniających się kolejnymi sensacjami i teoriami jest tak wielu, że wystarczy... Chcę jedynie zwrócić Pana uwagę, na drobny fakt, ale niezwykle istotny w czasach wolności słowa. Każdy ma prawo wypowiadać się na forum, zarówno przyjaciele jak i oponenci.To czy zgadzamy sie z daną wypowiedzią, czy nie, to już zupełnie inna kwestia. Pogląd: kto nie z nami ten przeciw nam - zostawmy politykom.pozdrawiamIzabela Kwiecińska
Rso Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Witam. Oczywiście że panowie K.lepiej robią dla kolekcji broni pancernej tylko dla jakiego kraju kol.jc1234. Pozdrawiam.
redaktor Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 O i mamy kolejnego wszystkowiedzącego... a tak na marginesie, co by niektórzy robili w długie grudniowe wieczory (i nie tylko)siedząc przed klawiaturą komputera? O czym by pisali, gdyby nie Panowie K. i reszta...". Przyszło by zanudzić się.. Jak w piosence Wojciecha Młynarskiego: w co sie bawić, w co sie bawić, gdy wszystkie możliwości wyczerpano ciurkiem...". Panowie Święta tuż, tuż, pora sprawiać karpia i stroić choinki... nie szkoda Wam czasu? pozdrawiam naprawdę serdecznie
balans Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 A co z tym saperem", czy również mamy się już cieszyć, że nie marnieje w kraju?A może jednak niebawem zobaczymy go w pełnej krasie u nas w Polsce?Bardzo proszę o odpowiedź.Wesołych Świąt balans
Rso Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Witam. Prawdziwa głębia pani redaktor ja rozumiem że pani należy do towarzystwa wzajemniej adoracji i naprawde wzruszyłem się jak stary sienik na te słowa o świętach Bożego Narodzenia. Pozdrawiam.
jc1234 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Nie jestem i nie będę adwokatem żadnej ze stron. Jak bedą chcieli to się sami obronią. Ja osobiście nie muszę polizać pancerza aby docenić walory sprzętu. Od pewnego czasu próbując reanimować te sprzety odbijamy sie jak od ściany. Pewnych rzeczy nie da się zrobić dobrymi chęciami i młotkiem. A jak długo można dokładać swoje pieniądze do cudzej własności kiedy widzisz że właściciel ma to głęboko w d.....Nic tu nie pomoże święte" oburzenie. W państwowych polskich muzeach sprzęt zgnije tyle tylko że w przypadku czołgu potrzeba pokolenia bo pancerz gruby.... A w przypadku Stug-a cóz drobiazgi zrobimy, a reszta ....?Jacek
grubas Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 A reszta???!!! Jacek, przerażasz mnie. Albo Ty jesteś niedoinformowany, albo to mnie próbuje się pocieszać.Marcin.
wars98 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Witam!Marcinie, to pierwsze, to pierwsze... Idą zmiany. Jacek chciałby zmian. I tu go rozumiem. Nierozumiem tylko dlaczego formułuje swoje wypowiedzi w taki a nie inny sposób.Na zmiany trzeba czasu. 60 letniego zapóźnienia w muzealnictwie nie nadrobi się z dnia na dzień.Rozumiem, że jego rozgoryczenie wynika z historii z MG-tą. To zrozumiałe. Ale mógł się pohamować.Pisanie bzdur o dobroczynności wywożenia sprzętu za granicę niczemu nie służy. Wręcz przeciwnie. Szkodzi.
balans Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Przepraszam za namolność, ale ja ponownie chciałem się z taką pewną nieśmiałością zapytać: jak się miewa ten saperski Sd.Kfz. 251/7 i dlaczego tak dobrze?Może ktoś się ulituje i mi [nam] odpowie?Pozdrawiam Wszystkichbalans
jaca2003 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Co tam saperski.A co się dzieje z ta połówką wanny od Jaga ze Szwarcenowa?Może Pani Iza cos wie?Albo może wiedza Ci Panowie K.?A moze wie ktoś coś w ogóle?Kol Grubas wez się jednak za tego karpia taniej Ci wyjdzie.Od dzis wydobywaj karpie.Jacku no akurat taka wypowiedz zaprezentowana przez Ciebie mnie mdli.Nie tego się spodziewałem.Pozdrawiam.
jc1234 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Panowie czy Wy wiecie ile ja już słyszałem takich obietnic ?Piotrze sprawa z MG nie ma tu nic wspólnego. Do takich wistówto ja się już przyzwyczaiłem i nie to mnie wyprowadza z równowagi. Tak bywa i już. Z równowagi wyprowadza mnie to że marnieje to co już z takim trudem udało się naprawić, wnerwia mnie że przy niedużym zaangażowaniu środków można by było stworzyć jedną z najciekawszych kolekcji broni pancernej w tej części Europy,że są ludzie którzy chcą pomóc, a tu dupa. Przepisy, ustawy, regulaminy ... I tak na marginesie- jak dotąd - cała rekonstrukcja Stuga odbywa się z prywatnych funduszy i przy pomocy ochotników. Czy to tak powinno być ? Jacek
wars98 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Jacku. Wiem, że słyszałeś. Rozumiem i podzielam Twój słuszny gniew i oburzenie, że marnuje się to co z trudem udało się naprawić.Masz też rację pisząć o tym, że renowacja StuG-a odbywa się z prywatnych środków i staraniem ochotników.Z całą pewnością tak nie powinno być. Na priva napiszę Ci coś to nie jest obietnicą, coś co nie jest światełkiem w tunelu. Ale tylko na priva.A na forum proszę Cię o jeszcze trochę cierpliwości i tylko o tyle (a może aż tyle?). PozdrawiamPiotr
wars98 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Balans. Co z saperskim? Pewnie to ten we Francyji... :*A jeśli nie, to pewnie i tak gdzieś w świecie.Czasami korci mnie by opublikować filmik z tamtej akcji. Ciekawe co wtedy (i jak) co poniektórzy, by śpiewali? :]Pozdrawiamwars98
jc1234 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Znowu tajemnice ... juz mnie to przestaje bawić. Jacek
jaca2003 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Jacku jakie tajemnice?Większośc wie o co chodzi.Pozdrawiam
jc1234 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Jaca za stary jestem na to.IS stoi bo nie ma borygo, od pół roku nie przejechał ani milimetra bo nie ma paliwa, kaczor stoi od czerwca bo nie ma paliwa, suka stoi od zeszłego roku bo nie ma paliwa. Większość z Was to kierowcy: co dzieje sie z silnikiem który stoi nie używany ? co dzieje sie z układem wodnym z którego co chwile zlewa się starą wodę i nalewa nowej ? A ty mi Wars mówisz że idą zmiany... tylko czego. Czasami jak czytam Twoje posty to mam wrażenie że żyjemy w różnych krajach. Bardzo bym chciał abys to Ty miał racje a nie ja. Jacek
R. Lewy" Lewszyk Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Bo Pan, Panie Jacku, jest praktykiem, a Wars swoje wiadomości czerpie z plotek i internetu a to sa dwa światy, zupełnie różne...
akagi Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Jacek (jc1234) czy można uzyskac mail do ciebie? albo proszę o kontakt na sony@onet.pl
R. Lewy" Lewszyk Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 A rozumiem Jaca2003, że wiekszość to ci informowami przez Warsa.
akagi Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 ... do licha z Enterem....Chciałbym podyskutować o niewesołych informacjach jakie zawierają twoje postyJacek akagi" HaberFundacja Polonia Militaris
Hartmann Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Zbliza się Wigilia , a wtedy w tę jedną noc w roku zwierzęta mówią ludzkim głosem . A jedźcie do Stanów i posłuchajcie co mówi ta zakichana pantera przez którą mię mało nie porobicie w pory.Czasami odnoszę wrażenie że to forum to siedzą same niemce , nic tylko stugi,pantery , tygrysy i inny niemiecki szajs.może by ktos zajoł się czymś polskim ???Hart
jc1234 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 jc1234@wp.pllub możemy podyskutować na forum.Jacek
Heruss Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Oj źle się dzieje w pańswie duńskim....żle się dzieje...Pani Issabella wyjeżdza z wolnością słowa na forum(hehe ciekawe dlczego jak coś piszę moje tematy są blokowane i dostaję ostrzeżenia bo nie piszę po myśli pewnych kręgów)potem Jacek wyjeżdza z tekstami (jaki wyżej)podobnie kaj kiedyś Maciej......dajcie sobie luz ludzie....idzie Nowy Rok moze przyniesie coś dobrego....to wszystko o czym piszecie o konszachtach ....przekretach...dobrych i złych....to wszystko w naszym ukochanym kraju to norma...jak na GÓRZE tak NA DOLE" wszystko nasza ukochana Polska. I do jasnej cholery PRZESTAŃCIE NARZEKAĆ!!!!!! i S...AĆ jeden na drugiego...Ja nadal mam zamiar zostać takim jak byłem czyli idealistą....i żadnym ludziom pokroju panów K"...itd nie mam zamiaru podawać ręki ani ochać i achać na ich kolekcję" jak to kiedyś śpiewał znany zespół -Ares"?,Who the f..k is Ares"??....akurat dla mnie(jak i pewnie dla jacy i grubasa) te sprawy są czarne i białe i nie ma kompromisów...nie ma szarości...PozdroHerussPS....Pani Izabelo co racja to racja ...ostrzyć noże na karpie :)
oksio Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 I tak się kończy moja emerytura na tym forum.Panie jc1234 walisz we własne gniazdo jak trzeba to się znajdzie na borygo tylko trzeba zadyndać ,jeśli myślisz że w innych sławnych muzeach jeżdżą odzienie to się mylisz A co do wypowiedzi Hrussa to chłop ma racje czarne jest czarne a białe jest białe żadych oznak szarości.Wybaczcie szczerość albo ktoś jest Patriotom i chce coś zrobić dla TEGO Kraju albo k...a mać daje D...y za kilka euro. Proste.Pozdr.Eksplorator w stanie spoczynku .Oksio
jc1234 Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Nie jestem oszołomem i zdaje sobie sprawę że czołg to nie maluch. Jednak bez uruchomienia co jakiś czas (raz w miesiącu ?)nasza praca idzie na marne. Poświęciłem na prace z tym sprzetem mnóstwo czasu i wcale tego nie żałuje ale nie dziwcie się że irytuje mnie kiedy ta praca idzie sie marnować. Dość mam sytuacji kiedy wszystko trzeba organizować", o wszystko trzeba sie prosić albo załatwić samemu. A na samym końcu i tak sie okaże że nikogo oprócz nas to nie interesuje. Dla wiekszości z Was prace konserwacyjne przy sprzęcie to chyba tylko teoria. Ja niestety wiem co jest potrzebne aby zrekonstruwać taki zabytek. Żadne państwowe Muzeum w Polsce nie dysponuje takim środkami. Jestem w błędzie ? Jacek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.