MILITARY Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Szanowny kolego Mariuszu, jest mi niezmiernie miło ze to własnie Ty wystepujesz w roli adwokata Omi. Od pewnego czasu czytuje posty na Waszej stronie i uważam że konwersacja o niczym próbujecie utrzymac sie na pierwszej stronie. Nie jestem recenzentem waszych wypowiedzi, ale pozwólcie ze sie do nich ustosunkuje. Wydaje mi się że z całej grupy jedynie Passy jest prawdziwym pasjonatem a pozostali improwizują. Zarzuciłem Wam że jestescie facetami bez przeszłosci i osiągnięc i nadal to podtrzymuje. W ubiegłym roku czytałem wypowiedzi Mariusza o pojeżdzie w Prośnie który miał kilkanaście par kół na jednej stronie- co swiadczy że jestes kompletnym laikiem, a próbujesz wykreować się na znawcę tematu. Byłm również nad Prosną w dniu kiedy wydobywany był wrak 250-tki i tam kilka osób pokazało swój kunszt i znajomość tematu, ale Ciebie wsród nich nie było. Spostrzegłem że Ty w czasie kiedy Twoi koledzy ciężko i fachowo pracowali próbowałes kreowac sie na gwiazde w otoczeniu mediów. Wasza grupa to szkółka niedzielna, zacznijcie zbierać znaczki!!!!!!! Jeśli chcecie być silni, zwarci i mobilni może powinniście zakupić jakiś pojazd militarny, lub kilka pojazdów (bo w końcu jesteście grupą ) a wtedy być moze i zlot w Odolanowie zyska na atrakcyjności. Gorąco pozdrawiam !!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Witam,MILITARY szanując twój głos krytyki na początku chciałbym wyrazić radość, iż nie pozostałeś człowiekiem jednego postu", choć wydaje mi się, że spotkaliśmy się już forum właśnie w wątku o pojeździe (wtedy jak mi się występowałe pod innym nickiem).Chciałby ustosunkować się do twoich zarzutów:1. Nie jestem adwokatem Omiego. One jest poprostu na wyjeździe, a uważamy, że krytyka kogoś z nas jest krytyką adresowaną do całej grupy.2. Prawdą jest iż palnąłem gafę z ilością kół. Przyznałem się do tego. Jak sądzę, ty również uczyłeś się (a może od razu posiadłeś całą wiedzę?).3. Nie jesteśmy grupą rekonstrukcyjną lecz poszukiwawczą, więc co do swojego pojazdu to jako grupa na razie nie jesteś tym zainteresowani. Chociaż jeden z członków grupy bierze czynny udział w zlotach pojazdów z własnym pojazdem.4. Co do twoich obserwacji poczynionych nad rzeką podczas wydobycia, to są one dość nieprecyzyjne. Punkt widzenia zależy od punktu stania.5. Jeszcze co do tego, iż gadamy o niczym i nic nie robiym oraz nie mamy przeszłości. Hmmmm. Tutaj trudno się wytłumaczyć to prawda. Trudno jest drobiazgowo opisać to co robimy na forum. Póki co zapraszam do udziału w dyskusjach na spotkania i współnych wyjazdach. Miło nam będzie gościć kogoś, kto z takim zainteresowaniem śledzi nasze losy. Miło będzie również wysłuchać słów krytyki (cóż najczęśćiej widzowie krytykują) i zaprosić cię do czynnego udziału w naszej grupie.6. I jeszcze jedno. Dla czego ja się wypowiadam? Nikomu tego nie zabrania, a wręcz przeciwnie. Jednakoż w 2004 zostałem nieoficjalnym szefem tej grupy i jako taki mam w związku z tym pewne obowiązaki wobec niej. Jednym z nich jest między innymi odpowiadanie i ustosunkowywywanie się do słów krytyki co jak widzisz niniejszym czynię.Jeszcze raz liczę na twoją obecność na spotkaniu, byś nie pozostał zwykłym krytykiem z boku". Doprawdy szanujemy i zapraszamy każdego, który posiada chęci, ale mile bardzo mile widziana jest również wiedza, którą sądząc z twoich dwóch postów posiadasz w ilość, która może nas wszystkich razem przyćmić (piszę to bez ironii). Miło więc będzie nauczyć się jeszcze więcej od człowieka z doświadczeniem.Serdecznie pozdrawiam Ciebie i GrupęMariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 W odpowiedzi na twój post:Nadal gorąca ponawiam zaproszenie na spotkania. Siedząc we fotelu przed telewizorem to i ja odważyłbym się krytykować. Ale mniejsza o to. Sądzę, że wszelkie wątpliwości rozwieje ci jedno spotkanie, gdy poznasz wspaniałych ludzi z naszej grupy, ich poglądy, przeszłość i dowiesz się że można i jak można współpracować z konserwatorami. Notabene gdyby nie jeden z nich nie wyciągalibyśmy transportera.Zamiast pyskówek wolimy rzeczowo porozmawiać.PozdrawiamMariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Pozwolę sobie wtrącić swoje spostrzeżenie odnośnie Odolanowa: Brak reklamy. Totalny brak reklamy. Tak jak w latach poprzednich już na kilka miesięcy wcześniej było wiadomo o tym zlocie, tak teraz ludzie dowiadywali się o nim w ostatniej chwili. A przeciez zamieszczenie informacji w kilku ogólnopolskich miesięczniakach nic nie kosztuje.A poza tym sam termin tegorocznego zlotu był chyba ustalany z nadzieją na odwiedzających z okolic Odolanowa i Ostrowa. Długi weekend majowy to raczej termin rodzinnych wojaży i trudno dziwić się potencjalnym uczestnikom, że nie bardzo im pasował.Na przyszłość, a mam nadzieję że nie był to jednak ostatni zlot, radziłbym wziąć sprawę rozgłosu i reklamy do serca.Poza tym również zapraszam do udziału w spotkaniu grupy.Pozdr.Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 4 Maj 2005 Autor Share Napisano 4 Maj 2005 Łał wchodze na forum i co widze,dyskusja na 102 :-)A wiec kolego Military podtrzymuje swoje stwierdzenie ze był to najgorszy zlot jaki widziałem ,nie mam nic przeciwko organizatorom ,wrecz doceniam ich wysiłek ale niestety w porównaniu do poprzednich imprez był to niewypał.A jak sam powiedziałes krytykowac kazdy potrafi,a ty masz sie czym pochwalic? czy sam poprostu powinienes zbierac znaczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 4 Maj 2005 Autor Share Napisano 4 Maj 2005 Panowie spotkanie w sobote w Ostrowie około 16 co wy na to ? Mariusz dokończymy to co chciałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Po powrocie ze zlotu jestem zawalony robotą.Do soboty chyba uporam się z zaległościami.A więc będę w Ostrowie.Czy miejsce spotkania to samo co zwykle?Pozdrawiam.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Korweta Gen.K.Puławski" - działko Szerszeń",8 luf,20mm - widok z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Okręt jak wyżej.Działo nazwane piszczotliwie:Niunia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Jeszcze raz Szerszeń".Tym razem od tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Witam Państwa !Narazie praca tak dopisywała, że dnia wolnego nie miałem by do Instytutu Sikorskiego wlecieć, ale w tym tyg będę miał dzien wolny więc pierwsze podchody zrobie.I chyba na tą impre http://www.thewarandpeaceshow.com/ w angielski mundurek tymczasowo wskocze ;) A może Omi właśnie w ten czas by się wybrał na wycieczkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 oj Luca nie wiem czy dam rade,a jak tam logo? daj znac na gg co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 jedzie ktos z was na motobazar do łOdzi ??? qrcze nie mam jak sie tam dostac :/ jakby co to piszcie tutaj pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 w niedzile jade do kalisza nakrecić wszyskie schrony na video ,kto sie łapie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 Cześć,Omi u mnie baza wypadowa. Ja na 99% jadę z tobą.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 a do Łodzi nikt z was sie nie wybiera????pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 12 Maj 2005 Autor Share Napisano 12 Maj 2005 to przed twoim domem o 11.oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Ok. Zabierz Kasię i Gniewka-Magda zaprasza (z resztą ja też:)). Po wszystkim wjedziemy do mnie. A na długo jedziemy?Marek chyba nikt nie jedzie z Ostrowa, a z Kalisza nie wiem. Ja na pewno nie.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 12 Maj 2005 Autor Share Napisano 12 Maj 2005 Niesty Kasia ma zajecia ze studentami ,a na jak długo to nie wiem w jakim czasie zdązymy zjeździc wszystkie tradytory.pzdr.omi30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mick1 Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 ja kolo 11-12 bede wyjezdzal z ZG. Do ktorej planujecie lazic po schronach? moze bym dojechal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 13 Maj 2005 Autor Share Napisano 13 Maj 2005 max do 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mick1 Napisano 14 Maj 2005 Share Napisano 14 Maj 2005 To nie bede sie spieszyl. Za to polaze po glogowskich fortyfikacjach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 Czy są jakieś plany na niedzielę?Pozdrowienia.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 Ja również chciałbym wiedzieć czy coś jest planowane. Panowie, pogoda jest piękna, nie chcę zmarnować takiej niedzieli.Pozdr.Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 No to moze Panowie tam gdzie ostatnio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.