wielebny Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 No tak, zapomniałem o najważniejszym.Sama inscenizacja odbędzie się w poniedziałek, 15 sierpnia o godzinie 12:00.Rozkład dnia dla uczestników inscenizacji:poniedziałek, 15 sierpnia II dzień Festynu 07:00 - pobudka, 07:30 - śniadanie, 09:00 - apel i odprawa, 09:30 - wymarsz z Miejsca Zgrupowania na teren Festynu i przygotowanie do inscenizacji, 12:00 - rozpoczęcie inscenizacji, 13:30 - defilada uczestników inscenizacji przed zgromadzoną publicznością, 14:00 - ekspozycja plenerowa, piknik z „ożywioną historią”, 18:00 - powrót do miejsca Zgrupowania, 18:30 - zdawanie pobranego sprzętu, 19:00 - apel kończący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Go airborne!!!! Trzymam kciuki, good hunting!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
willi Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Witam,Informuję, iż w poniedziałek tj. 8.08.2005 wysłałem do dowódców niemieckich grup rekonstrukcyjnych i ich sztabów, komplet wszystkich danych zwiazanych z inscenizacją. Wszelkie wynikłe w związku z tym pytania, proszę przesłać na majego maila, willi.aa7@poczta.onet.plPozdrawiamWilliKoordynator Wojsk Niemieckich na inscenizację 15.08.2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zero66 Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 wszystko to bardzo piekne i optymizmem napawające , ale czy ktoś rozwazył scenariusz utopienia się paru forsujących w nurtach enu"? rekonstrukcja , rekonstrukcją ale pierwszy poległy to bedzie dopiero frajda dla prasy......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Ależ oczywiście, że taka ewentualność została wzięta pod uwagę i to na długo przed tym, zanim impreza weszła w fazę realizacji.Stąd poczynine zostały wszelkie kroki, aby taki przypadek nie miał miejsca, chocby wspomnieć badanie dna Warty w miejscu przeprawy echosondą, oczyszczenie z przeszkód, ratownicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zero66 Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 no cóż, pozostaje mi życzyć wiele szczęścia kolegom w ich dziele , chociaż ratownik jak wiemy nie gwarantuje tego ,że ktoś płynąc w pełnym opożądzeniu nie wypanie za burtę, oraz tego ,że zdąży do niego dopłynąć zanim w/w delikwent pójdzie na dno , a wtedy nawet badanie dna mu nie pomoże. Może sieję defetyzm ale mam wrażenie śledząc posty, że ktoś nie zastanowił się ile czasu utrzyma się n a wodzie gość w tzw. gaciach a ile gość w pełnym oporządzeniu i hełmie. obym sie mylił.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Poza tym każdy z przeprawiających sie będzie miał takie dmuchane rękawki na wszystkich kończynach ;-)Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Zero66 - zastanowił sie zastanowił sie i nawet były przeprowadzone próby z kąpaniem w pełnym oporządzeniu ludzie sa po treningach specjalistycznych i tylko tacy sie przeprawiają od ponad miesiąc tydzień w tydzień ćwiczymy te przerwy i to we wszystkich wariantach wiec spokojnie akurat na bezpieczeństwo kładziemy szczególny nacisk. nikt z marszu do pontonu nie wejdzie. Poza tym będziemy mieli jeszcze motorówki z ratownikami i wodołazami. wodołazami cegła to i nawet w drewnianym kościele może spaść na głowę.Pozdrawiam Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zero66 Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Okej, w takim razie życzę udanej imprezy i dobrej pogody.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans85 Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 witam czy moze ktos z Szanownego Grona jedzie przez Chojnice na impreze do Poznania ?? Mam do zabrania spory element do rekonstrukcji Panzerjager'a moze ktos pomoze ?? oto moje mail hans85@o2.pl pozdro Hans85 (Pomerania 1945) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 za chwile z kolega wyjezdzamy na front pod Arnhem..do zobaczenia na miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4CZOR Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Szkoda że mogę tam być. Właśnie oglądałem relację w TVP. Świetna promocja rekonstruktorstwa! Co prawda widziałem paru Niemców i Polaków z kałaszami ;) ale szacunek panowie! Do tego sprzęt: Jagtpantera na bazie Su-100 (bardzo fajna), jeepy, kettenkrad, kubelwageny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 O rany to ktoś rozwalił SU-100 i przerobił go na badziewnego ,puszkowego szwabskiego jagtpantera???!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 http://foto.pap.com.pl/galerie_irak/cgi-bin/gal.pl?akcja=pokaz&id=6994Voila, oto pierwsza galeria.PozdrawiamŁoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek350 Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Su był przerobiony za pomocą płyt drewnianych.Oryginał nic nie ucierpiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 wiem o tym:))) widziałem fotki jak Chłopaki to przerabiali. Śmiech śmiechem ,ale zrobili kawał dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roobert Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 W Teleekspresie była ok 1 min. relacja z inscnizacji - dynamika pokazanych fragmentów była spora co robiło wrażnie.Jagdpanter też był pokazany ... super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 ,,Veni ,vidi ,vici''Vici po raz pierwszy!Co tu napisac!Chcialbym podziekowac organizatorom i wspoltowarzyszom broni po jednej i drugiej stronie pola bitwy!Moim zdaniem pomimu drobnych incydentow ,atmosfera byla niesamowita i sprzyjajaca...!Pozdrawiam wszystkich uczestnikow!P.S.Wrzucajcie zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2869229.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 a oto jagdpanter z podkarpacia:)chłopaków z GRH Galicja" http://www.odkrywca-online.pl/picsforum10/1_14.jpg oraz http://www.odkrywca-online.pl/picsforum10/1_15.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1ID Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 POPROSTU COS WSPANIAŁEGO.BYŁEM WALCZYŁEM I NIESAMOWICIE SIE BAWIŁEM.WIELKIE UZNANIE DLA WSZYSTKICH KTÓRZY POMAGALI W ORGANIZOWANIU TAK WIELKIEJ IMPREZY.ALE NAJBARDZIEJ UTKWI MI W PAMIĘCI NIESAMOWITY MIAROWY STUKOT NIEMIECKICH BUTÓW PODCZAS PRZEMARSZÓW PRZEZ MIASTO.NAWET TEN DROBNY INCYDENT" NIEZMIENIE MOJEGO ZDANIA O TEJ IPREZIE.MAM NADZIEJE ŻE ZA ROK SPOTKAMY SIE WSZYSCY W TYM SAMYM MIEJSCU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Był tam też taki jeden z nowoczesna kamerką, zastanawiam się, co on rekonstruował.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumburak Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 http://www.tutej.pl/content/view/730/180/ Żebyśmy nie wpadli w samozadowolenie! Faktycznie bitwa nad Wartą była w porzo. Jednak większość ludzi min. ci na mostach, a bez lornetek, nie widzieli wiele, a nie słyszeli nic... Działania na drugim brzegu rzeki - tam gdzie samolot - były zupełnie nieczytelne i niepotrzebne. Jeżeli ktoś nie słyszał z megafonów co się dzieje to i tak nie zrozumiał o co tam chodzi. A przecież poprzednią imprezę nad Maltą udało się i nagłośnić i pokazać wszystkim widzom! I tam nie było przestojów w akcji, a komentarze wygłaszał przygotowany, profesjonalnie przygotowany ekspert. Tego tutaj zabrakło, a można było przecież podpatrzyć rozwiązania z Malty... następnym razem było lepiej... Może uda się zrobić zimową rekonstrukcję na 23 lutego - wyzwolenie Poznania? Cytadela doskonale nadaje się do tego celu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielcio Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Niestety nie udało mi sie obejrzeć tej rekonstrukcji na TVP3, ponieważ mam extra polsat cyfrowy i moją telewizją regionalną jest Warszawka a nie Poznań :((Jeżeli ktoś z kolegów rekonstruktorów nagrał to, to chętnie bym to sobie obejrzał.Proszę przesłać na mojego mejla dane do przelewu,a przeleję pieniązki za ewentualną kasetę lub płytkę dvd wraz z kosztami wysyłki.Bardzo mi na tym zależyPozdr.Danielciohermannvonsalza@tlen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Witam.Byłem w Poznaniu i moim zdaniem impreza udała się w 100%.Walczyłem wraz innymi kolegami z wehrmachtun po drugiej stronie Warty i świetnie się bawiłem mimo tak krótkiego epizodu w tej walce.Pozdrawiam wszystkich świetnie bawiących się na tego typu imprezach.Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.